GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Za Silvestrovo samo šest hotela na makarskoj rivijeri

Za Silvestrovo samo šest hotela na makarskoj rivijeri
POSLJEDICE KRIZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.12.2011 / 10:21
Autor: SEEbiz / H
MAKARSKA - Recesija ove godine čini svoje i u najluđoj noći na makarskoj rivijeri tek će šest hotela ponuditi gostima zabavu na smjeni godina, a prema sadašnjim najavama predstojeće blagdane tu će provesti oko 500 domaćih gostiju i oko 200 stranaca.
Broj gostiju manji je nego prošle godine iako su cijene aranžmana povoljne.

Iz pet hotela u Makarskoj, koji pripremaju novogodišnja slavlje, Park, Biokovo, Osejava, Palma i Bonaca informiraju kako su smještajni kapaciteti polovično popunjeni, ali se očekuje da će potkraj prosinca svi kapaciteti biti zauzeti. U Podgori novogodišnje slavlje priprema se u hotelu Aurora.

Breljanske hotelske kuće za novogodišnje blagdane ostaju zatvoreni, doznaje se od direktora prodaje Žarka Kristića koji kaže kako je novogodišnje slavlje u većim hotelskim kućama "postalo prošlo svršeno vrijeme".

Hotel Horizont u Baškoj Vodi ove godine "preskače" slavlje na smjeni dviju godina jer nema motiva za otvaranje kuće, kazao je pomoćnik direktora prodaje Zvonko Ursić.

Otvaranje hotela s kapacitetom od 400 pa i više kreveta za samo dva ili tri dana nije opravdano jer bi priprema, energija, glazba i ostalo što prati novogodišnje slavlje rezultiralo negativnom bilancom, što makarskim hotelima Meteor, Dalmacija i Rivijera nije cilj, kazao je direktor makarskih hotela Joško Lelas.

Opravdanje za dvodnevno ili trodnevno poslovanje hotela s negativnim učinkom na nalaze ni hotelijeri Tučepa, kazao je direktor prodaje Ivo Visković.

Većina hotelskih kuća na makarskom primorju ostaje zatvorena od prosinca do potkraj veljače, doznaje se od hotelijera, a prvi među hotelima koji će ugostiti turiste već prvih dana veljače bit će makarski Meteor u koji stiže grupa britanskih turista i nogometaši jednog kluba iz naše zemlje.
Tagovi: Makarska, turizam, hrvatski turizam, Ivo Visković, Hotel Meteor, Hotel Dalmacija
PROČITAJ I OVO
Pandemija smanjila konzumaciju piva u Češkoj
PIVO
Pandemija smanjila konzumaciju piva u Češkoj
PRAG - Konzumacija piva u Češkoj pala je u pandemijskoj 2020. godini na najnižu razinu u gotovo 60 godina, pokazali su podaci udruge pivara.
Puni profil Ipsilona do tunela Učka otvorit će se znatno prije roka
IPSILON
Puni profil Ipsilona do tunela Učka otvorit će se znatno prije roka
PULA - Jučerašnje otvaranje Parka narodnog ustanka u Pazinu, gdje je Bina Istra bila donator, bila je prigoda da upitamo direktora upravljanja i održavanja Christiana Santalezu kako napreduju radovi na Ipsilonu.
Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu
TEST
Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu
PEKING - Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu među stranim sportašima na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine.
Svjetska potrošnja vina najmanja od 2002.
VINO
Svjetska potrošnja vina najmanja od 2002.
PARIZ - Svjetski potrošnja vina u 2020. godini pala je za tri posto u odnosu na 2019., na najnižu razinu od 2002. godine, navodi se u izvješću koje je objavila Međunarodna organizacija za vinogradarstvo i vinarstvo.
Stratezi JPMorgana zabrinuti za bitcoin
BITCOIN
Stratezi JPMorgana zabrinuti za bitcoin
NEW YORK - Kad je u posljednjih nekoliko navrata Nikolaos Panigirtzoglou svjedočlio ovako negativnom trendu u cijeni bitcoina, kupci bi se vratili i spriječili dublju korekciju. Ovoga puta, strateg JPMorgana je zabrinut.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE