GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagerebačka burza: HT dobitnik dana, indeksi u plusu

Zagerebačka burza: HT dobitnik dana, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2020 / 17:18
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Nakon oštrog pada u ponedjeljak na najniže razine od 2009. godine, na Zagrebačkoj su burzi utorak Crobex indeksi porasli, nadoknadivši djelomično jučerašnje gubitke, što se zahvaljuje stabilizaciji svjetskih tržišta.

Crobex indeks porastao je u utorak 1,99 posto, na 1.433 boda, čime se odmaknuo od najniže razine još od ožujka 2009. godine.

Crobex10, pak, porastao je 2,89 posto, na 869 bodova.

Među sektorskim indeksima, najviše je porastao prehrambeni, za 2,09 posto, dok je jedino pao turistički, za 0,68 posto.

Nakon jučerašnjeg oštrog pada, svjetske se burze pokušavaju stabilizirati, pa su danas porasle cijene dionica na europskim tržištima, pri čemu je paneuropski Stoxx 600 indeks u plusu 1,5 posto.

U plusu su i američki terminski indeksi, pa bi danas na Wall Streetu mogao biti nadoknađen dio gubitaka od jučer, kada je S&P 500 indeks potonuo 12 posto, najviše od 'Crnog ponedjeljka' 1987. godine.

No, ulagači na svjetskim burzama i dalje su nesigurni jer ne mogu procijeniti kolike će biti gospodarske štete od udara koronavirusa i pozorno prate vijesti o potezima vlasti u smjeru suzbijanja pandemije.

Crobex indeksi Zagrebačke burze prate stabilizaciju svjetskih tržišta.

Redovni promet dionicama iznosio je 24,6 milijuna kuna, što je na razini jučerašnjeg prometa. Uz to, ostvareno je i gotovo 30 milijuna kuna blok prometa - dionicom Turisthotela 27,13 milijuna kuna, a Valamar Rivijere 2,78 milijuna kuna.

U redovnom trgovanju najlikvidnija je bila dionica Valamar Rivijere, s prometom od 5,65 milijuna kuna. Cijena joj je ojačala 1,4 posto, na 21,8 kuna.

Slijedi dionica HT-a, s prometom od 3,44 milijuna kuna. Cijena joj je skočila 7,56 posto, na 156,50 kuna.

Znatan promet ostvaren je i povlaštenom dionicom Adrisa, 2,47 milijuna kuna, uz rast njezine cijene za 1,54 posto, na 330 kuna.

U fokusu investitora bila je i dionica Zagrebačke banke, kojom je ostvareno 2,25 milijuna kuna prometa, a cijena joj je porasla 4 posto, na 52 kune.

Najveća dobitnica bila je dionica Zvečeva, čija je cijena skočila čak 28,57 posto, na 19,8 kuna.

Istodobno, među likvidnijima, najviše je pala cijena dionice Alpha Adriatica, za 16,67 posto, na 20 kuna.

Na domaćem tržištu kapitala danas je trgovano sa 46 izdanja, pri čemu je 23 ostvarilo rast cijena, a 17 pad, dok 6 nije bilježilo cjenovnu promjenu u odnosu na prethodni dan.

Tagovi: Zagerebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Valamar Riviera, Turisthotel, Adris Grupa, Zagrebačka banka
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
ZAGREB - Dan uoči parlamentarnih izbora, slabašna trgovina na Zagrebačkoj burzi.
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
MONETARNA POLITIKA
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
FRANKFURT - Predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde rekla je u utorak da je središnja banka odlučna smanjiti kamatne stope u kratkom roku, podložno bilo kakvim većim šokovima.
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE