GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Rast indeksa uoči objave podatka o inflaciji

Wall Street: Rast indeksa uoči objave podatka o inflaciji
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.02.2023 / 22:18
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak ususret ključnog izvješća o inflaciji koje će biti objavljeno u utorak.

Novi tjedan počeo je pozitivno za razliku od prošlog u kojem su S&P 500 i Nasdaq Composite pretrpjeli svoje najveće tjedne padove u gotovo dva mjeseca.

Dow Jones Industrial Average zatvorio je 376,66 bodova više, ili 1,11%, da bi završio sesiju na 34.245,93, što je njegov najbolji dan u veljači. S&P 500 popeo se 1,14% na 4137,29, a Nasdaq Composite 1,48% na 11891,79.

Microsoft je predvodio rast Dow Jonesa, porastao je za 3,1%. Nike i Salesforce porasli su svaki po 2,4%, podigavši indeks. Intel je dodao 2,7%.

Ulagači će ovaj tjedan dobiti više podataka o inflaciji. U utorak će biti objavljeno izvješće o indeksu potrošačkih cijena za siječanj, koje će pokazati jesu li porasti cijena usporeni zbog povećanja stopa središnje banke.

Zasad se čini da se ulagači klade na solidan CPI ispis u utorak koji pokazuje da se inflacija hladi i da bi pauza ili zaokret u povećanju stopa Fed-a mogao biti blizu.

"Kombinacija oporavka industrijske proizvodnje i pada inflacije poput Zlatokose koju očekujemo u ovom tromjesečju pomogla je jačanju sklonosti riziku i dionica", rekao je Ray Farris iz Credit Suissea u bilješci od ponedjeljka.

Međutim, taj bi poticaj mogao nestati do ljeta, posebno budući da zaostali učinak povećanja stopa središnje banke pooštrava globalne financijske uvjete.

S druge strane, iznevjeri li izvješća od utorka, to bi vjerojatno signaliziralo da će Fed dodatno povisiti kamatne stope, što bi pritisnulo dionice.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Microsoft, Intel, Nike, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE