GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Indeksi porasli, raspoloženje potrošača probudilo optimiste

Wall Street: Indeksi porasli, raspoloženje potrošača probudilo optimiste
POZITIVNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2023 / 22:17
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki su indeksi porasli u petak, a investitori su se ponajviše "zabavljali" rezultatima banaka.

Glavni indeksi tijekom cijeloga dana su oscilirali nakon što su dan započeli duboko u crvenom. Dow Jones Industrial Average porastao je za 112,77 bodova, ili 0,33%, na 34.302,74. S&P 500 porastao je 0,4% na 3.999,08, a Nasdaq Composite 0,71% na 11.079,16.

Dionice su anulirale rane gubitke nakon što je istraživanje raspoloženja potrošača Sveučilišta u Michiganu za siječanj poraslo na devetomjesečnu najvišu razinu od 64,6 sa 59,7 prošlog mjeseca. Indeks očekivanja porastao je na 62,0 u usporedbi s 59,9 prošli mjesec.

S&P i Nasdaq svaki su zabilježili drugi uzastopni rast u tjednu i najbolju tjednu izvedbu od studenog. Tehnološki bogat Nasdaq bio je najbolji u tjednu nakon što je porastao za 4,82%. S&P je napredovao 2,67%, a Dow je dodao 2%.

Zarade banaka utjecale su na dionice na početku dana, ali raspoloženje se preokrenulo jer se činilo da ulagači odbijaju negativne vijesti koje su ionako bile očekivane u određenoj mjeri, prema Rossu Mayfieldu, analitičaru investicijske strategije u Bairdu.

"Nije se baš očekivalo da će financijaši imati uspješan kvartal", rekao je. "To samo daje malo vala raspoloženja, a budući da banke vode sezonu zarada, one mogu na neki način postaviti ton za to kako ulagači gledaju na širu sliku."

"Iskreno govoreći, tržište se prilično dobro oporavilo u posljednjih nekoliko tjedana, bez katalizatora, pa bi moglo doći do malog izvlačenja profita iz sezone zarada", dodao je Mayfield.

Wells Fargo, čija je dobit u posljednjem tromjesečju smanjena za polovicu, rekao je da se priprema da gospodarstvo "postane gore nego što je bilo u posljednjih nekoliko kvartala".

JPMorgan Chase ostvario je prihod koji je premašio očekivanja, no unatoč tome, banka je upozorila da izdvaja više novca za pokrivanje kreditnih gubitaka jer je "blaga recesija" njezin "središnji slučaj". Banka je u tromjesečju rezervirala 2,3 milijarde dolara za kreditne gubitke, što je povećanje od 49% u odnosu na treće tromjesečje.

Izvršni direktori Citigroupa i Bank of America također su rekli da predviđaju "blagu recesiju".

S druge strane, Delta Air Lines izvijestio je o zaradi i prihodu koji su premašili procjene za posljednje tromjesečje 2022. Međutim, dionice su pale za oko 4%. Ulagači su čekali ove rezultate kako bi stekli bolji uvid u stanje gospodarstva.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500, Bank of America, Wells Fargo, JPMorgan
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
NEW YORK - Indeks S&P 500 porastao je u četvrtak i zaključio svoje najbolje rezultate u prvom tromjesečju u pet godina.
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
POTONUĆE
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
NEW YORK - Kerrisdale Capital je shortao MicroStrategy dionica i duga bitcoin.
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE