GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street porastao nakon dva dana pada

Wall Street porastao nakon dva dana pada
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2021 / 07:33
Autor: SEEbiz / H

NEW YORK - Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi porasli, nakon dva dana pada, a trgovalo se oprezno dok ulagači čekaju jasnije naznake ubrzanja oporavka najvećeg svjetskog gospodarstva od koronakrize.

Dow Jones ojačao je 199 bodova ili 0,62 posto, na 32.619 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,52 posto, na 3.909 bodova, a Nasdaq indeks 0,12 posto, na 12.977 bodova.

Tijekom cijelog jučerašnjeg trgovanja indeksi su se izmjenjivali u pozitivnom i negativnom području, da bi tek pred sam kraj značajnije porasli i završili na dobitku.

Nakon dva dana oštrog pada, jučer su se ponešto oporavile dionice tehnoloških divova, kao što su Apple i Tesla.

„Tržište je trenutno vrlo zbunjeno, nema stvarnog vodstva. Ulagači su jedan dan skloniji cikličkim sektorima, a drugi tehnološkom... Pozitivno je to što nema agresivne prodaje dionica”, kaže Tim Ghriskey, strateg u tvrtki Inverness Counsel.

Tehnološki je sektor lani predvodio na tržištu po rastu cijena jer je tim kompanijama odgovaralo razdoblje rada od kuće za vrijeme koronakrize, no posljednjih je mjeseci taj sektor pod pritiskom.

S druge strane, u posljednje vrijeme rastu cijene dionica u cikličkim sektorima, osjetljivima na kretanje gospodarstva, jer bi se oporavak uskoro trebao ubrzati, zahvaljujući novim poticajnim fiskalnim mjerama i postupnoj normalizaciji društvenog i gospodarskog života nakon cijepljenja protiv covida-19.

Ulagače su jučer ponešto ohrabrili podaci da je broj novih zahtjeva za pomoć nezaposlenima prošloga tjedna pao na najnižu razinu u godinu dana, što ukazuje na oporavak gospodarstva.

Ulagači se nadaju da će se uskoro oporavak dodatno ubrzati, s obzirom da je američka središnja banka Fed nedavno objavila da u ovoj godini očekuje rast gospodarstva od 6,5 posto, što bi bio najveći rast u posljednjih 40-ak godina.

Nakon oštrog pada na početku koronakrize, S&P 500 i Dow Jones porasli su u proteklih godinu dana oko 80 posto, dok je Nasdaq indeks, zahvaljujući snažnom rastu tehnološkog sektora, dvostruko viši.

Zbog toga se ulagači plaše da su dionice precijenjene i da slijedi pad njihovih cijena.

I na europskim se burzama jučer trgovalo oprezno. Londonski FTSE indeks oslabio je 0,57 posto, na 6.674 boda, dok je frankfurtski DAX ojačao 0,08 posto, na 14.621 bod, a pariški CAC 0,09 posto na 5.952 boda.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Apple, Tesla, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE