GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street porastao nakon dva dana pada

Wall Street porastao nakon dva dana pada
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2021 / 07:23
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica porasle i tako nadoknadile dio gubitaka od prethodna dva dana, pri čemu su se oporavili gotovo svi sektori.

Dow Jones ojačao je 316 bodova ili 0,93 posto, na 34.137 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,93 posto, na 4.173 boda, a Nasdaq indeks 1,19 posto, na 13.950 bodova.

Nakon dva dana pada, ti su indeksi jučer porasli, premda nije bilo značajnijih gospodarskih vijesti, dok je obujam trgovanja bio slabiji nego prethodnih dana.

U devet od 11 sektora S&P 500 indeksa cijene su dionica porasle, dok su pale samo u komunalnom i komunikacijskom.

Pad komunikacijskog sektora ponajviše je posljedica pada cijene dionice Netflixa za više od 7 posto, nakon što je ta kompanija za streaming video sadržaja izvijestila o manjem nego što se očekivalo rastu broja pretplatnika u prvom kvartalu.

No, većina ostalih kompanija i banaka, koje su dosad objavile kvartalna poslovna izvješća, nadmašila je očekivanja po pitanju zarada.

Stoga sada analitičari u anketi Reutersa procjenjuju da su zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa u proteklom tromjesečju porasle oko 31 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok su prije dva tjedna očekivali rast od oko 25 posto.

„Izbacite li Netflix iz današnje jednadžbe, radi se jednostavno o rastu gotovo cijelog tržišta”, kaže JJ Kinahan, strateg u tvrtki TD Ameritrade.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,52 posto, na 6.895 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao 0,44 posto, na 15.195 bodova, a pariški CAC 0,74 posto, na 6.210 bodova.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500, Netflix
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE