GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wiener osiguranje: Premija u prvom kvartalu porasla 5%

Wiener osiguranje: Premija u prvom kvartalu porasla 5%
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2016 / 20:21
Autor: SEEbiz
BEČ - Wiener osiguranje, član vodećeg osiguravateljnog koncerna u Centralnoj i Istočnoj Europi - Vienna Insurance Group je u 2015. godini ostvarilo neto dobit od 25,6 milijuna kuna što je odraz stabilnosti poslovanja Društva, strogog upravljanja troškovima i konzervativne politike ulaganja.

Društvo je ostvarilo zaračunatu bruto premiju od 546,2 milijuna kuna od čega 265,6 milijuna u segmentu životnih osiguranja te 280,6 milijuna u neživotnim osiguranjima. Najveći udio u ukupnoj premiji se odnosi na životna osiguranja (49%).

U prvom kvartalu 2016. godine Wiener osiguranje je ostvarilo zaračunatu bruto premiju od 148,3 milijuna kuna. Time je u usporedbi s istim razdobljem prošle godine ostvaren rast premije od 5 % i rast tržišnog udjela za 6%.

Životna osiguranja bilježe zaračunatu bruto premiju od 65,2 milijuna kuna dok neživotna osiguranja bilježe 83,2 milijuna kuna. Značajan rast zabilježen je u osiguranju imovine (12%), dok u osiguranju plovila i osiguranju od opće odgovornosti on premašuje 30%.

Ostvarena dobit Društva za prvi kvartal 2016. godine iznosi 9 milijuna kuna što predstavlja povećanje od 11,5% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
Wiener osiguranje je ovim rezultatima zadržalo čvrstu petu poziciju na rang ljestvici osiguravatelja u Hrvatskoj.

„Rezultatima 1. kvartala ove godine Društvo je realiziralo planirane premijske ciljeve i zadržalo financijsku stabilnost i sigurnost. Poslovni ciljevi Društva su usmjereni na daljnje povećanje profitabilnosti kroz rast premijskog prihoda i povećanje tržišnog udjela zajedno sa smanjenjem poslovnih troškova.“  izjavio je gospodin Walter Leonhartsberger, predsjednik Uprave Društva.

Wiener osiguranje prepoznalo je potrebe tržišta i u 2016. počelo prodaju nove generacije cjenika životnih osiguranja. Tako su u siječnju predstavljeni novi programi: Flexi Benefit -kojim je kljentima omogućeno da sami kombiniraju svote osiguranja za slučaj smrti i doživljenja kao i dinamiku rasta godišnje premije te Credit i Family Benefit programi riziko osiguranja s jasno definiranom namjenom.

U segmentu životnih osiguranja s jednokratnom uplatom premije ističe se program Moj (o)siguran prinos – osiguranje za slučaj smrti i doživljenja s atraktivnim godišnjim prinosom, kod kojeg osiguranik preuzima rizik ulaganja.

Kroz više od 100 prodajnih mjesta lociranih u čitavoj zemlji, s gotovo 600 zaposlenika u prodaji i jakom vanjskom prodajnom mrežom koja obuhvaća agencije, brokere i Erste banku, cilj Wiener osiguranja je omogućiti klijentima potpunu osiguravateljnu zaštitu te brzu i efikasnu obradu šteta. Društvo uvijek teži pouzdanosti i vjerodostojnosti u ophođenju s poslovnim partnerima, zaposlenicima i dioničarima te je sa svojih gotovo 800 zaposlenika spremno na ostvarenje vrhunskih rezultata u tekućoj poslovnoj godini.

Tagovi: Wiener osiguranje, Walter Leonhartsberger, Vienna Insurance Group
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, promet skroman
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, promet skroman
ZAGREB - U mirnom trgovanju na Zagrebačkoj burzi u srijedu su indeksi blago oslabili, nakon jučerašnjeg skromnog rasta, no uz nešto veći promet, pri čemu su dvije dionice imale milijunski promet - povlaštena Adrisa i Zagrebačke banke.
Njemačka će do ljeta ponuditi digitalnu potvrdu o cijepljenju za olakšana putovanja
CIJEPLJENJE
Njemačka će do ljeta ponuditi digitalnu potvrdu o cijepljenju za olakšana putovanja
BERLIN - Njemačka će do ljeta svojim građanima koji su cijepljeni ponuditi potvrdu kojom će, između ostalog, biti omogućeno lakše putovanje, javljaju njemački mediji u srijedu pozivajući se na izvore u vladi.
Analitičari: Središnja turistička sezona ipak bi trebala biti bolja od lanjske
PROGNOZE
Analitičari: Središnja turistička sezona ipak bi trebala biti bolja od lanjske
ANALIZA - Razine iz 2019. u pogledu broja dolazaka i noćenja turista kao i financijski rezultat koji se odnosi na turističku potrošnju zasigurno neće biti dosegnute.
Dolar blizu najniže razine u gotovo mjesec dana
FOREX
Dolar blizu najniže razine u gotovo mjesec dana
LONDON - Tečaj dolara u srijedu je bio nedaleko najniže razine u gotovo mjesec dana prema najvažnijim svjetskim valutama na deviznim tržištima, pod utjecajem daljnjeg slabljenja prinosa na američke državne obveznice.
Vlasnik Ever Givena: Pregovaramo s Egiptom o odšteti za blokadu Sueskog kanala
PREGOVORI
Vlasnik Ever Givena: Pregovaramo s Egiptom o odšteti za blokadu Sueskog kanala
KAIRO - Japanski vlasnik ogromnog kontejnerskog broda Ever Givena koji se zaglavio u Sueskom kanalu priopćio je da pregovara s egipatskim vlastima o njihovom zahtjevu za 900 milijuna dolara odštete za šestodnevnu blokadu prometa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE