GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Pozitivan početak tjedna

Wall Street: Pozitivan početak tjedna
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2023 / 22:26
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Početak novog tjedna na Wall Streetu donio je blagi rast indeksa, nakon što je prošli tjedan donio najveće gubitke u ovoj godini.

Ulagači također očekuju još jedan veliki tjedan u kontekstu objave rezultata velikih maloprodajnih lanaca.

Dow Jones Industrial Average dobio je 72,17 bodova, ili 0,22%, zatvorivši se na 32.889,09. S&P 500 porastao je 0,31% na 3982,24, a Nasdaq Composite 0,63% na 11466,98.

S&P je dobio poticaj od željezničkog operatera Union Pacific, koji je porastao 10% nakon što je tvrtka objavila da će CEO Lance Fritz odstupiti ove godine.

Trgovci su nastavili analizirati veći od očekivanog rast u najnovijem očitanju izdataka za osobnu potrošnju, preferiranom mjerilu inflacije Federalnih rezervi, što je pomoglo u potonuću dionica u petak i poguralo prinose državnih obveznica.

Čini se da optimizam na tržištima s početka 2023. blijedi jer se ulagači brinu da bi stope mogle dulje ostati više. Zapisnik posljednjeg sastanka Fed-a pokazao je da su dužnosnici odlučni nastaviti podizati stope dok se inflacija ne smanji.

“Praznički skraćeni tjedan bio je više nego dovoljno vremena da medvjedi podsjete sve kako siječanjski porast ne znači da je volatilnost burze trajno protjerana”, rekao je Chris Larkin, voditelj trgovanja i ulaganja u E-Tradeu. "Ulagači se suočavaju s time da su stope duže duže i topliji od očekivanih podaci o inflaciji zapravo su to potvrdili."

Što se tiče ekonomskih podataka, narudžbe trajne robe pale su u siječnju jer su potrošači smanjili potrošnju na skupe artikle.

Što se tiče zarade, samo 6% od S&P 500 će biti objavljeno ovaj tjedan, ali ulagači traže uvid u potrošače s nekoliko velikih trgovaca, restorana, nekih putničkih i zabavnih imena, kao i prehrambenih kompanija koje će izvjestiti. Target, Costco, Lowe's i Macy's neka su od velikih imena koja će ovaj tjedan objaviti prihode.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Union Pacific, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
POTEZI
Venecija ovaj tjedan počinje naplaćivati ulaz
VENECIJA - Venecija će ovaj tjedan jednodnevnim izletnicima početi naplaćivati ulaz u grad, što je prvi takav slučaju u svijetu. Namijenjen je smanjenju pritiska na drevni talijanski grad koji tone pod težinom masovnog turizma.
Cijene vozarina napokon se smiruju
BRODARSKO TRŽIŠTE
Cijene vozarina napokon se smiruju
ANALIZA - Prošlog je tjedna Drewry World Container Index, koji mjeri prosjek cijena prijevoza kontejnera na osam interkontinentalnih trgovačkih ruta istok-zapad, dosegnuo najnižu razinu od siječnja.
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
ANALITIČARI
Kolanović: Korekcija američkih dionica nije gotova
NEW YORK - Pad američkih dionica u posljednja tri tjedna bio je početak rasprodaje koja će se vjerojatno produbiti zajedno s rastućim makroekonomskim rizicima, uključujući rastuće prinose na državne obveznice, snažan dolar i povišene cijene nafte, kaže JPMorgan Chase & Co.' s Marko Kolanović.
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
PROGNOZE
Fidelity revidirao srednjoročne izglede za bitcoin
NEW YORK - Fidelity Digital Assets zadržao je svoje pozitivne kratkoročne izglede za Bitcoin nakon prvog kvartala, ali je revidirao svoje srednjoročne izglede na temelju nekoliko paramaetara.
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
PČELARI
Boštjan Noč prvi predsjednik Europskog pčelarskog saveza
LJUBLJANA - Na današnjoj izbornoj skupštini Europskog pčelarskog saveza (EBA) predsjednik Slovenskog pčelarskog saveza Boštjan Noč izabran je za prvog predsjednika spomenute organizacije sa sjedištem u Sloveniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE