GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Pad indeksa za kraj tjedna

Wall Street: Pad indeksa za kraj tjedna
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.08.2023 / 07:31
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Indeksi na njujorškim burzama u petak su pali. Dobici dionica u proteklih nekoliko dana izgubili su na zamahu jer ulagači pažljivo proučavaju najnovije podatke s američkog tržišta rada, koji pokazuju da je ono snažno, iako se postupno hladi, izvijestila je francuska novinska agencija AFP.

Stopa nezaposlenosti u Sjedinjenim Državama u srpnju je smanjena za 0,1 postotni bod na 3,5 posto, a prošlog je mjeseca u gospodarstvu i javnom sektoru otvoreno 187.000 neto novih radnih mjesta, objavilo je danas američko ministarstvo rada.

Dow Jones indeks završio je trgovanje na 35.065,62 boda, što je 0,43 posto manje nego u četvrtak. Indeks 500 najvećih američkih kompanija S&P 500 oslabio je 0,53 posto s vrijednošću od 4478,03 boda. Tehnološki indeks Nasdaq pao je za 0,36 posto, na 13.909,24 boda.

Cijene nafte porasle su na zatvaranju trgovanja u New Yorku. West Texas Intermediate nafta za isporuku u rujnu ustalila se na 82,64 dolara po barelu, što je 1,09 dolara više nego u četvrtak. Barel sjevernomorske nafte Brent poskupio je za 0,87 dolara na 86,01 dolar.

Porasla je i cijena zlata. To je u današnjem trgovanju na burzi u New Yorku poraslo za 7,7999 dolara. 0,3962 posto na 1976,60 dolara za uncu od 31,1 grama.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Što će biti katalizator novog uzleta bitcoina? Insajderi se klade na ovu opciju
KRIPTOVALUTE
Što će biti katalizator novog uzleta bitcoina? Insajderi se klade na ovu opciju
NEW YORK - Nakon dugo očekivanog pokretanja američkih bitcoin fondova kojima se trguje na burzi u siječnju i ažuriranja softvera jednom u četiri godine pod nazivom "prepolovljavanje" prošlog mjeseca, veliko pitanje u glavama mnogih kripto ulagača bilo je što će pokrenuti sljedeći rast najveće kriptovalute?
Broj svinja u Sloveniji lani najmanji od 1991.
STATISTIKA
Broj svinja u Sloveniji lani najmanji od 1991.
LJUBLJANA - Lani je u Sloveniji u odnosu na prethodnu godinu smanjena proizvodnja kravljeg mlijeka, govedine i svinjetine. S druge strane, povećana je proizvodnja mesa peradi, ovčjeg i kozjeg mesa te kokošjih jaja.
Crnoj Gori nedostaje visokoplatežnih gostiju
TURIZAM
Crnoj Gori nedostaje visokoplatežnih gostiju
PODGORICA - Iako se ove godine najavljuje izvrsna turistička sezona, Crna Gora se i dalje suočava s dugogodišnjim problemima vezanim za infrastrukturu i tržišnu ponudu, kao i nedostatkom platežno sposobnih gostiju.
Svjetska tržišta: Wall Street u plusu četvrti uzastopni tjedan
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Wall Street u plusu četvrti uzastopni tjedan
NEW YORK - Indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok su na europskim burzama cijene dionica blago skliznule s rekordnih razina.
Euro prema dolaru skočio gotovo 1 posto
TJEDNI FOREX
Euro prema dolaru skočio gotovo 1 posto
LONDON - Vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga je tjedna pala, pri čemu je tečaj eura prema američkoj valuti porastao gotovo jedan posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE