GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Regionalne banke podigle raspoloženje

Wall Street: Regionalne banke podigle raspoloženje
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2023 / 22:00
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki su indeksi porasli i u utorak, a rast su predvodile regionalne banke.

Wall Street je tako porastao dva uzastopna dana uoči objave Federalnih rezervi o kamatnim stopama koje je na rasporedu u srijedu.

Dow Jones Industrial Average dobio je 316,02 boda, ili 0,98%, zatvorivši se na 32.560,60. U međuvremenu, S&P 500
skočio je 1,30% da bi dan završio na 4.002,87 — prvo zatvaranje iznad praga od 4.000 od 6. ožujka. Nasdaq Composite dodao je 1,58% da bi zatvorio na 11.860,11.

Regionalne banke porasle su u utorak, predvođene First Republicom. Srušena banka skočila je gotovo 30%, dan nakon što je izgubila 47%. SPDR Regional Banking ETF (KRE) dobio je oko 6%. Regionali su dobili poticaj nakon što je ministrica financija Janet Yellen u utorak ujutro rekla da je vlada spremna dati dodatna jamstva za depozite ako se bankarska kriza pogorša.

Wall Street očekuje objavu Federalnih rezervi o svom putu pooštravanja monetarne politike u srijedu poslijepodne. Ulagači sada očekuju sporiji tempo pooštravanja od strane Federalnih rezervi u svjetlu bankarske krize. Trgovci trenutačno procjenjuju 86% šanse za povećanje stope od četvrtine boda kada Fed završi svoj dvodnevni sastanak o politici u srijedu, prema FedWatch alatu CME Group. Vjerojatnost pauze je 13,6%.

“Ako bi [Fed] pauzirao svoja povećanja stopa, to bi bilo isto kao da priznaju da znaju nešto što tržišta možda ne znaju. Mislim da bi to za njih bila poražavajuća ideja”, rekao je Johan Grahn, voditelj ETF strategije u Allianz Investment Managementu. "Njima nikada nije bio argument da odustanu od 25 [bazičnih bodova]."

Dodao je da je volatilnost tržišta nakon propasti banke Silicon Valley i kraha Credit Suissea bila "vrlo prirodna reakcija za ulagače da odmah krenu prema sigurnosti".

Tagovi: Wall Street, First Regional Bank, Federalne rezerve, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE