GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Žabčić i Vuković: Karlovačka banka prodaje nekretnine, moguća otpuštanja

Žabčić i Vuković: Karlovačka banka prodaje nekretnine, moguća otpuštanja
NOVI VLASNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2014 / 19:22
Autor: SEEbiz / H
KARLOVAC - Zadatak novoj upravi Karlovačke banke (KABA), nakon što su jučer partneri Ivan Žabčić i Marko Vuković dokapitalizacijom preuzeli većinski paket dionica te banke, bit će privući što više novih komitenata, prodaja mnoštva nekretnina koje ne služe profitu već opterećuju poslovanje, a moguća otpuštanja neće uslijediti odmah već će ovisiti o rezultatima restrukturiranja, rekli su na današnjoj konferenciji za novinare novi vlasnici banke.

Jedini motiv s kojim smo ušli u ovaj posao, budući da imamo kapital, je da pomognemo malom i srednjem poduzetništvu regije, rekao je Žabčić.

Slijedi restrukturiranje banke, ali trenutnih otpuštanja neće biti već će se "nakon šest tjedana, šest mjeseci ili godinu dana", kako je rekao, ovisno o rezultatima restrukturiranja, vidjeti tko je od 200 zaposlenika višak.

Najavio je kako će nastojati privući u Karlovačku banku širi krug pravnih subjekata iz regije, a za to je potrebno opravdati povjerenje, dati bržu obradu i jednako dobre ili povoljnije uvjete od drugih.

Vuković je najavio da će njihova tvrtka HS Produkt, jedan od većih hrvatskih izvoznika, sa dvije tisuće zaposlenika, također preći sa svojim poslovanjem u KABA-u, a predložit će to i svojim zaposlenicima.

Predsjednik Uprave ostat će Ivan Vrljić, jer je došao nakon otkrivene afere s nekretninskim biznisom obitelji Šola, ali će ostali dosadašnji članovi Uprave morati otići i prepustiti vodstvo "stručnim ljudima od povjerenja".

Novi predsjednik Nadzornog odbora dr. Nedjeljko Strikić i konzultant investitora Damir Dragičević naglasili su posebno lojalnost malih štediša, građanstva, čiji su depoziti u jeku prošlogodišnje afere čak i rasli.

Dragičević je pri tom rekao da se KABA ubuduće misli baviti "bankarskim poslom, a ne preprodajom nekretnina".

Vuković je najavio da će sav portfelj nekretnina, koje je banka stekla prvenstveno zbog rizičnih plasmana i loših odluka, ići u prodaju, da za mnoge zgrade postoje zainteresirani investitori, ali da će KABA te nekretnine prije prodaje urediti kako bi se postigla bolja cijena.

Ivan Žabčić i Marko Vuković jučer su uplatili svaki pojedinačno iznos od 36,37 milijuna kuna, odnosno ukupno 72,73 milijuna kuna za povećanje temeljnog kapitala Karlovačke banke.

Ta je uplata uslijedila nakon objave da je glavna skupština jučer prihvatila odluku da Žabčić i Vuković, vlasnici karlovačke tvrtke HS Produkt, dokapitaliziraju Karlovačku banku s iznosom od 72,73 milijuna kuna, čime su stekli većinsko vlasništvo od 75 posto plus jednu dionicu Karlovačke banke.

Tagovi: Karlovačka banka, Marko Vuković, Ivan Žabčić, Ivan Vrljić, Robert Šola, HS Produkt
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Posao za Suzuki lansirao dionice AD Plastika
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Posao za Suzuki lansirao dionice AD Plastika
ZAGREB - Utorak je na Zagrebačkoj burzi donio rast indeksa, ali i slabašan promet.
Kongres hotelijera i kampinga: Turistička 2021. teška, ali moguće bolja od 2020.
TURIZAM I KORONA
Kongres hotelijera i kampinga: Turistička 2021. teška, ali moguće bolja od 2020.
ZAGREB - Hotelijeri vjeruju da 2021. turistički neće biti laka godina, ali da bi mogla biti bolja nego ova s obzirom na stečena iskustva u pandemiji te uz dobru pripremu, nastavak suradnje javnog i privatnog sektora i u svjetlu očekivanja cjepiva, istaknuto je u utorak na prvom danu online kongresa hotelijera i kampinga.
Ministarstvo financija izdalo jednogodišnje trezorce u iznosu od dvije milijarde kuna
TREZORCI
Ministarstvo financija izdalo jednogodišnje trezorce u iznosu od dvije milijarde kuna
ZAGREB - Ministarstvo financija u utorak je na aukciji prodalo dvije milijarde kuna jednogodišnjih trezorskih zapisa, što je za 400 milijuna kuna više od planiranoga, uz i nadalje nisku kamatnu stopu od 0,06 posto.
Euro blizu najviših razina u tri mjeseca prema dolaru
FOREX
Euro blizu najviših razina u tri mjeseca prema dolaru
LONDON - Tečaj eura u utorak se na međunarodnim tržištima zadržao nedaleko najviših razina u tri mjeseca prema dolaru, u kontekstu očekivanja novih monetarnih poticaja u SAD-u koja pritišću dolar.
Turska prodala 10 posto Istanbulske burze katarskom suverenom fondu
PRODAJA
Turska prodala 10 posto Istanbulske burze katarskom suverenom fondu
ANKARA - Turski fond bogatstva (TWF) objavio je u ponedjeljak da je prodao 10 posto dionica jedine burze u državi Borsa Istanbul Qatar Investment Authorityju (QIA) za 200 milijuna dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE