GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street pao s rekordnih razina, snažan skok Ubera

Wall Street pao s rekordnih razina, snažan skok Ubera
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2020 / 07:11
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Wall Street je pao s rekordnih razina u petak nakon četverodnevnog pozitivnog niza, dok su ulagači analizirali mjesečno izvješće o američkom tržištu rada.

Dow Jones pao je 277,26 bodova, ili 0,94%, na 29,102,51, S&P 500 izgubio je 18,07 bodova, ili 0,54%, na 3,327,71, a Nasdaq Composite je korigiran 51,64 boda, ili 0,54%, na 9,520,51.

S&P 500 zabilježio je najveći tjedni porast u osam mjeseci, a Nasdaq je nadmašio svoj najveći tjedni rast u više od godinu dana.

Izvješće o pažljivom promatranju zaposlenja Ministarstva rada pokazalo je da su ne-poljoprivredne plaće povećane za 225.000 radnih mjesta prošlog mjeseca, dok ekonomisti anketirani od strane Reutersa predviđaju da će se povećati za 160.000 radnih mjesta.

Izvješće je slijedilo ostale ohrabrujuće američke ekonomske podatke ranije u tjednu. Zaista, ključni rizici za američko gospodarstvo povukli su se, rekla je Federalna rezerva u svom posljednjem izvješću o monetarnoj politici Kongresu, ali Fed je zabilježio rizik od ispadanja od izbijanja koronavirusa.

Broj smrtnih slučajeva u kontinentalnoj Kini premašio je 630 dok je epidemija koronavirusa zarobila drugo najveće svjetsko gospodarstvo.

Sezona korporativnog izvješćivanja u četvrtom tromjesečju je odradio više od polovice izvješća, a očekuje se da će ukupna zarada sastavnica indeksa S&P 500 u tom razdoblju porasti za 2,3%, pokazuju IBES-ovi podaci iz Refinitiva.

Dionice Uber Technologies Inc porasle su 9,5% nakon što je kompanija koja se bavi vožnjama postavila ambiciozan plan da bude profitabilna do kraja 2020. godine. U posljednja tri prošlogodišnja mjeseca Uber je povećao prihode 37 posto, na četiri milijarde dolara. Broj usluga prijevoza preko Uberove platforme poskočio je 28 posto. Kompanija je ipak zaključila to poslovno razdoblje s neto gubitkom od 1,1 milijardu dolara. U cijeloj 2019. kompanija je zabilježila gubitak od nešto više od osam milijardi dolara. Prihodi su istodobno poskočili 26 posto, na 14,1 milijardu dolara. Broj vožnji poskočio je 32 posto, na gotovo sedam milijuna.

Na strani gubitnika, dionice Take-Two Interactive Software Inc pale su za 11,9% nakon što je ovaj prooizvođač video igara ostvario prihode manje od očekivanja analitičara.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500, Uber, Uber Technologies, Take-Twi Interactive Software
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE