GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

WHO pozvala zemlje da odrede prioritete međunarodnih putovanja

WHO pozvala zemlje da odrede prioritete međunarodnih putovanja
PRIORITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2020 / 08:30
Autor: SEEbiz / H
ŽENEVA - Zemlje trebaju postupno ukidati mjere ograničenja međunarodnih putovanja temeljene na procjeni rizika i moraju dati prioritet osnovnim putovanjima za hitne potrebe, objavila je u četvrtak Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

WHO je preporučio da priritet bude dat važnim putovanjima zbog hitnih slučajeva, humanitarnih akcija, putovanja važnog osoblja i povratka u zemlju.

Izbijanje novih slučajeva infekcije koronavirusom u mnogim dijelovima svijeta prisilio je brojne zemlje da ponovno uvedu neke putne restrikcije.
WHo je sada pozvao svaku pojedinu zemlju da za sebe napravi analizu troškova i koristi i odluči o svojim prioritetima, prije nego obnovi međunarodna putovanja.

U svom najnovijem naputku za putovanja WHO navodi da zemlje moraju uzeti u obzir lokalne epidemiološke i obrasce širenja zaraze, nacionalno zdravlje i mjere koje su već na snazi.

O tome treba li zemlja uvesti karantenu za sve putnike koji od nekuda dolaze to mora odlučiti nakon procjene rizika i razmatranja lokalnih okolnosti zaraze, navodi WHO. Nema "nepostojanja rizika" kada se radi o potencijalnom uvozu ili izvozu slučajeva putem međunarodnih putovanja.
Ranije ovog tjedna WHO je objavio kako zabrane međunarodnih putovanja ne mogu ostati na djelu beskonačno dugo te da će zemlje morati učiniti više na obuzdavanju širenja novog koronavirusa unutar svojih granica.
WHO je u lipnju najavila da će donijeti novi vodič za putovanja uoči ljetnih praznika na sjevernoj hemisferi.
Početkom srpnja pozvala je putnike da u zrakoplovima nose maske i da budu informirani o novoj pojavi Covida19 u nekim zemljama.
Raniji napuci za putnike uključivali su i ostale uvriježene preporuke poput higijene ruku, držanja socijalne distance i izbjegavanje dodirivanja usta, nosa i očiju.

Tagovi: Svjetska zdravstvena organizacija, Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirus, Emmanuel Macron, Angela Merkel, Donald Trump
PROČITAJ I OVO
Dražen Stanković na čelu Montenegroberze
KARIJERE
Dražen Stanković na čelu Montenegroberze
PODGORICA - Novi Odbor direktora Montenegroberze konstituisan je juče u Podgorici i njime će ubuduće predsjedavati Dražen Stanković iz CKB banke, dok će mu zamjenik biti Mehmet Gonen, predstavnik Istanbulske berze.
Nijemci zamijenili Amerikance u luksuznom smještaju
NOVI TRENDOVI
Nijemci zamijenili Amerikance u luksuznom smještaju
ZAGREB - Anketa provedena među članovima Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela HGK pokazala je kako se i tom segmentu turizma struktura gostiju značajno promijenila. Prije pojave koronavirusa SAD je bio prioritetno tržište za većinu ispitanika, a sada je to Njemačka.
Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali nakon četiri tjedna pada, oporavak Valamara
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali nakon četiri tjedna pada, oporavak Valamara
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi glavni dionički indeksi protekloga tjedna ostvarili su blagi dobitak, prekinuvši tako 4-tjedni negativni niz, a najviše je pritom porastao sektor turističkih dionica.
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
REAKCIJE
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je kako nema dokaza da su se strani turisti zarazili na Pagu.
Beogradska berza: Stagnacija indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Stagnacija indeksa
BEOGRAD - Uspavano trgovanje i stagniranje oba berzanska indeksa obeležili su kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE