GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Solidan rast indeksa

Wall Street: Solidan rast indeksa
OPORAVAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.03.2024 / 21:25
Autor: SEEbiz
NEW YORK - S&P 500 porastao je u srijedu u pokušaju prekidanja trodnevnog niza gubitaka.

Širi tržišni indeks dobio je 0,7%, dok je Dow Jones Industrial Average napredovao 434 boda, ili 1,1%. Nasdaq Composite porastao je 0,4 posto.

Dionice s najboljim rezultatima u srijedu u S&P 500 uključuju Cintas, porasle za 7% zahvaljujući zaradi boljoj od očekivane. Dionice Mercka porasle su za gotovo 5%, dosegnuvši novu najvišu razinu svih vremena, nakon što je američka Agencija za hranu i lijekove odobrila Winrevair, kompanijski lijek za plućne bolesti opasne po život, za upotrebu kod pacijenata s plućnom arterijskom hipertenzijom.

Ti potezi uslijedili su nakon tri negativna dana za S&P 500 i Dow nakon što su dionice prošlog tjedna zatvorene na rekordnim razinama. Unatoč nedavnom povlačenju, sva tri glavna indeksa i dalje su u koraku da završe trgovački mjesec i tromjesečje, koji oba završavaju zvonom za zatvaranje u četvrtak, u zelenom.

Od zatvaranja u utorak, S&P 500 je porastao 2,9% u mjesecu i 9,9% u kvartalu. Nasdaq je porastao 1,9% u ožujku i 9,2% tijekom tromjesečnog razdoblja, dok je Dow dodao 1,9% i 5,4% tijekom tih razdoblja.

To bi označilo najbolji dobitak u prvom tromjesečju za S&P 500 i Dow od 2019. odnosno 2021., kada su indeksi porasli 13,1% odnosno 7,4%. Sva tri glavna prosjeka su na putu da zabilježe svoj peti uzastopni pobjednički mjesec i drugo uzastopno pozitivno tromjesečje.

Kasnije ovog tjedna ulagači će pratiti podatke o zahtjevima za nezaposlene, bruto domaćem proizvodu i raspoloženju potrošača. Dok je tržište zatvoreno na Veliki petak, pozornost će biti usmjerena na objave vezane uz osobni dohodak, potrošačku potrošnju i izdatke za osobnu potrošnju koji se očekuju ujutro.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500, Cintas, Merck,
PROČITAJ I OVO
Globalna potrošnja vina najniža u posljednja tri desetljeća
VINO
Globalna potrošnja vina najniža u posljednja tri desetljeća
PARIZ - Globalna potrošnja vina prošle je godine pala na najnižu razinu od 1996. jer je inflacija gurnula cijene na rekordne razine i odbila potrošače koji se već bore s nižom kupovnom moći, objavila je Međunarodna organizacija za vino (OIV) sa sjedištem u Parizu.
Azijska tržišta: Indeksi porasli nakon objave kineskih trgovinskih podataka
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli nakon objave kineskih trgovinskih podataka
ŠANGAJ - Cijene dionica u Kini porasle su u četvrtak jer je uvoz porastao prema prošlim procjenama, a izvoz porastao u skladu s očekivanjima, dok je šire azijsko-pacifičko tržište bilo mješovito.
Wall Street: Dow Jones porastao i šesti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Dow Jones porastao i šesti uzastopni dan
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average porastao je u srijedu, produživši svoj pobjednički niz na šest dana, dok su se ulagači otresali nekih slabosti u tehnologiji.
Zagrebačka burza: Blok transakcije podigle promet, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Blok transakcije podigle promet, indeksi pali
ZAGREB - Zagrebačka burza je u srijedu iznjedrila nešto zanimljiviju trgovinu.
Bakar ulazi u superciklus, ponuda ne može zadovoljiti potražnju
ROBNA TRŽIŠTA
Bakar ulazi u superciklus, ponuda ne može zadovoljiti potražnju
LONDON - Brojni stručnjaci za sirovine smatraju da trgovini bakrom predstoji „superciklus“. Jer, za prelazak na klimatski neutralno gospodarstvo potrebna je prije svega jedna sirovina: bakar.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE