GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Za posjetitelje ponovo otvoren Park prirode Lonjsko polje

Za posjetitelje ponovo otvoren Park prirode Lonjsko polje
OTVORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.05.2020 / 12:14
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Sukladno odluci Nacionalnoga Stožera civilne zaštite, od ponedjeljka je za posjetitelje ponovo otvoren i Park prirode Lonjsko polje, a ulaz u park moguć je kroz tri posjetiteljska centra - Čigoč, Repušnicu i Krapje, uz sve preporučene epidemiološke mjere.

Kako je priopćeno iz uprave Javne ustanove Park prirode Lonjsko Polje, ulazak u park moguć je kroz tri posjetiteljska centra – Čigoč, Repušnicu i Krapje.

Čigoč je diljem svijeta poznat kao prvo europsko selo roda, a Krapje ima titulu sela graditeljske baštine. Nadomak njega nalazi se pak ornitološki rezervat Krapje đol, važno gnjezdilište žličarke i drugih ptica močvarica. Pješačke staze koje vode parkom, omogućuju pogled na divlje te autohtone vrste domaćih životinja. Tu su posavski konj, turopoljska svinja i slavonsko-srijemsko podolsko govedo.

Istaknuto je da Park prirode Lonjsko polje poštuje propisane epidemiološke mjere. To podrazumijeva zaštitu djelatnika i posjetitelja Parka. Primjerice, djelatnici rade koristeći radnu opremu, a bicikli za najam dezinficiraju se nakon svakog korištenja. Budući da je Lonjsko polje s površinom većom od 50.000 hektara drugi najveći park prirode u Hrvatskoj, lako je moguće poštovati preporučeni razmak među ljudima.

U park je slobodan ulaz za djecu do deset godina u pratnji roditelja, odnosno odrasle osobe koja je kupila ulaznicu. Osnovna ulaznica za odrasle osobe je 15 kuna, a uz nju posjetitelj dobiva detaljnu kartu parka s preporukama što treba vidjeti i doživjeti. Ulaznica za vikend program koji je dostupan subotom, nedjeljom te praznicima i blagdanima, stoji 40 kuna. Ta ulaznica posjetiteljima, među ostalim, omogućuje vožnju čamcima na solarni pogon, plovilom "Vodomar" te traktorskom prikolicom.

Od ove godine moguća je i plovidba obnovljenim turističkim brodom "Juran i Sofija" rijekom Kupom, a taj brod prolazi i kroz povijesnu jezgru Siska.

Kako je istaknuto, nakon i zbog dvomjesečnoga mirovanja, u parku koji je udaljen samo sedamdesetak kilometara od Zagreba, ponovo buja život. Veličanstven biljni i životinjski svijet s kojima ljudi stoljećima žive u skladnom suživotu, u proljeće tradicionalno privlači sve zaljubljenike u stvaralačku moć prirode.

Uz one koji uživaju u promatranju prirode, Park privlači i rekreativce, obitelji s djecom te ljude koji traže predah od užurbane svakodnevice.

Tagovi: Park prirode Lonjsko polje, Lonjsko polje, Čigoć, Krapje, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE