GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Skok dionica regionalnih banaka, raspoloženje poboljšano

Wall Street: Skok dionica regionalnih banaka, raspoloženje poboljšano
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.03.2023 / 21:40
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dow Jones i S&P 500 porasli su na početku novog tjedna dok je Nasdaq blago korigiran.

Investitori kao da su manje uznemireni zbog bankarske krize, pa su dionice regionalnih banaka danas bile najveće dobitnice.

Dow Jones Industrial Average porastao je u ponedjeljak, nadovezujući se na prošlotjedne dobitke, dok su se ulagači pokušavali odmaknuti od krize koja je izbila u regionalnom bankarskom sektoru ranije ovog mjeseca nakon kolapsa Silicon Valley Bank.

Blue chip dionički indeks dobio je 281 bod ili 0,9%, a S&P 500 0,5%. Nasdaq Composite izgubio je 0,1 posto.

Regionalne banke su široko porasle. SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) zadnji put je porastao za 1,6%, nakon što je ranije tijekom dana porastao za više od 3%. First Republic bila je dionica s najboljim rezultatima u fondu, porasla je više od 11%. PacWest je također dobio 2,7%.

"Tržišni sentiment se poboljšava dok kreatori politika poduzimaju korake za ublažavanje nedavnih izazova", rekao je Brian Levitt, globalni tržišni strateg u Invescu. "Proširenje instrumenta likvidnosti koje su uspostavile Federalne rezerve značajno ublažava prethodnu zabrinutost da bi mogao biti niz napada na banke."

Niz događaja pomogao je raspoloženju u sektoru. CNBC je tijekom vikenda izvijestio da je odljev depozita iz malih banaka u industrijske divove kao što su JPMorgan Chase i Wells Fargo usporen posljednjih dana.

Također je Bloomberg News izvijestio da američke vlasti razmatraju proširenje hitnog programa pozajmljivanja za banke, što bi First Republicu moglo dati više vremena da ojača svoju likvidnost. First Republic završio je prošli tjedan u padu od 46,3% jer su ulagači razmišljali hoće li plan grupe banaka da položi 30 milijardi dolara biti dovoljan za jačanje bilance.

A First Citizens BancShares pristao je kupiti velike dijelove banke Silicon Valley, objavila je preko noći američka Federalna korporacija za osiguranje depozita. Ugovor uključuje kupnju imovine SVB-a u vrijednosti od približno 72 milijarde dolara uz diskont od 16,5 milijardi dolara, ali oko 90 milijardi dolara u vrijednosnim papirima i drugoj imovini ostat će "u stečajnoj upravi za raspolaganje od strane FDIC-a", što je akronim za Federal Deposit Insurance Corporation

Tagovi: Wall Street, NYSE, First Citizens BancShares, First Republic, Sillicon Valley Bank, JPMorgan, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE