GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street blago porastao, trgovina nervozna

Wall Street blago porastao, trgovina nervozna
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.09.2020 / 08:01
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi blago porasli, nakon vrlo nestabilnog trgovanja, jer je moguće da će Kongres prihvatiti nove fiskalne poticajne mjere prije predsjedničkih izbora u SAD-u.

Dow Jones ojačao je 52 boda ili 0,20 posto, na 26.815 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,30 posto, na 3.246 bodova, a Nasdaq indeks 0,37 posto, na 10.672 boda.

Na samom početku jučerašnjeg trgovanja ti su indeksi pali nakon objave slabih podataka s američkog tržišta rada.

Broj novih zahtjeva za pomoć zbog nezaposlenosti prošloga je tjedna porastao za 4.000 u odnosu na prethodni tjedan, na ukupno 870 tisuća, više nego što su analitičari očekivali.

Zbog toga se ukupan broj nezaposlenih i dalje kreće oko 26 milijuna, što pokazuje da se tržište rada sporo oporavlja od koronakrize.

U jednom trenutku S&P 500 indeks zaronio je, po drugi put ovoga tjedna, 10 posto ispod svoje rekordne razine, dosegnute početkom rujna, što znači da je ušao u područje korekcije.

No, kasnije se oporavio zahvaljujući dobrim pokazateljima iz građevinskog sektora. Prodaja novih obiteljskih kuća porasla je u kolovozu na najviše razine u 14 godina, što pokazuje da se građevinski sektor brzo oporavlja.

Pozitivno je na tržište utjecala i vijest da Zastupnički dom Kongresa radi na paketu poticajnih fiskalnih mjera, vrijednom 2.200 milijardi dolara. Predsjednica tog doma Nancy Pelosi poručila je da je spremna pregovarati s Bijelom kućom o tom paketu poticaja.

Nakon oštrog pada dan prije, jučer su porasle i cijene dionica tehnoloških divova, kao što su Apple, Facebook, Amazon.com...

Zahvaljujući golemim fiskalnim i monetarnim poticajnim mjerama, kao i nadi ulagača u brzi oporavak gospodarstva, cijene dionica na Wall Streetu snažno su porasle od ožujka, kada su zbog izbijanja koronakrize pale na najniže razine u više godina.

Početkom rujna S&P 500 i Nasdaq indeks dosegnuli su rekordne razine, no od tada su oštro pali, ponajviše zbog korekcije cijena tehnoloških dionica, koje su do tada predvodile oporavak tržišta.

Ti su indeksi na putu gubitaka i četvrti tjedan zaredom jer na tržištu vlada nesigurnost zbog usporenog rasta gospodarstva, drugog vala širenja koronavirusa, predstojećih predsjedničkih izbora u SAD-u i nedostatka novih poticajnih mjera.

A na europskim su burzama cijene dionica jučer pale. Londonski FTSE indeks skliznuo je 1,30 posto, na 5.822 boda, dok je frankfurtski DAX oslabio 0,29 posto, na 12.606 bodova, a pariški CAC 0,83 posto, na 4.762 boda.

Tagovi: Wall Street, S&P 500, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, koronavirus
PROČITAJ I OVO
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE