GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Minimalne promjene indeksa

Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2023 / 22:34
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki su indeksi imali minimalne promjene u ponedjeljak dok su se ulagači pripremali za sastanak Federalnih rezervi zakazan za kasnije tijekom tjedna.

S&P 500 porastao je za 0,07% na 4.453,53, dok je Nasdaq Composite dodao 0,01% i završio na 13.710,24. Dow Jones je porastao minimalnih 0,02 posto.

Dvodnevni sastanak Feda o politici počinje u utorak. Trgovci pripisuju 99% vjerojatnosti da će središnja banka ostati na mjestu kada objavi svoju odluku o stopi u srijedu, prema alatu FedWatch grupe CME, koji mjeri cijene na fed fondovskom tržištu fjučersa. Središnja banka također će objaviti svoje tržišne prognoze u srijedu.

Manje je slaganja oko toga što će Fed učiniti u studenom, a tržište očekuje oko 31% vjerojatnosti povećanja. Ekonomisti Goldman Sachsa rekli su tijekom vikenda da povećanje u studenom nije vjerojatno.

"Postoje neki upitnici: svi znaju da će ostati na ovom sastanku, ali kakve će onda biti njihove poruke dalje?", rekla je Stephanie Lang, CIO u Homrich Bergu. "Trenutak je čekanja da vidimo kakve smjernice dobivamo od Fed-a."

Apple je porastao 1,7 posto. I Goldman Sachs i Morgan Stanley dali su optimistične izglede za potražnju za novim iPhoneom.

U međuvremenu, Ford je skliznuo više od 2% kako se nastavio štrajk radnika Ujedinjenih automobilskih radnika. Stellantis
i General Motors, drugi proizvođači automobila koji se suočavaju sa sindikatom, svaki je izgubio više od 1%.

S&P 500 i Nasdaq završili su prethodni tjedan trgovanja u padu, označavajući njihov drugi uzastopni tjedan gubitaka. Dow je završio tjedan s rastom od 0,1%.

Tagovi: Wall Street, NYSE, DApple, Ford, ow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Dow Jones na novom rekordu
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Dow Jones na novom rekordu
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average skočio je na novu najvišu razinu zahvaljujući dobicima Home Depota i Caterpillara jer su ulagači ovog tjedna počeli kupovati neke dionice izvan vodećeg tehnoloških tržišta.
Zagrebačka burza: Podravka uvjerljiva dobitnica dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka uvjerljiva dobitnica dana
ZAGREB - Kraj tjedna na Zagrebačkoj burzi donio je sasvim očekivanu dominaciju Podravke.
Velika njemačka pivovara razočarana prodajom piva na Euru
PIVO
Velika njemačka pivovara razočarana prodajom piva na Euru
BERLIN - Jedna velika njemačka pivovara u petak je izvijestila o razočaravajućim brojkama za industriju piva u lipnju, s očekivanim porastom potrošnje tijekom UEFA Europskog prvenstva za muškarce koji se nije ostvario.
Prilika za hrvatske startup tvrtke u zdravstvu
STARTUPI
Prilika za hrvatske startup tvrtke u zdravstvu
ZAGREB - EIT Health, zajednica koja djeluje u sklopu tijela Europske unije pod nazivom Europski institut za inovacije i tehnologiju (EIT), nedavno je naručila istraživanje o izazovima s kojima se suočavaju novoosnovane (startup) tvrtke u zdravstvu.
Eksplozija rezervacija na početku srpnja
SIGNALI
Eksplozija rezervacija na početku srpnja
ZAGREB - Prema aktualnim prodajnim rezultatima Awaze-a, u čijem portfelju posluju agencije poput Novasola, Croatia Luxury renta, My Istria Home i drugih od početka srpnja zabilježen je rast broja rezervacija za gotovo 30%.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE