GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Najoštriji dnevni pad od početka godine

Wall Street: Najoštriji dnevni pad od početka godine
OŠTAR PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2023 / 23:19
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki indeksi oštro su pali u utorak jer više stope nastavljaju pritiskati tržišno raspoloženje, a posljednja serija maloprodajnih zarada izazvala je zabrinutost za stanje potrošača.

Dow Jones Industrial Average pao je za 697,10 bodova ili 2,06% na 33.129,59 bodova. Ovo je bio najgori pad indeksa od 15. prosinca, kada je pao 2,3%. S&P 500 skliznuo je 2,00% na zatvorio 3.997,34, označavajući njegov najgori dan od 15. prosinca, kada je pao 2,5%. Svi su sektori završili s padom, a diskrecijske dionice potrošača zabilježile su najveći pad od 3,3%. Tehnološki Nasdaq Composite povukao se za 2,50%, završivši na 11.492,30.

Referentni prinos od 10-godišnjih obveznica popeo se na 3,9%, dok je stopa od 2 godine porasla na 4,7%. Obje su stope također dosegle razine neviđene od studenog, dok su se trgovci borili s podacima o inflaciji koji su bili topliji od očekivanih. Trgovci su zabrinuti da će tvrdoglava inflacija navesti Federalne rezerve da duže održe više stope - što bi moglo dovesti gospodarstvo u recesiju.

"Mislim da su tržišta dionica ta koja su konačno uhvatila korak s onim što su tržišta trezora govorila nekoliko tjedana", rekao je glavni tržišni strateg B. Riley Wealtha Art Hogan. “Imali smo niz ekonomskih podataka koji su bili bolji od očekivanih. Sa svakom novom podatkovnom točkom, vidjeli smo otkucaj u prinosima na tržištu trezora.”

Hogan je dodao da je umjesto jednog glavnog katalizatora za pad tržišta, kumulativni učinak podataka i Fedovih poruka natjerao ulagače da to primjete.

"Sada, mislim da tržište dionica sustiže činjenicu da su govornici Fed-a ozbiljni, a ovi podaci mogu značiti više za duže kamatne stope... To je samo nadoknađivanje koje je kasnilo", nastavio je.

Home Depot bio je član Dow-a s najgorim rezultatima, izgubivši 7% nakon što je prodavač kućnih potrepština objavio slabiji prihod od očekivanog za četvrto tromjesečje. Tvrtka je također objavila prigušenu prognozu.

Fed bi u srijedu trebao objaviti zapisnik od 31. siječnja do veljače. 1 sastanak. Središnja banka je na tom skupu podigla stope za 25 baznih bodova.

Tagovi: Wall Street, Home Depot, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Dow skočio preko 100 bodova i porastao osmi dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Dow skočio preko 100 bodova i porastao osmi dan zaredom
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average porastao je u petak, završivši osmu uzastopnu pobjedničku sesiju i zabilježivši svoj najbolji tjedan u 2024. godini.
Revolut lansirao mjenjačnicu kriptovaluta
KRIPTO SCENA
Revolut lansirao mjenjačnicu kriptovaluta
NEW YORK - Nakon prepolovljenja bitcoin pokazuje slabost i trguje se ispod granice od 60 tisuća eura. Očekivano, samo prepolovljenje nije imalo izravan utjecaj na cijenu najveće kriptovalute.
Zagrebačka burza: Pad indeksa, AD Plastik dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad indeksa, AD Plastik dobitnik dana
ZAGREB - Kraj tjedna donio je Zagrebačkoj burzi pad indeksa uz slabašan promet.
Ovog ljeta očekuje se snažan skok prodaje piva, evo zašto
PIVO
Ovog ljeta očekuje se snažan skok prodaje piva, evo zašto
BERLIN - Prodaja piva oporavit će se ove godine, procjenjuju proizvođači širom svijeta, uzdajući se u ljetna sportska događanja, blaža poskupljenja i povoljnije vremenske prilike.
Prestižni magazin Porter proglasio otok Lošinj jednim do najljepših ljetnih destinacija 2024.
POHVALE
Prestižni magazin Porter proglasio otok Lošinj jednim do najljepših ljetnih destinacija 2024.
MALI LOŠINJ - Svjetski poznati lifestyle magazin luksuzne platforme za shopping Porter uvrstio je otok Lošinj u top 9 najljepših destinacija za savršeno ljetno putovanje, dok su luksuzni Boutique Hotel Alhambra & Villa Augusta zavrijedili titulu idealnog odmorišta na samome otoku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE