GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlahušić: Dubrovniku za koju godinu od turizma milijardu i pol eura

Vlahušić: Dubrovniku za koju godinu od turizma milijardu i pol eura
PROCJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2014 / 13:02
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - Na redovnoj skupštini Turističke zajednice grada Dubrovnika danas je izražen optimizam za ovogodišnju turističku sezonu te istaknuto kako su u 2013. ostvareni rekordni turistički rezultati s porastima dolazaka turista za 10 posto i noćenja za 9 posto. Dubrovnik je i prošle godine bilo vrlo zastupljen u inozemnim medijima, a rangiran je putem niza svjetskih portala kao jedna od najprivlačnijih svjetskih i europskih destinacija za 2014.

Prema iznesenim podacima dubrovačke Turističke zajednice, Dubrovnik je u 2013. ostvario rekordne turističke rezultate u svim vrstama smještaja. Lani je u Dubrovniku zabilježeno 768.460 dolazaka turista, što je 10 posto više nego u godini prije. Od toga je bilo 718.268 stranih te 50.192 domaćih turista. Tijekom 2013. godine ostvareno je 2.864.499 noćenja, što čini porast od 9 posto u odnosu na 2012. godinu.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić od aktivnosti ostvarenih u prošloj godini posebno je istaknula promotivne aktivnosti putem socijalnih mreža (Facebook nagradne igre, Blog, Twitter, aplikacije za mobilne uređaje i drugo). Turistička zajednica organizirala je i podupirala brojne manifestacije u Dubrovniku, a predstavljanja u inozemstvu odnosila su se na nastupe na sajmovima i posebne prezentacija na tržištima od posebnog interesa za grad.

Gradonačelnik Dubrovnika i predsjednik dubrovačke Turističke zajednice Andro Vlahušić najavio je završetak brojnih investicijskih projekata kako gradskih infrastrukturnih tako i privatnih investitora, posebno na obnovi hotVlahušić: Dubrovniku za koju godinu od turizma milijardu i pol euraelskih kuća.

Naglasio je kako će uskoro Dubrovnik biti u mogućnosti u jednom danu primiti 50.000 posjetitelja bez ikakve gužve, jer će gosti biti disperzirani u Rijeku dubrovačku, muzeje, Lokrum, Gruž, Lapad. Vlahušić očekuje da će se za par godina u Dubrovniku ostvariti četiri milijuna noćenja i milijardu eura prometa.

Tagovi: Dubrovnik, hrvatski turizam, Turistička zajednica Dubrovnika, Andro Vlahušić, Romana Vlašić
PROČITAJ I OVO
SAD zadržao restrikcije za međunarodna putovanja
RESTRIKCIJE
SAD zadržao restrikcije za međunarodna putovanja
WASHINGTON - Sjedinjene Države zadržat će u ovom trenutku postojeće restrikcije za međunarodna putovanja, unatoč zahtjevima za reciprocitetom koji poglavito dolaze iz Europske unije, rekla je u ponedjeljak glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki na redovitom susretu s novinarima.
Beogradska berza: Indeksi nastavili rast, promet slab
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi nastavili rast, promet slab
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su nastavili prvog trgovačkog dana u ovoj sedmici uspon započet krajem prošle nedelje, dok je investiciona aktivnost osetno podbacila.
EIF partner Hrvatskoj i Sloveniji u početnom financiranju istraživačkih projekata
PARTNERI
EIF partner Hrvatskoj i Sloveniji u početnom financiranju istraživačkih projekata
LJUBLJANA - Četrdeset milijuna eura namijenjenih pokretanju i komercijalizaciji razvojnih projekata na različitim područjima u Hrvatskoj i Sloveniji bit će dostupno preko regionalne platforme za prijenos tehnologija koju su osnovali Europski investicijski fond (EIF), Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i slovenska razvojna SID banka.
U Hrvatskoj uništeno čak 40 posto pčelinjih zajednica
PČELE
U Hrvatskoj uništeno čak 40 posto pčelinjih zajednica
BJELOVAR - Ovo je već treća zaredom loša pčelarska godina, pa će se itekako osjetiti nedostatak domaćeg meda na tržištu. Mnoge su pčelinje zajednice stradale još zimus, a onda je podbacila i cvatnja medonosnog bilja.
Zagrebačka burza: Slab promet, Podravka i dalje u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet, Podravka i dalje u fokusu
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u ponedjeljak su stagnirali, a dok se čekaju polugodišnja financijska izvješća kompanija jedina s milijunskim prometom bila je dionica Podravke, koja je svoje poslovne rezultate objavila još prošli tjedan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE