GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić: Na lokalne i pokrajinske izbore izlazimo samostalno

Vučić: Na lokalne i pokrajinske izbore izlazimo samostalno
SNS-SPS-PUPS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.01.2016 / 20:24
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke (SNS), premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon sastanka s predstavnicima koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije (SPS), da će stranke vladajuće koalicije na nacionalnom nivou na predstojeće lokalne i pokrajinske izbore izaći samostalno, jer "nemaju potrebe da prave predizborne koalicije".
"Naše stranke nemaju potrebu da prave predizborne koalicije već će svaka stranka izaći sa svojim izbornim programom pred gradjane, a posle toga ćemo, pretpostavljam, u najvećem broju opština, u zavisnosti od rezultata, da vidimo da li ćemo moći da formiramo koalicije", rekao je Vučić nakon sastanka sa predstavnicima SPS-a, Jedinstvene Srbije i Partije ujedinjenih penzionera Srbije.

Prema njegovim rečima nije bilo reči o postizbornoj koaliciji u pokrajini Vojvodini.

"Tehnički to nismo dogovorili, mada bi to bio najlogičnije, ako bismo dobili poverenje gradjana", kazao je Vučić i dodao da treba videti da li će u Vojvodini ostati na vlasti oni koji tom pokrajinom vladaj već 16 godina.

Vučić je dodao da je na današnjem sastanku bilo reči o planovima i usaglašenosti ideja o budućnosti Srbije, o sprovodjenju ekonomskih i političkih reformi.

"Saglasili smo se da nastavimo s još većom snagom i energijom ekonomske reforme i punu stabilizaciju javnih finansija, reformu javnih preduzeća, restrukturiranje i privatizaciju 17 zaštićenih preduzeća i rešavanje problema u administraciji, odnosno pravljenje efikasnije javne uprave", rekao je Vučić.

On je, takodje, rekao da je dogovoren nastavak politike približavanja Evropskoj uniji, uz održavanje dobrih odnosa sa Rusijom i Kinom.

"Pričali smo i o republičkim izborima. Ja sam, kao premijer, rekao da bih voleo da ih izbegnemo, ali da to zavisi i od atmosfere u društvu i drugih okolnosti. Kada vidite da se neko ne bavi ničim drugim nego lažima, onda ne možete nekada drugačije da odgovorite", rekao je Vučić.

On je zahvalio partnerima iz koalicije Socijalistička partija Srbije (SPS), Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i Jedinstvena Srbija (JS) na doprinosu i učešću u reformama.

Predsednik Socijalističke stranke Srbije Ivica Dačić smatra da stranke vladajuće koalicije mogu da osvoje od 60 do 70 odsto glasova, pa zbog toga nema razloga za zajedničke liste i ne postoji bojazan da te partije neće preći cenzus.

"Da citiram mog omiljenog druga Tita, vlast koja ima ovakvu opoziciju ne treba da brine za svoju budućnost", kazao je Dačić.

Komentarišući medijske napise da on hoće u opoziciju, Dačić je odgovorio da nije glup i da svako ko ga poznaje zna da to nije tačno.

"Mislite da Barselona hoće da izadje iz prve lige, ja se borim da budemo u prvoj ligi, nisam valjda toliko glup da radim na svoju štetu", kazao je Dačić.

On je istakao velike rezultate koje je aktuelna vlada postigla i konstatovao da treba nastaviti takvu politiku oko koje postoji konsenzus.

"Mi se ovde nismo sastali zbog toga što postoji problem, već da bismo razgovarali o budućoj saradnji", kazao je Dačić.

Predsednik PUPS-a Milan Krkobabić rekao je da ta partija pruža punu podrku ciljevima koje je pred sebe postavila vladajuća koalicija.

"Daćemo punu podršku, politički i praktično, da ti ciljevi budu dostignuti", kazao je Krkobabić.

Tagovi: Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Jovan Krkobabić, SNS, SPS, PUPS, Vojvodina
PROČITAJ I OVO
Jack Ma i Ant Group ispisuju povijest javnih ponuda dionica
REKORDERI
Jack Ma i Ant Group ispisuju povijest javnih ponuda dionica
ŠANGAJ - Kineski milijarder i "tehnološki tajkun" Jack Ma je ispisao povijest očekivanom prodajom dionica u vrijednosti od 34 milijarde dolara čime je nadmašio rekord koji je ranije držala saudijska naftna kompanija Saudi Aramco.
Zagrebačka burza: Saponia i Atlantic Grupa nagrađene za dobre rezultate
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Saponia i Atlantic Grupa nagrađene za dobre rezultate
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak su indeksi blago ojačali, u opreznom trgovanju dok ulagači za nove smjernice čekaju poslovna izvješća kompanija za prvih devet mjeseci.
Turska lira potonula rekordno nisko u odnosu na dolar
POTONUĆE
Turska lira potonula rekordno nisko u odnosu na dolar
ANKARA - Turska lira je pala na rekordno nisku vrijednost od 8,15 lira na prema jedan dolar, uslijed zabrinutosti investitora zbog turske ekonomije koja je pogođena koronavirusom, ali i sukobom sa saveznicima iz NATO-a.
Istraživanje Harvarda: Jako nizak rizik od zaraze koronavirusom u avionu
ZARAZA
Istraživanje Harvarda: Jako nizak rizik od zaraze koronavirusom u avionu
NEW YORK - Rizik od zaraze koronavirusom u zrakoplovu je uz sigurnosne mjere vrlo nizak, puno manji nego u trgovinama ili u restoranu, objavio je u utorak Harvard.
UNWTO: U svjetskom turizmu u osam mjeseci pad od 70 posto
OŠTAR PAD
UNWTO: U svjetskom turizmu u osam mjeseci pad od 70 posto
LONDON - U svijetu je zbog pandemije i ograničenja putovanja u prvih osam ovogodišnjih mjeseci bilo 70 posto ili oko 700 milijuna međunarodnih turističkih dolazaka manje nego u isto vrijeme prošle godine, izvijestili su u utorak iz Svjetske turističke organizacije-UNWTO.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE