GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Za teretne prijevoznike otvorena trajektna linija Zadar-Ancona

Za teretne prijevoznike otvorena trajektna linija Zadar-Ancona
LINIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.04.2020 / 17:50
Autor: SEEbiz / H

ZADAR - Trajektna linija iz Zadra za Anconu, koja je obustavljena zbog epidemije koronavirusa, ponovno će nastaviti prometovati od 26. travnja, dva puta tjedno, a riječ je o liniji za teretne prijevoznike.

Rezultat je to inicijative Hrvatske gospodarske komore na temelju prijedloga tvrtki članica i u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i Jadrolinijom, izvijestili su iz HGK te dodali da je više od 30 tvrtki iz sektora cestovnog teretnog prijevoza tražilo povratak trajektne linije s Italijom.

Tjedno na toj liniji prometuje oko 70 kamiona iz svih dalmatinskih županija, a omogućuje značajnu vremensku i financijsku uštedu za mnoge prijevoznike budući da je čekanje na granici u takvoj vrsti teretnog prijevoza kraće te je manji broj prijelaza i pojačanih graničnih kontrola, kao što je i manja potreba za formiranjem praćenih konvoja vozila u tranzitu.

Odluka je značajna i za lokalnu prehrambenu industriju, kojoj je ovime olakšan prijevoz posebice lako kvarljivih proizvoda, poput svježe ribe.

"Ponovno uvođenje trajektne linije svakako će pridonijeti bržem protoku roba i normalizaciji i boljoj prometnoj povezanosti i gospodarskoj suradnji dviju zemalja", rekla je potpredsjednica HGK za graditeljstvo i promet Mirjana Čagalj.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković još u četvrtak je najavio ublažavanje mjera u prometnom sektoru poput postupnog uvođenja javnog gradskog i prigradskog željezničkog prijevoza. Uvođenje linije Zadar-Ancona za teretne prijevoznike predloženo je kako bi im se olakšalo poslovanje, a moguće je da se uvedu i neke katamaranske linije. To bi se, kazao je Butković, uvelo uz mjere socijalne distance i svega onoga što epidemiolozi preporučuju.

Tagovi: Zadar-Ancona, Luka Gaženica, Luka Zadar, trajekt, Mirjana Čagalj
PROČITAJ I OVO
Nautika u srpnju dosegla 75 posto lanjskih dolazaka
VRLO DOBRO
Nautika u srpnju dosegla 75 posto lanjskih dolazaka
ZAGREB - Kako sezona odmiče, hrvatska nautika bilježi sve bolje rezultate, naročito u srpnju. Ako isključimo podatke o mini kruzerima, ukupan pad od početka godine iznosi 59 posto, dok je u sedmom mjesecu zabilježen pad od samo 25 posto.
Španjolski restoran uveo aplikaciju virtualnog konobara
BIZARNO
Španjolski restoran uveo aplikaciju virtualnog konobara

MADRID - Restoran na španjolskoj obali odlučio se na novu mjeru borbe protiv koronavirusa uvodeći aplikaciju virtualnog konobara kako bi smanjio kontakte s osobljem i rizik zaraze.

Morgan Stanley upozorava: Investitori nisu spremni na ovu promjenu
UPOZORENJE
Morgan Stanley upozorava: Investitori nisu spremni na ovu promjenu
NEW YORK - Inflacija je više od desetljeća niža od želja monetarnih vlasti. Na primjer, u eurozoni, iznosila je samo 0,4% u srpnju (na godišnjoj razini).
Pula u srpnju dosegnula gotovo polovicu lanjskog prometa
SOLIDNO
Pula u srpnju dosegnula gotovo polovicu lanjskog prometa
PULA - Za nama je udarni turistički vikend kada je u Istru ušlo više od 116 tisuća turista, a na Poluotoku ih trenutno boravi gotovo dvjesto tisuća.
Zlato na novom rekordu
UZLET
Zlato na novom rekordu
LONDON - Cijene zlata dohvatile su jutros novi rekord na poticajjima slabijeg dolara i padajućih obvezničkih prinosa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE