GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street dosegnuo nove rekordne razine

Wall Street dosegnuo nove rekordne razine
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2021 / 06:58
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Na Wall Streetu su u ponedjeljak burzovni indeksi dosegnuli nove rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje rastu cijena dionica u bankarskom sektoru, dok se ulagači pozicioniraju za sezonu objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija.

Dow Jones ojačao je 126 bodova ili 0,36 posto, na 34.996 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,35 posto, na 4.384 boda, a Nasdaq indeks 0,21 posto, na 14.733 boda.

Među sektorskim indeksima, najviše je, u prosjeku 1,3 posto, porastao S&P 500 indeks bankarskog sektora.

Pritom je dionica Goldman Sachsa poskupila više od 2, a JPMorgana više od 1 posto, dok ulagači čekaju poslovna izvješća tih banaka, koja će biti objavljena u utorak.

Ovoga tjedna počinje sezona objava poslovnih rezultata kompanija i banaka u drugom tromjesečju, a analitičari u anketi Reutersa procjenjuju da su zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa porasle za 66 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

„Sezona zarada bit će toplo dočekana kao prilika da se potvrdi postojeće raspoloženje na tržištu”, kaže Mike Zigmont, direktor u tvrtki Harvest Volatility Management.

Znatno su jučer porasle i cijene dionica u komunikacijskom i nekretninskom sektoru, a među vodećim dobitnicama bila je dionica Tesle, s rastom cijene za 4 posto.

Od početka godine S&P 500 indeks porastao je oko 17 posto, pa se neki investitori pitaju koliko još ovaj uspon može trajati i plaše se mogućeg preokreta.

Ponajviše ih zabrinjava širenje delta soja koronavirusa, što bi moglo usporiti oporavak svjetskog gospodarstva, i jačanje inflacijskih pritisaka, što bi moglo nagnati središnje banke na zaoštravanje monetarne politike.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,05 posto, na 7.125 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao 0,65 posto, na 15.790 bodova, a pariški CAC 0,46 posto, na 6.559 bodova.

Tagovi: Wall Street, Goldman Sachs, JPMorgan, Dow Jones, Nasdaq, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
HRANA
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
ZAGREB - Znanstvenici upozoravaju da će cijene hrane konstantno rasti. Klimatske promjene, a posebno rastuće temperature, mogu uzrokovati povećanje cijena hrane za 3,2 posto godišnje, prema novoj studiji u Njemačkoj.
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TOKYO - Japanske su dionice pale najviše među azijskim tržištima u četvrtak, dok su australske dionice dosegnule rekordnu razinu, potpomognute jačanjem dionica rudarstva.
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
PREDVIĐANJA
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
NEW YORK - Čini se da se petomjesečni uspon američkih dionica bliži kraju. Ali ako pitate hrvatskog analitičara Dubravka Lakosa-Bujasa iz JPMorgan Chase Co., ulagači možda neće vidjeti da će doći kad dođe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE