GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

YOU Invest: Tri nova fonda Erste Asset Managementa

YOU Invest: Tri nova fonda Erste Asset Managementa
INVESTIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2014 / 11:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Erste Asset Management d.o.o. u svoju je ponudu uvrstio novi, na hrvatskom tržištu jedinstveni koncept - investicijske fondove, pod krovnim nazivom YOU INVEST.
Koncept se sastoji od tri nova investicijska fonda, Solid, Balanced i Active, koji uglavnom ulažu na globalna tržišta obveznica, a razlikuju se po maksimalnim limitima izloženosti prema dioničkim tržištima (Solid do 10%, Balanced do 30%, Active do 50%). U razdoblju do 23.12.2014. traje početno razdoblje ulaganja u jedan od tri YOU INVEST fonda, u kojem se neće naplaćivati ulazna naknada.

Investicijski cilj svakog od tri ponuđena fonda ostvarivanje je rasta vrijednosti uloženih novčanih sredstava i ostvarivanje prinosa putem načela „apsolutnog povrata", što znači da se fondovi neće referirati na neko pojedinačno tržište. Globalnom diverzifikacijom portfelja osigurava se njihova visoka likvidnost te adekvatna alokacija rizika. Osim navedenog, novi koncept YOU INVEST ulagateljima omogućava interaktivnu komunikaciju s fond menadžerima, jednostavno izvještavanje, informiranje putem posebno kreirane stranice www.youinvest.hr, kao i potpunu transparentnost ulaganja.

Minimalni iznos jednokratne uplate je 20.000,00 kuna, a postoji i mogućnost redovnih mjesečnih uplata u visini 2.000,00 kuna, ako se ulagatelji odluče za tzv. investicijski plan. Početna vrijednost udjela nakon isteka razdoblja početne ponude, kada će YOU INVEST započeti s radom, bit će 100,00 EUR.

„Ovakav koncept ulaganja novitet je na hrvatskom tržištu čijom implementacijom pratimo suvremene trendove na međunarodnim tržištima kapitala. Stoga vjerujemo da će YOU INVEST fondovi pobuditi interes ulagača te da će novi koncept ulaganja, moderan način komunikacije i usluge zadovoljiti sva njihova očekivanja", naglasio je ovom prilikom Josip Glavaš, predsjednik Uprave Erste Asset Managementa.

Imovina pod upravljanjem Erste Asset Managementa, uključujući uslugu upravljanja privatnim portfeljima, 31. listopada 2014. iznosila je više od 3,10 milijardi kuna, bez Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. To predstavlja porast od čak 13,55 % u odnosu na početak 2014. godine. Prema posljednjim dostupnim podacima, tržišni udio Erste Asset Managementa krajem listopada 2014. godine iznosio je 19,77%.

Tagovi: YOU Invest: Tri nova fonda Erste Asset Managementa, Erste Invest, Erste Solid, Erste Balanced, Erste Active, Josip Glavaš
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Optima Telekom dobitnica tjedna, indeksi u plusu
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Optima Telekom dobitnica tjedna, indeksi u plusu
ZAGREB - Zagrebačka je burza ovoga tjedna ponudila optimističnu trgovinu.
Većina marki cigareta od subote skuplja za dvije kune
CIGARETE
Većina marki cigareta od subote skuplja za dvije kune

ZAGREB - Većina marki cigareta od subote je skuplja za dvije kune, pokazuju podaci Carinske uprave, kojoj su vodeći proizvođači i uvoznici cigareta prijavili povećanje maloprodajnih cijena za određene marke cigareta.

Beogradska berza: Komercijalna banka u fokusu, indeksi bez promena
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Komercijalna banka u fokusu, indeksi bez promena
BEOGRAD - Kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi, indeksi su završili s pozitivnim rezultatom i osetno jači u odnosu na prethodnu sedmicu, dok je investiciona aktivnost ostala malodušna.
Zagrebačka burza: Valamar iznad 25 kuna, CROBEX opet rastao
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar iznad 25 kuna, CROBEX opet rastao
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su glavni dionički indeksi porasli, ostvarivši tako dobitke već drugi tjedan zaredom, pri čemu se Crobex po prvi put od polovine ožujka vratio iznad psihološki važne razine od 1.500 bodova.
Italija ponovno traži zajedničke europske obveznice
OBVEZNICE
Italija ponovno traži zajedničke europske obveznice
RIM - Talijanski premijer Giuseppe Conte u petak je uputio još jedan apel Europskoj uniji da uspostavi program europskih obveznica u sklopu nastojanja zemalja-članica da pronađu zajednički odgovor na očekivanu recesiju i skok nezaposlenosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE