GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vukovar želi više turista s dunavskih kruzera

Vukovar želi više turista s dunavskih kruzera
KRUZERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.03.2016 / 19:30
Autor: SEEbiz / H
VUKOVAR - Vukovar i drugi dijelovi podunavskog dijela Vukovarsko-srijemske županije imaju veliku perspektivu za razvoj turističkih krstarenja Dunavom, ali trenutačna ponuda ne zadovoljava posjetitelje koji kruzerima pristaju uz hrvatski dio Dunava, rečeno je u raspravi o razvoju međunarodnih krstarenja Dunavom, održanoj u utorak u organizaciji Grada Vukovara i Lučke uprave Vukovar.
Predstavljajući rezultate istraživanja međunarodnih riječnih krstarenja u Hrvatskoj, Zrinka Marušić iz Instituta za turizam navela je kako su među promocijskim aktivnostima kojima se može privući veći broj kruzera u Vukovar, najisplativiji direktni marketing i neposredni kontakt s turoperatorima.

"Možemo bolje urediti pristanište i grad, ponuditi turistima više suvenira, jer posjetitelji su nam rekli da su zadovoljni gostoljubivošću i onime što se može vidjeti, ali da nema kvalitetnih suvenira, nemaju gdje promijeniti eure, a mjesta su dosta neuređena", kazala je ona.

U Vukovar je po njezinim riječima prošle godine pristalo oko 200 brodova s oko 30 tisuća turista.

Istraživanje je pokazalo da turisti s brodova troše u prosjeku 11 eura kada izađu na obalu, ne uključujući izlete za koje potroše dodatnih sedam do 10 eura, a trošili bi puno više uklonimo li nedostatke, kaže Marušić.

"To je dobrostojeća klijentela koja je spremna potrošiti ponudite li dobar proizvod koji ju zanima", kaže ona.

Pročelnica vukovarskog Upravnog odjela za turizam i kulturu Marina Sekulić rekla je kako bi gradske vlasti željele da što više turoperatora uključi Vukovar u svoje programe. "Svjesni smo da je to dugotrajan i spor proces, ali trudimo se. Prošle godine smo se predstavili u Hamburgu na sajmu riječnog kruzinga. Nadamo se da će to uroditi plodom i da Vukovar neće biti samo grad kroz koji turisti samo prolaze", kazala je.

Lučka uprava Vukovar kontinuirani radi na promociji turističkog kruzinga, među ostalim i gradnjom riječnih pristaništa tako da ih na Dunavu ima već četiri, rekla je ravnateljica Lučke uprave Vukovar Božana Matoš, dodavši kako broj turista koji brodovima dolaze u Vukovar godišnje raste po stopi od 10 posto.

"Ove godine imamo najavu rekordnog broja pristanaka kruzera, njih 303, dok ih je lani bilo 278. U Vukovar će pristati 220 kruzera s 30 tisuća putnika, a prvo pristajanje najavljeno je za 1. travnja", kazala je Matoš. Najavila je izgradnju manjeg pristaništa uz Vučedol kako bi se turistima omogućio posjet Muzeju vučedolske kulture.

Riječ je uglavnom o turistima iz SAD-a i Kanade koji preko Budimpešte plove do Crnog mora. Veliki dio turista međutim, kako se moglo čuti, nakon iskrcavanja u Vukovaru odmah odlaze u Ilok, Osijek i Đakovo dok se u Vukovaru uopće ne zadržavaju.

Tagovi: Vukovar, dunavski kruzeri, Zrinka Marušić, Institut za turizam
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Akcije Tehnohemije prodate za 32,5 miliona dinara
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Akcije Tehnohemije prodate za 32,5 miliona dinara
BEOGRAD – Investiciona aktivnost na domaćem trzištu kapitala ostala je mlaka i danas, a veći promet nego u sredu je u najvećoj meri rezultat trgovanja akcijama dve kompanije, dok su BELEX indeksi zabeležili negativne vrednosti.
Bank of America: Cijena bakra ide na 20.000 dolara po toni tijekom četiri godine
PROGNOZE
Bank of America: Cijena bakra ide na 20.000 dolara po toni tijekom četiri godine
NEW YORK - Postupni porast deficita potražnje i opskrbe mogao bi dovesti do globalne nestašice bakra, što će za četiri godine povisiti cijenu "crvenog metala" na 20.000 američkih dolara po metričkoj toni, prema analizi Bank of America ( BofA).
Zagrebačka burza: CROBEX u plusu četvrti dan zaredom, Atlantska skočila na 317 kuna
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX u plusu četvrti dan zaredom, Atlantska skočila na 317 kuna
ZAGREB - Četvrtak je donio nastavak optimistične trgovine na Zagrebačkoj burzi koja je obilježila cijeli ovaj tjedan.
Podaci iz njemačke industrije podigli euro
FOREX
Podaci iz njemačke industrije podigli euro
LONDON - Euro je u četvrtak ojačao prema dolaru na međunarodnim tržištima valuta zahvaljujući podacima iz njemačke industrije, a trgovci pozorno prate i stanje u američkom gospodarstvu kako bi procijenili izglede za podizanje kamatnih stopa.
EK: Do listopada tri lijeka protiv covida-19
LIJEKOVI
EK: Do listopada tri lijeka protiv covida-19
BRUXELLES - Europska komisija predstavila je u srijedu strategiju za razvoj lijekova protiv covida-19 koja predviđa odobrenje tri lijeka do listopada ove godine, s mogućnošću da još dva budu odobrena do kraja godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE