GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Rast indeksa na kraju tjedna

Wall Street: Rast indeksa na kraju tjedna
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.08.2023 / 07:45
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Indeksi na njujorškim burzama današnje su trgovanje zaključili u zelenom.

Dionice na Wall Streetu završile su tjedan pozitivno, nakon obraćanja predsjednika američke Uprave federalnih rezervi, koji je u četvrtak rekao da je banka spremna dodatno povećati kamatne stope. Time bi se trebala ukrotiti inflacija, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Dow Jones indeks završio je trgovanje na 34.346,90 bodova, što je za 247,48 bodova odn. 0,73 posto više nego u četvrtak. Indeks 500 najvećih američkih kompanija S&P 500 formirao se na vrijednosti od 4405,71 bodova, što je 29,40 bodova odn. 0,67 posto više nego na početku. Tehnološki indeks Nasdaq dobio je 126,67 bodova odn 0,94 posto i zaključio trgovanje na 13.590,65 bodova.

Nafta je porasla do kraja trgovanja u New Yorku. West Texas Intermediate nafta za isporuku u listopadu ustalila se na 80,04 dolara po barelu, što je 0,99 dolara više nego u četvrtak, dok je sjevernomorska nafta Brent porasla za 1,39 dolara na 84,75 dolara.


Ipak, došlo je do pada cijene zlata te je u današnjem trgovanju na burzi u New Yorku palo za 5,40 dolara odn. 0,28 posto na 1941,70 dolara za uncu od 31,1 grama.

Tagovi: Wall Street, Nasdaq, Dow Jones, Salesforce
PROČITAJ I OVO
Što će biti katalizator novog uzleta bitcoina? Insajderi se klade na ovu opciju
KRIPTOVALUTE
Što će biti katalizator novog uzleta bitcoina? Insajderi se klade na ovu opciju
NEW YORK - Nakon dugo očekivanog pokretanja američkih bitcoin fondova kojima se trguje na burzi u siječnju i ažuriranja softvera jednom u četiri godine pod nazivom "prepolovljavanje" prošlog mjeseca, veliko pitanje u glavama mnogih kripto ulagača bilo je što će pokrenuti sljedeći rast najveće kriptovalute?
Broj svinja u Sloveniji lani najmanji od 1991.
STATISTIKA
Broj svinja u Sloveniji lani najmanji od 1991.
LJUBLJANA - Lani je u Sloveniji u odnosu na prethodnu godinu smanjena proizvodnja kravljeg mlijeka, govedine i svinjetine. S druge strane, povećana je proizvodnja mesa peradi, ovčjeg i kozjeg mesa te kokošjih jaja.
Crnoj Gori nedostaje visokoplatežnih gostiju
TURIZAM
Crnoj Gori nedostaje visokoplatežnih gostiju
PODGORICA - Iako se ove godine najavljuje izvrsna turistička sezona, Crna Gora se i dalje suočava s dugogodišnjim problemima vezanim za infrastrukturu i tržišnu ponudu, kao i nedostatkom platežno sposobnih gostiju.
Svjetska tržišta: Wall Street u plusu četvrti uzastopni tjedan
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Wall Street u plusu četvrti uzastopni tjedan
NEW YORK - Indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok su na europskim burzama cijene dionica blago skliznule s rekordnih razina.
Euro prema dolaru skočio gotovo 1 posto
TJEDNI FOREX
Euro prema dolaru skočio gotovo 1 posto
LONDON - Vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga je tjedna pala, pri čemu je tečaj eura prema američkoj valuti porastao gotovo jedan posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE