GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagorec odbio svjedočiti na suđenju čelnicima Hypo banke u Klagenfurtu

Zagorec odbio svjedočiti na suđenju čelnicima Hypo banke u Klagenfurtu
ODBIJENICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.06.2015 / 19:15
Autor: SEEbiz / H
KLAGENFURT - Bivši hrvatski general Vladimir Zagorec u četvrtak je odbio svjedočiti na suđenju bivšim čelnicima austrijske Hypo banke Wolfgangu Kultereru i Guenter Stiedingeru na zemaljskom sudu u Klagenfurtu, a suđenje je potom prekinuto kako bi se s hrvatskog preveli novinski napisi.
Zagorec, koji je na suđenje pozvan kao svjedok, na nagovor svoga odvjetnika odbio je svjedočiti jer je postojala opasnost da svjedočenjem tereti sebe. Optuženi su bivši čelnici Hypo banke Wolfgang Kulterer i Guenter Striedinger, a riječ je o kreditu tvrtki Heli kompanija iz 2005. Suđenje je u četvrtak prijepodne prekinuto kako bi se s hrvatskog prevelo nekoliko novinskih napisa.

Kulterer i Striedinger su optuženi zbog odobravanja kredita Hypo banke za projekt zračne službe spašavanja u Hrvatskoj, koji na kraju nije realiziran. Projekt je propao, a prema rezultatima vještačenja banci je nastala šteta u visini od 1,1 milijuna eura.

Prije prekida suđenja svjedočio je policajac koji je trebao dati informacije o ponašanju čelnika banke u tome slučaju. Prema informacijama kojima raspolaže sud, Heli kompanija je 12. kolovoza 2005. obaviještena da je hrvatska vlada odustala od projekta zračne službe spašavanja, a sud je zanimalo jesu li čelnici banke bili informirani o tome.

"Pretpostavljam da su oni znali za to", rekao je svjedok. Iz odgovarajućeg spisa međutim ne proizlazi jesu li oni dobili tu informaciju.

U kolovozu 2005. iznos kredita povećan je s milijun na 1,5 milijuna eura, ali kredit naposlijetku nije realiziran.

Tagovi: Vladimir Zagorec, Hypo banka
PROČITAJ I OVO
Dolar prekinuo pozitivni niz
FOREX
Dolar prekinuo pozitivni niz
LONDON - Dolar je oslabio u utorak prema najvažnijim svjetskim valutama u opreznom trgovanju na međunarodnim tržištima dok investitori za daljnje smjernice čekaju govor buduće američke ministrice financija Janet Yellen.
Mfin na aukciji prodao 1,7 mlrd kuna trezorskih zapisa
TREZORCI
Mfin na aukciji prodao 1,7 mlrd kuna trezorskih zapisa
ZAGREB - Ministarstvo financija u utorak je na aukciji, prvoj od početka prosinca lani, prodalo 1,7 milijardi kuna trezorskih zapisa, više od planiranog, uz kamatnu stopu od svega 0,05 posto.
Hrvatska među Austrijancima najtraženija destinacija u 2021.
SIGNALI
Hrvatska među Austrijancima najtraženija destinacija u 2021.
BEČ - Poznati organizator putovanja Gruber Reisen u Austriji je proveo posebno tržišno istraživanje „Barometar putovanja u 2021. godini“, a rezultate istraživanja, prema kojima je Hrvatska vodeća i najtraženija destinacija na austrijskom tržištu, objavio je i popularni online stručni magazin Traveller Online.
U fondove se od srpnja do kraja godine vratilo 1,7 milijardi kuna imovine
IMOVINA
U fondove se od srpnja do kraja godine vratilo 1,7 milijardi kuna imovine
ZAGREB – Otvoreni investicijski fondovi s javnom ponudom (UCITS) u Hrvatskoj završili su 2020. godinu s neto ukupnom imovinom od 18,2 milijarde kuna, što je za 19,3% odnosno 4,4 milijarde manje nego na kraju 2019. godine.
Vučić: Kinezi nam dali vakcinu ispod cene
POHVALIO SE
Vučić: Kinezi nam dali vakcinu ispod cene
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na konferenciji za medije, održanoj nakon zajedničke sednice državnog vrha i Operativnog tima za vakcinaciju, da je veoma važno da svi građani razumeju od kolikog je značaja masovna imunizacija, te da je Srbija od Kine dobila vakcinu "ispod cene".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE