GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Weekend Food Festival: Gastro krema u Rovinju

Weekend Food Festival: Gastro krema u Rovinju
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2023 / 13:26
Autor: SEEbiz
ROVINJ – Prvi dan Weekend Food Festivala nadmašio je sva očekivanja te opravdao status prestižnog europskog festivala gourmet i prehrambene industrije.

Svjetske i domaće kulinarske zvijezde – Franco Pepe, Ricard Camarena, Eduard Xatruch, Ana Roš, Eneko Atxa, Mate Janković, Simon Rogan, Deni Srdoč te brojna druga zvučna imena, zasjale su punim sjajem u Rovinju i oduševile mnogobrojnu publiku. Za predavanja i masterclassove tražio se stolac više, dok su se opuštena zabava i druženje uz kvalitetnu glazbu nastavili do kasnih večernjih sati.

Najveće zvijezde petka

Srce Istre i ovog travnja pretvoreno je u središte zbivanja koje je okupilo najveća imena svjetske kulinarske scene, brojne stručnjake i predavače iz industrije, ali i sve zaljubljenike u gourmet. Okupljenima se video prijenosom uživo iz Baskije javio chef Eneko Atxa čiji je restoran Azurmendi dva puta proglašen naj održivijim restoranom na svijetu te je nositelj čak tri Michelinove zvjezdice. O novim trendovima u svijetu barova govorio je Nikos Bakoulis, istaknuti miksolog i suosnivač barova The Clumsies i Line koji su trenutno pozicionirani u 50 najboljih barova na svijetu. Bakoulis je, osim po svojim iznimnim vještinama miksologije i brojnim nagradama za inovativne kreacije koktela, poznat i kao jedan od pokretača globalnih koktel trendova s jakim fokusom na održivost koja je nit vodilja ovogodišnjeg Festivala. Petak na Weekend Food Festivalu donio je i demo cooking prezentacije u režiji velikana međunarodne kulinarske scene, a led je probio Eduard Xatruch, španjolski kuhar i ugostitelj s Michelinovom zvjezdicom koji je uspio pokazati zašto je ime njegovog restorana upravo Disfrutar – što na španjolskom jeziku znači „uživati“.

Najbolji pizziaolo svijeta, prema izboru Best Chefs Awards, Franco Pepe okupljene je pozdravio toplom porukom kako ne želi samo prodavati pizzu, već i pokloniti emociju, a oduševljena publika ispratila ga je gromoglasnim pljeskom. Njegove pizze “obrnuta Margharita” ili pizza Marinara koju je osmislio kao hommage pizzi koju je radio njegov otac, svi su željeli probati, ali i fotografirati se sa chefom o kojemu je i Netflix snimio dokumentarac.

Večernji party kao uvertira u subotu koja obećava

Večernja zabava počela je uz Pizza party te se nastavila uz ritmove benda Montefiori Cocktail, dok subotnji program potvrđuje zašto je Weekend Food Festival jedinstveno mjesto druženja, razmjenjivanja ideja, inspiracije i edukacije. Na rasporedu bogatog programa nalaze se chefovi Rasmus Munk, Dabiz Munoz, Karime Lopez, Takahiko ‘Taka’ Kondo i David Skoko, kao i predavanje zastupnice u Europskom parlamentu Biljane Borzan koja će govoriti o djelovanju EU i država članica po pitanju smanjenja bacanja i povećanja doniranja hrane. Uz brojne panele, predavanja, masterclassove i gala večere, u subotu će biti predstavljeno i ovogodišnje FoodTech Start Up Competition natjecanje za start up-ove. Ovo inovativno natjecanje nastalo je u suradnji Maistre, Infobipa, Peperminta i Kauflanda, a koncipirano je s ciljem pronalaska novih i kreativnih ideja te pružanja podrške rastućim nadama prehrambene i ugostiteljske industrije.

Fotografija: Gordan Svilar

Tagovi: Weekend Food Festival, Best Chefs Awards, gastronomija, David Skoko, Mate Janković, Franco Pepe, Ricard Camarena, Eduard Xatruch, Ana Roš, Eneko Atxa,
PROČITAJ I OVO
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE