GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vujović: Hitne privatizacije DKP-a i Brodogradilišta

Vujović: Hitne privatizacije DKP-a i Brodogradilišta
PRIVATIZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.08.2015 / 16:59
Autor: SEEbiz / CdM / Dnevne novine
PODGORICA - Privatizacije Duvanskog kombinata Podgorica DKP i Jadranskog brodogradilišta Bijela trenutno su prioritet Vladinog Savjeta za privatizaciju, u kojem činimo sve kako bismo do kraja godine pronašli odgovarajuće investitore, saopštio je član Savjeta i predsjednik Tenderske komisije za privatizaciju Branko Vujović.
On je Dnevnim novinama kazao da bi nakon nedavnog neuspjelog tendera za prodaju većinskog paketa akcija DKP, koji je propao krajem jula jer mojkovačka fabrika Montenegro Duvan comerc nije potpisala ugovor u predviđenom roku, trebalo pokušati naći investitora i u najskorije vrijeme obnoviti oglas.

"To je vrlo hitno. Imamo interesovanje nekoliko investitora za kupovinu Duvanskog i treba ponovo pokrenuti njegovu privatizaciju. Za Crnu Goru bilo bi jako značajno da sačuvamo proizvodnju duvana, što zbog same proizvodnje, što zbog kooperanata koji mogu dati veliki doprinos razvoju te djelatnosti", ocijenio je Vujović.

Hitna je, kako je naglasio, i privatizacija Jadranskog brodogradilišta Bijela, čija je prodaja većinskog paketa akcija propadala tri puta, nakon čega je u preduzeće uveden stečaj.

Prema Vujovićevim riječima, do kraja godine trebalo bi da bude pripremljena i tenderska dokumentacija za privatizaciju HTP Ulcinjska rivijera, Instituta crne metalurgije u Nikšiću i preduzeća Montekargo.

Na današnjoj sjednici Savjeta za privatizaciju raspravljaće se o privatizaciji Instituta "Simo Milošević".

Govoreći o privatizaciji nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines, Vujović je kazao da je bilo najava interesovanja potencijalnih investitora, ali da još nemaju ubjedljive informacije koje bi ih opredijelile da raspišu tender.

Tagovi: Branko Vujović, Duvanski kombinat Podgorica, DKP, Brodogradilište Bijela, Jadransko brodogradilište
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Slab početak nedelje
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Slab početak nedelje
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze zaključeni su na pozitivnoj teritoriji na početku nedelje, ali je raspoloženje investitora za trgovanjem ostalo vrlo slabo.
Hrvatska za fond za oporavak pripremila 600 poljoprivrednih projekata
PROJEKTI
Hrvatska za fond za oporavak pripremila 600 poljoprivrednih projekata
BRUXELLES - Gotovo 600 poljoprivrednih projekata pripremljeno je u Hrvatskoj za financiranje iz novog europskog fonda za oporavak, od kojih je trećina u visokoj fazi dovršenosti, izjavila je u ponedjeljak hrvatska ministrica poljoprivrede Marija Vučković.
Zagrebačka burza: AD Plastik dobitnik dana, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: AD Plastik dobitnik dana, indeksi u plusu
ZAGREB - Početak novog tjedna na Zagrebačkoj burzi donio je rast indeksa, ali i nastavak slabašnog prometa.
Wall Street Journal: Hrvatska postala slučaj za promatranje
PORAZNO
Wall Street Journal: Hrvatska postala slučaj za promatranje
ZAGREB - Hrvatska je postala slučaj za promatranje o tome kako međunarodna putovanja mogu biti ubrzivači pandemije COVID-19, piše utjecajni list Wall Street Journal u članku posvećenom otvaranju Hrvatske za strane turiste ovog ljeta, što je dovelo do povećanja broja novooboljelih i u Hrvatskoj i u zemljama u koje su se ti turisti vratili.
Norveški stabilizacijski fond trebao bi više ulagati u američke dionice
VLADA
Norveški stabilizacijski fond trebao bi više ulagati u američke dionice

OSLO - Norveški stabilizacijski fond vrijedan 1.150 milijardi dolara trebao bi više ulagati u imovinu u SAD-u i Kanadi, istovremeno smanjujući svoje udjele u Europi, priopćila je u ponedjeljak norveška manjinska vlada.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE