GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Apple podigao Nasdaq do novog rekorda

Wall Street: Apple podigao Nasdaq do novog rekorda
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.06.2020 / 22:37
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Američko je tržište optimistično ušlo u novi tjedan, a tehnološki je sektor bio predvodnik rasta.

Dow Jones je porastao 153,50 bodova, ili 0,6%, na kraju nakon 26.024,96. Nasdaq Composite skočio je 1,1% na rekordnih 10.056,47 bodova. S&P 500 trgovinu je završio sa 0,7% rasta, na 3.117,86.

Glavni indeksi su se spustili prema kraju trgovine, nakon što je guverner Teksasa Greg Abbott rekao novinarima da se koronavirus širi neprihvatljivom brzinom.

Dionice Applea skočile su više od 2% i dosegle su rekordne vrijednosti nakon što je kompanija imala veliku najavu na svojoj godišnjoj WorldWide Developers Conference. Tehnološki gigant predstavio je najnoviju verziju iOS-a, njegov mobilni operativni sustav. Apple je također rekao da njegova nova Mac računala više neće koristiti Intelove čipove, o čemu je SEEbiz pisao jučer.

Microsoft se popeo više od 2% i bio zaslužan za rast Dow Jonesa. Amazon je napredovao 1,5%. Netflix je dobio 2,6%. Facebook je biio u blagom plusu.

Trgovačka imena, koja su izravno povezana s ponovnim otvaranjem gospodarstva, također su bila među najvećim dobitnicima. Dionice Gap-a bile su veće za 8,3%, pojačane nadogradnjom od strane analitičara Wells Farga, koji ih navodi kao "podcijenjenu vrijednost". Walmart je dobio više od 1% nakon poboljšanih preporuka analitičara UBS-a.

Dionice American Airlinesa - koje su također povezane s oporavkom - bile su niže za 6,8% nakon što je tvrtka rekla da traži novo financiranje. United je pao za 0,8%. Ponovno otvaranje biznisa poput kazina i hotelskih dionica također su bili pod pritiskom, s Wynn Resortsom i MGM Resortsom, koji su srezani 4%, odnosno 2,4%.

Tagovi: Wall Street, Dow Jones, S&P 500, Intel, Apple, Nasdaq, Amazon, Microsoft, Facebook, Gap, Walmart, United Airlines, American Airlines, MGM Resorts, Wynn Resorts
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE