GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Indeksi porasli, trgovina nesigurna

Wall Street: Indeksi porasli, trgovina nesigurna
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.06.2020 / 07:08
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Na Wall Streetu su u četvrtak, nakon nesigurnog trgovanja, burzovni indeksi porasli, pa su nadoknadili dio gubitaka od prethodnoga dana, pri čemu su najviše porasle cijene dionica u bankarskom sektoru.

Dow Jones porastao je 299 bodova ili 1,18 posto, na 25.745 bodova, dok je S&P 500 ojačao 1,10 posto, na 3.083 boda, a Nasdaq indeks 1,09 posto, na 10.017 bodova.

Na samom početku jučerašnjeg trgovanja ti su indeksi bili u minusu jer ulagače zabrinjava rast broja novozaraženih koronavirusom u SAD-u, posebice na zapadu i jugu zemlje.

Teksaške vlasti jučer su zbog snažnog rasta broja zaraženih odlučile zaustaviti proces postupnog otvaranja gospodarstva.

Strahovanja od ponovnog zatvaranja gospodarstava pojedinih saveznih država izazvala su dan prije oštar pad Wall Streeta jer su splasnule nade u brzi oporavak od koronakrize.

No, u drugom dijelu jučerašnjeg trgovanja burzovni su indeksi porasli, zahvaljujući korekciji cijena dionica nakon oštrog pada dan prije, kao i rastu cijena nafte, što je podržalo dionice u energetskom sektoru.

Ipak, najviše su, u prosjeku 3,6 posto, porasle cijene u bankarskom sektoru uoči Fedove objave rezultata godišnjih 'stres' testova, koji će pokazati koliko su banke otporne na gospodarsku krizu i odrediti kolike dividende mogu isplatiti.

Regulator banaka ublažio je pojedina pravila, pa se ulagači nadaju dobrim rezultatima testova.

Zbog pandemije koronavirusa, svjetske su burze polovicom ožujka pale na najniže razine u više godina. No, zahvaljujući golemim fiskalnim i monetarnim poticajnim mjerama vlasti širom svijeta, od kraja ožujka do polovice lipnja nadoknadile su veliki dio prethodnih gubitaka.

Zahvaljujući tome, S&P 500 indeks sada je od svoje rekordne razine, dosegnute krajem veljače, udaljen manje od 9 posto.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,38 posto, na 6.147 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao 0,69 posto, na 12.177 bodova, a pariški CAC 0,97 posto, na 4.918 bodova.

Tagovi: Wall Street, S&P 500, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE