GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlasnik Nirvane će tužiti Lutriju Srbije zbog softvera

Vlasnik Nirvane će tužiti Lutriju Srbije zbog softvera
TUŽBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2015 / 22:08
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Lutrija Srbije koristi softver tvrtke Nirvana iz Zagreba koja sada priprema tužbu zato što se sistem već četiri godine koristi bespravno.
Bivši predsjednik skupštine Državne lutrije Srbije Vladimir Đukanović je krivnju za pogrešku pri izvlačenja Lota prebacio na softver koji, kako je naveo, "već deset godina radi i održava krajnje nekredibilna tvrtka Nirvana iz Zagreba za koju nitko u svijetu igara za sreću nije čuo". Đukanović je na svom Facebook profilu da "onaj tko drži softvere izvlači najveći kajmak", odnosno novac optuživši Nirvanu da to godinama čini u Srbiji. Vlasnik tvrtke Nirvana Arsen Dobrota izjavio je za Večernji list da su prije deset godina Lutriji Srbije isporučili spomenuti softver koji su 2000. isporučili i Hrvatskoj lutriji.

- Kad je Đukanović došao u Lutriji Srbije, prestali su nam plaćati licencu, a aosftver već četiri godine i dalje bespravno koriste, rekao je Dobrota.

- Pokušali smo taj spor riješpiti mirnim putem, ali sad pripremamo tužbu. Lutrija Srbije koristi naš softver, no televizijsko izvlačenje prati drugi softver koji s Nirvanom nema veze. Mislim da se nije moglo manipulirati izvlačenjem, već se radilo o grešci operatera, odnosno loše je napravljen softver za praćenje TV izvlačenje, kazao je Dobrota.
Tagovi: Nirvana, Državna lutrija Srbije, Vladimir Đukanović, Arsen Dobrota, Hrvatska lutrija
PROČITAJ I OVO
Deutsche Bank: Čuvajte se dionica Tesle i bitcoina
ANALITIČARI
Deutsche Bank: Čuvajte se dionica Tesle i bitcoina
NEW YORK - Iako se većina slaže da su tržišta prenapuhana, možemo samo nagađati dokle će to ići i što će uzrokovati zaokret.
Azijski indeksi na rekordnim razinama
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijski indeksi na rekordnim razinama
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u srijedu cijene dionica porasle, dosegnuvši nove rekordne razine, jer je ulagače ohrabrio jučerašnji rast burzovnih indeksa na Wall Streetu dok se čekaju nove poticajne mjere američkom gospodarstvu.
Wall Street porastao u očekivanju novih poticaja
RAST
Wall Street porastao u očekivanju novih poticaja

NEW YORK - Na Wall Streetu su u utorak cijene dionica znatno porasle, nakon što se Janet Yellen, kandidatkinja za ministricu financija SAD-a, čvrsto založila za nove izdašne poticajne gospodarske mjere.

Energoprojekt emitovao obveznice ukupne vrednosti 3,3 milijarde dinara
OBVEZNICE
Energoprojekt emitovao obveznice ukupne vrednosti 3,3 milijarde dinara
BEOGRAD - Beogradska berza je odobrila puštanje dužničkih hartija od vrednosti izdavaoca Energoprojekt holding a.d. u ukupnom iznosu od 3,3 milijarde dinara. Reč je o emisiji 330.000 obveznica nominalne vrednosti od po 10.000 dinara.
Mihajlović: Vrednost rezervi mineralnih sirovina u Srbiji blizu 200 milijardi dolara
REZERVE
Mihajlović: Vrednost rezervi mineralnih sirovina u Srbiji blizu 200 milijardi dolara
BEOGRAD - Vrednost potvrđenih rezervi mineralnih sirovina u Srbiji je blizu 200 milijardi dolara i zadatak države je da stvori uslove da se rudarstvo razvija, ali ono što tražimo, to je da država i građani imaju korist od toga, kroz zdravu životnu sredinu, veće prihode, zaposlenost i kvalitetne investicije, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE