GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Banke krive za oštar pad indeksa

Wall Street: Banke krive za oštar pad indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2020 / 22:02
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Oštar pad je u srijedu pogodio Wall Street, a za takav su epilog ponajprije krive banke koje su kažnjene za slabe kvartalne rezultate.

Dionice su u srijedu naglo pale, jer su loši ekonomski podaci i slaba zarada banaka potaknuli zabrinutost zbog utjecaja koronavirusa na američko gospodarstvo.

Dow Jones pao je 437 bodova, ili 1,8%. S&P 500 skliznuo je 2,1%, dok je Nasdaq Composite pao 1,2%.

Bank of America trgovala potonula je više od 5 posto nakon razočaravajućih rezultata. Citigroup je pao više od 4%. Energija i financije bili su najslabiji sektori u S&P 500, pali su više od 3%.

Prodaja na malo tijekom ožujka pala je rekordnih 8,7%, navodi se u izvješću Ministarstva trgovine objavljenom u srijedu. To je bio najveći jednomjesečni pad od kada je odjel počeo pratiti seriju 1992. godine.

Banke su, među prvim većim tvrtkama koje su izvijestile o rezultatima u prvom tromjesečju, rano pregledale štetu koju pad coronavirusa namjerava napraviti korporativnoj zaradi. Sve su glavne banke prijavile pad prihoda od 40%, dok su izdvajale milijarde kako bi pokrile ono što vide kao velike nadolazeće gubitke na kreditima, kreditnim karticama i hipotekama.

Bank of America objavila je kako je zarada u prvom tromjesečju pala za 45%, jer su rezerve za gubitak zajmova porasle za 3,6 milijardi dolara zbog epidemije koronavirusa. Dionice Goldman Sachsa smanjile su se više od 3% nakon što je banka izvijestila o 46-postotnom padu dobiti u prvom tromjesečju jer je koronavirus otuđio učinak u odjelu za upravljanje imovinom. Citigroup je također rekao da je zabilježio pad prihoda u prvom tromjesečju za 46% jer je izdvojio više sredstava kako bi se zaštitio od potencijalnih kašnjenja plaćanja od zajmoprimaca i drugih korisnika kredita.

Tagovi: Wall Street, S&P 500, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, koronavirus, Citigroup, Bank of America, Goldman Sachs
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE