GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Uzlet Nasdaqa, odličan dan za Teslu

Wall Street: Uzlet Nasdaqa, odličan dan za Teslu
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2023 / 22:21
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki su indeksu porasli u četvrtak dok su trgovci analizirali najnoviju seriju korporativnih zarada i bruto domaćeg proizvoda u četvrtom tromjesečju koji su bili iznad očekivanja.

Nasdaq Composite skočio je 1,76% na 11.512,41. Dow Jones Industrial Average porastao je za 205,57 bodova ili 0,61% i završio na 33.949,41, dok je S&P 500 ojačao 1,10% i zatvorio na 4.060,43.

Podaci o BDP-u objavljeni u četvrtak pokazuju da je gospodarstvo raslo po godišnjoj stopi od 2,9% tijekom četvrtog tromjesečja, priopćilo je Ministarstvo trgovine. To je iznad procjene Dow Jonesa za 2,8%, ali predstavlja malo hlađenje u odnosu na očitanje u trećem kvartalu.

"S današnjim BDP-om boljim od očekivanog, mislim da ulagači razmišljaju kako bismo se možda mogli izvući s prilično mekom, blagom recesijom koja nas vjerojatno neće baciti u još dublje medvjeđe tržište kada se sve zbroji", rekao je Sam Stovall, glavni investicijski strateg CFRA Researcha.

Sezona mješovitih zarada nastavila se dobrim rezultatima Tesle dajući poticaj Nasdaqu i dionicama električnih vozila koji su opterećeni tehnologijom. Tesla je skočila 11% nakon rekordnih prihoda i solidne zarade. Dobili su i potučeni tehnološki divovi Microsoft, Nvidia, Amazon i Alphabet. IBM je pao 4,5% unatoč padu prihoda.

Zarade zrakoplovnih kompanija objavljene su u četvrtak, pri čemu je Southwest pao za 3% zbog gubitka većeg od očekivanog potaknutog krahom tijekom blagdana. American Airlines porastao je 2,2% nakon boljeg rezultata u četvrtom tromjesečju. Niže su se spustili i United i Delta.

S druge strane, Chevron je dodao gotovo 5% nakon što je najavio program otkupa dionica vrijedan 75 milijardi dolara.

Svi glavni indeksi idu prema tjednim i mjesečnim dobicima. Dow i S&P su porasli za 1,7%, odnosno 2,2% do sada ovog tjedna. Nasdaq je ovaj tjedan ojačao 3,3% i bilježi najbolji mjesec od srpnja.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Tesla, Nvidia, Microsoft, Amazon, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
NEW YORK - Indeks S&P 500 porastao je u četvrtak i zaključio svoje najbolje rezultate u prvom tromjesečju u pet godina.
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
POTONUĆE
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
NEW YORK - Kerrisdale Capital je shortao MicroStrategy dionica i duga bitcoin.
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE