GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: S&P 500 svega jedan bod ispod rekordne razine

Wall Street: S&P 500 svega jedan bod ispod rekordne razine
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.08.2020 / 07:52
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Zahvaljujući uzletu cijena dionica u svim sektorima, na Wall Streetu su u srijedu indeksi snažno porasli, pri čemu je S&P 500 indeks završio trgovanje svega jedan bod ispod rekordne razine dosegnute u veljače.

Dow Jones u srijedu je porastao 289,93 boda ili 1,05 posto, dosegnuvši 27.976 bodova, dok je S&P 500 ojačao 1,4 posto, na 3.380 bodova, a Nasdaq 2,13 posto, na 11.012 bodova.

S&P je tijekom poslijepodnevnog trgovanja nakratko premašio rekordnu razinu od 3.386 bodova, dosegnutu 19. veljače, prije nego je koronakriza zahvatila SAD i izazvala jedan od najdramatičnijih padova Wall Streeta u njegovoj povijesti.

Dow je još ispod svoje najviše razine dosegnute u veljači, dok je Nasdaq rekordnu razinu premašio u lipnju.

Najviše su rasle cijene dionica tehnoloških kompanija, ponajviše Amazona, Microsofta i Applea. Po dobitku se ističe i dionica Tesle, koja je poskupjela 13,1 posto nakon što je kompanija najavila da će podijeliti jednu dionicu na njih pet u pokušaju da ih učini dostupnijima zaposlenicima i ulagačima.

Uz završetak bolje od očekivanja sezone objave poslovnih rezultata za drugo tromjesečje, investitori se pripremaju za rizik američkih predsjedničkih izbora na jesen.

Iščekuju i nove vijesti o fiskalnim poticajima američkom gospodarstvu. Prekid pregovora između republikanaca i demokrata o idućem paketu pomoći koji bi trebao pomoći desecima milijuna Amerikanaca koji su ostali bez posla tijekom koronakrize ulazi u peti dan, a pritom ni jedna strana nije spremna obnoviti pregovore.

"Očito je da tržište svojom izvedbom nadmašuje gospodarske rezultate. Moguće je da ulagači osjećaju blago olakšanje jer demokrati imaju dva kandidata centra za predsjedničke izbore", smatra David Kelly, strateg pri JPMorgan Asset Managementu.

Demokratski predsjednički kandidat Joe Biden, naime, jučer je odabrao senatoricu iz Kalifornije Kamalu Harris za svoju potpredsjednicu.

I na europskim burzama cijene dionica u srijedu su snažno porasle. Londonski Ftse završio je trgovanje s dobitkom od 2,04 posto, na 6.280 bodova, frankfurtski DAX skočio je 2,9 posto, na 13.058 bodova, a pariški CAC za 3,3 posto, na 5.073 boda.

Tagovi: Wall Street, S&P 500, Amazon, Microsoft, Apple, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE