GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vujović: Hitne privatizacije DKP-a i Brodogradilišta

Vujović: Hitne privatizacije DKP-a i Brodogradilišta
PRIVATIZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.08.2015 / 16:59
Autor: SEEbiz / CdM / Dnevne novine
PODGORICA - Privatizacije Duvanskog kombinata Podgorica DKP i Jadranskog brodogradilišta Bijela trenutno su prioritet Vladinog Savjeta za privatizaciju, u kojem činimo sve kako bismo do kraja godine pronašli odgovarajuće investitore, saopštio je član Savjeta i predsjednik Tenderske komisije za privatizaciju Branko Vujović.
On je Dnevnim novinama kazao da bi nakon nedavnog neuspjelog tendera za prodaju većinskog paketa akcija DKP, koji je propao krajem jula jer mojkovačka fabrika Montenegro Duvan comerc nije potpisala ugovor u predviđenom roku, trebalo pokušati naći investitora i u najskorije vrijeme obnoviti oglas.

"To je vrlo hitno. Imamo interesovanje nekoliko investitora za kupovinu Duvanskog i treba ponovo pokrenuti njegovu privatizaciju. Za Crnu Goru bilo bi jako značajno da sačuvamo proizvodnju duvana, što zbog same proizvodnje, što zbog kooperanata koji mogu dati veliki doprinos razvoju te djelatnosti", ocijenio je Vujović.

Hitna je, kako je naglasio, i privatizacija Jadranskog brodogradilišta Bijela, čija je prodaja većinskog paketa akcija propadala tri puta, nakon čega je u preduzeće uveden stečaj.

Prema Vujovićevim riječima, do kraja godine trebalo bi da bude pripremljena i tenderska dokumentacija za privatizaciju HTP Ulcinjska rivijera, Instituta crne metalurgije u Nikšiću i preduzeća Montekargo.

Na današnjoj sjednici Savjeta za privatizaciju raspravljaće se o privatizaciji Instituta "Simo Milošević".

Govoreći o privatizaciji nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines, Vujović je kazao da je bilo najava interesovanja potencijalnih investitora, ali da još nemaju ubjedljive informacije koje bi ih opredijelile da raspišu tender.

Tagovi: Branko Vujović, Duvanski kombinat Podgorica, DKP, Brodogradilište Bijela, Jadransko brodogradilište
PROČITAJ I OVO
Lokalna putovanja ostat će na vrhu liste za 55 posto Hrvata
PUTOVANJA
Lokalna putovanja ostat će na vrhu liste za 55 posto Hrvata
ZAGREB - Lokalna putovanja ostat će na vrhu liste za 55 posto Hrvata, piše u nedjelju Večernji list navodeći istraživanje Booking.coma prema kojemu će u postpandemijsko vrijeme turisti tražiti sigurnost destinacije.
Svjetska tržišta: Koronavirus i neizvjesnost u vezi poticaja pritisnuli indekse
PRITISCI
Svjetska tržišta: Koronavirus i neizvjesnost u vezi poticaja pritisnuli indekse
LONDON - Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna pale zbog neizvjesnosti u vezi novih poticajnih mjera u američkom gospodarstvu i zabrinutosti ulagača zbog nepopustljivog širenja koronavirusa u svijetu.
Dolar oslabio prema košarici valuta, euro ojačao
TJEDNI FOREX
Dolar oslabio prema košarici valuta, euro ojačao
LONDON - Na svjetskim valutnim tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga je tjedna pala, nakon rasta tjedan dana prije, jer su ulagači oprezni zbog nepopustljivog širenja koronavirusa i zabrinutosti za oporavak globalnog gospodarstva.
Ma: IPO Alibabe bit će najveći u povijesti
IPO
Ma: IPO Alibabe bit će najveći u povijesti
PEKING - Inicijalna javna ponuda Alibabe bit će najveća u povijesti, tvrdi osnivač te kompanije Jack Ma.
Srbija u godinu dana uvećala zlatne rezerve za deset tona
ZLATO
Srbija u godinu dana uvećala zlatne rezerve za deset tona
BEOGRAD - Srbija je za godinu dana uvećala zlatne rezerve za više od 10 tona, i trenutno ima 32 tone zlata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE