GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagorec uskoro na uvjetnoj slobodi

Zagorec uskoro na uvjetnoj slobodi
NA SLOBODI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.06.2013 / 17:16
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, uskoro će izaći na uvjetnu slobodu, doznaje se od njegove braniteljice Višnje Drenški Lasan koja nije željela otkriti kada će njezin branjenik izaći iz kaznionice u Glini.
"Povjerenstvo za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa usvojilo je početkom ovoga tjedna molbu mog branjenika koji će uskoro na uvjetnu slobodu", potvrdila je Hini Zagorčeva odvjetnica.

Istaknula je kako odluka o Zagorčevom uvjetnom puštanju "ničim ne odudara" od drugih odluka Povjerenstva od kojega zatvorenici mogu tražiti uvjetni otpust nakon izdržane dvije trećine kazne.

Zagorec je u zatvoru od početka listopada 2008., kad ga je Austrija izručila zbog suđenja za zloporabu položaja i ovlasti, to jest krađe dragulja iz sefa MORH-a 2000., kad je odlazio s dužnosti pomoćnika ministra. U ožujku 2009. zagrebački Županijski sud nepravomoćno ga je osudio na sedam godina zatvora i oduzimanje imovine u vrijednosti od pet milijuna američkih dolara, to jest 39,4 milijuna kuna, koliko su vrijedili ukradeni dragulji. Vrhovni je sud tu odluku potvrdio u studenome 2009., nakon čega je nekad najodlikovaniji hrvatski general ostao bez čina i odličja.

Do travnja prošle godine Zagorec je bio na ženskom odjelu zatvora u Remetincu, a potom je prebačen u kaznionicu zatvorenog tipa u Glini. Zbog zdravstvenih razloga jedno je vrijeme ponovno bio u Remetinec, a odluku Povjerenstva dočekao je u Glini.

Njegova odvjetnica napomenula je da je Zagorec kao zatvorenik "ocijenjen najboljim ocjenama" te da je zatvorske i izvanzatvorske pogodnosti uredno koristio, pa je odluka Povjerenstva bila logična. Dodala je da će se Zagorec na slobodi morati javiti nadležnoj policijskoj postaji i redovito kontaktirati suca izvršenja.

Povjerenstvo za uvjetni otpust sastaje se nekoliko puta godišnje, a čine ga dva suca Vrhovnog suda, predstavnik državnog odvjetništva, predstavnik Središnjeg ureda za zatvorski sustav te sudac izvršenja. Uvjetni otpust sudac izvršenja može opozvati u slučaju da osuđenik počini novo kazneno djelo ili ako se neopravdano nepridržava određenih obveza.

Unazad tri godine niz "zvučnih imena" pušten je na uvjetnu slobodu, od Mirka Norca, Hrvoja Petrača i Leona Sulića do Hrvoja Žužića i Fikreta Abdića

Tagovi: Vladimir Zagorec, Višnja Drenski Lasan, Remetinec, Hrvoje Petrač
PROČITAJ I OVO
Trgovina vodom na burzi: Tko će profitirati?
VODA I TRŽIŠTE
Trgovina vodom na burzi: Tko će profitirati?
NEW YORK - Na robnoj burzi u Chicagu investitori odnedavno mogu trgovati i - vodom. S jedne strane to bi gradovima i poljoprivrednicima moglo olakšati planiranje opskrbe vodom, ali kritičari su zabrinuti.
Ljubljanska burza bilježi najveći rast prometa u regiji
REGIONALNA TRŽIŠTA
Ljubljanska burza bilježi najveći rast prometa u regiji
ANALIZA - Zagrebačka burza je zabilježila rast od samo 4%, čime je ostala ispod prosjeka u usporedbi s dvoznamenkastim rastom ostalih regionalnih burzi.
Statista i ITB Berlin: Globalni prihodi od turizma i putovanja u 2021. mogli bi porasti 50 posto
PROGNOZE
Statista i ITB Berlin: Globalni prihodi od turizma i putovanja u 2021. mogli bi porasti 50 posto
LONDON - Unatoč pandemijskoj krizi i velikom padom turizma u 2020. te nastavku negativnih trendova na početku 2021., svjetski turistički analitičari i stručnjaci ipak predviđaju određeni oporavak tržišta s mogućim povećanjem globalnog prihoda od putovanja i turizma za više od 50 posto u odnosu na 2020.S
EU će morati uvoziti šećer, proizvodnja pala 10%
ŠEĆER
EU će morati uvoziti šećer, proizvodnja pala 10%
BRUXELLES - Proizvodnja šećera u EU i Velikoj Britaniji od prošlogodišnjeg roda šećerne repe mogla bi biti niža za 10 posto u odnosu na prethodnu godinu, pa će EU morati uvoziti šećer, prenosi internet portal agroklub.rs.
U Sloveniji 100.000 litara piva kojem je istekao rok trajanja
PIVO
U Sloveniji 100.000 litara piva kojem je istekao rok trajanja
LJUBLJANA - Zbog epidemije koronavirusa slovenski pivari imaju na tržištu i u zalihama najmanje 100.000 litara piva kojem je istekao rok trajanja, obznanilo je Udruženje slovenskih pivovara te pozvalo vladu na hitnu pomoć.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE