GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street porastao, Nasdaq na rekordnoj razini

Wall Street porastao, Nasdaq na rekordnoj razini
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.06.2021 / 06:52
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Na Wall Streetu su u srijedu burzovni indeksi porasli, pri čemu je Nasdaq dosegnuo novu rekordnu razinu, što se ponajviše zahvaljuje snažnom rastu cijena dionica nekoliko tehnoloških divova.

Dow Jones ojačao je 68 bodova ili 0,20 posto, na 33.945 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,51 posto, na 4.246 bodova, a Nasdaq indeks 0,79 posto, na 14.253 boda.

Novi rekord Nasdaqa ponajviše se zahvaljuje snažnom rastu cijena dionica nekoliko tehnoloških divova, kao što su Microsoft, Apple, Facebook i Amazon.com.

Pritom je tržišna vrijednost Microsofta u jednom trenutku po prvi puta dosegnula razinu od 2.000 milijardi dolara.

Od 11 najvažnijih sektora S&P 500 indeksa, cijene su dionica jučer porasle u njih devet, a najviše u tehnološkom i potrošačkom sektoru.

Tržište se smirilo nakon što je znatno palo prošloga tjedna, kada je američka središnja banka neočekivano poručila da bi ključne kamatne stope mogle biti povećane već 2023., godinu dana prije nego što se očekivalo.

Jučer je u izvješću Kongresu predsjednik Feda Jerome Powell kazao da je namjera središnje banke da podrži oporavak tržišta rada i da neće povećati kamatne stope prebrzo samo zbog jačanja inflacijskih pritisaka.

„Tržište je prošloga tjedna uhvaćeno nespremno, što se tiče Fedovih poruka. Svi su bili iznenađeni signalima o kamatama i sada prilagođavaju svoje pozicije”, kaže Andrew Mies, direktor u tvrtki 6 Meridian.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,39 posto, na 7.090 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao 0,21 posto, na 15.636 bodova, a pariški CAC 0,14 posto, na 6.611 bodova.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500Microsoft, Apple, Facebook, Amazon,
PROČITAJ I OVO
Rast prihoda u turizmu, lani uprihodovano 14,6 mlrd. eura
TURIZAM
Rast prihoda u turizmu, lani uprihodovano 14,6 mlrd. eura
ZAGREB - Prihodi od stranih turista u Hrvatskoj su u 2023. godini porasli na 14,6 milijardi eura ili 11,4 posto u odnosu na 2022., izvijestili su u petak iz Ministarstva turizma i sporta (MINTS) na temelju podataka Hrvatske narodne banke (HNB), dodajući da su u sektoru optimistični za predsezonu i cijelu 2024. godinu.
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE