GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Regionalne banke podigle raspoloženje

Wall Street: Regionalne banke podigle raspoloženje
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2023 / 22:00
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki su indeksi porasli i u utorak, a rast su predvodile regionalne banke.

Wall Street je tako porastao dva uzastopna dana uoči objave Federalnih rezervi o kamatnim stopama koje je na rasporedu u srijedu.

Dow Jones Industrial Average dobio je 316,02 boda, ili 0,98%, zatvorivši se na 32.560,60. U međuvremenu, S&P 500
skočio je 1,30% da bi dan završio na 4.002,87 — prvo zatvaranje iznad praga od 4.000 od 6. ožujka. Nasdaq Composite dodao je 1,58% da bi zatvorio na 11.860,11.

Regionalne banke porasle su u utorak, predvođene First Republicom. Srušena banka skočila je gotovo 30%, dan nakon što je izgubila 47%. SPDR Regional Banking ETF (KRE) dobio je oko 6%. Regionali su dobili poticaj nakon što je ministrica financija Janet Yellen u utorak ujutro rekla da je vlada spremna dati dodatna jamstva za depozite ako se bankarska kriza pogorša.

Wall Street očekuje objavu Federalnih rezervi o svom putu pooštravanja monetarne politike u srijedu poslijepodne. Ulagači sada očekuju sporiji tempo pooštravanja od strane Federalnih rezervi u svjetlu bankarske krize. Trgovci trenutačno procjenjuju 86% šanse za povećanje stope od četvrtine boda kada Fed završi svoj dvodnevni sastanak o politici u srijedu, prema FedWatch alatu CME Group. Vjerojatnost pauze je 13,6%.

“Ako bi [Fed] pauzirao svoja povećanja stopa, to bi bilo isto kao da priznaju da znaju nešto što tržišta možda ne znaju. Mislim da bi to za njih bila poražavajuća ideja”, rekao je Johan Grahn, voditelj ETF strategije u Allianz Investment Managementu. "Njima nikada nije bio argument da odustanu od 25 [bazičnih bodova]."

Dodao je da je volatilnost tržišta nakon propasti banke Silicon Valley i kraha Credit Suissea bila "vrlo prirodna reakcija za ulagače da odmah krenu prema sigurnosti".

Tagovi: Wall Street, First Regional Bank, Federalne rezerve, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Luksuzni sektor strahuje od kineskog tržišta
STRAHOVANJA
Luksuzni sektor strahuje od kineskog tržišta
LONDON - Luksuzne marke poput Hermesa usprkos lošoj ekonomskoj prognozi i dalje ostvaruju vrtoglave zarade, no kinesko tržište postaje im razlog za brigu, piše The Economist.
Srpski poljoprivrednici zatražili od države da robne rezerve otkupe 300.000 pšenice iz novog roda
PŠENICA
Srpski poljoprivrednici zatražili od države da robne rezerve otkupe 300.000 pšenice iz novog roda
BEOGRAD - Predstavnici poljoprivrednika u Srbiji zatražili su danas da Republička direkcija za robne rezerve pre žetve objavi da će kupiti 300.000 tona pšenice iz novog roda, što bi povećalo tražnju i podiglo cenu na tržištu koja je 12 dinara po kilogramu niža od cena na evropskim berzama.
Azijska tržišta: Nastavljen pad indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen pad indeksa
ŠANGAJ . Azijsko-pacifička tržišta su skliznula jer je Wall Street zabilježio pauzu u svom tržišnom usponu, a široki tržišni indeks fluktuirao je blizu svojih najviših razina zatvaranja od kolovoza 2022.
Njemačka vlada najavljuje bržu obnovu željeznica
ŽELJEZNICA
Njemačka vlada najavljuje bržu obnovu željeznica
BERLIN - Njemačka željeznička mreža djelomično je u lošem stanju - posljedice su kašnjenje vlakova. Vlada je u srijedu usvojila nacrt zakona o proširenju njemačkih željeznica.
Primorac: Veliki interes investitora za  hrvatske euroobveznice
OBVEZNICE
Primorac: Veliki interes investitora za hrvatske euroobveznice
ZAGREB - Ministar financija Marko Primorac je ocijenio da je zanimanje investitora za hrvatsku euroobveznicu bilo iznimno te kazao da je Hrvatska nakon ulaska u eurozonu i šengenski prostor sve snage usmjerila pristupanju OECD-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE