GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlada osniva povjerenstva za praćenje prodaje dionica brodogradilišta

Vlada osniva povjerenstva za praćenje prodaje dionica brodogradilišta
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.08.2011 / 22:35
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Vlada RH priopćila je danas da je na zatvorenom dijelu sjednice donijela odluku o osnivanju povjerenstava za praćenje postupka prodaje dionica brodogradilišta pod posebnim uvjetima, i to: 893.150 dionica društva Brodogradilište Kraljevica d.d., 1.177.014 dionica društva Brodotrogir d.d., 8.073.568 dionica društva Brodograđevna industrija Split d.d. te 1.051.038 dionica društva Brodograđevna industrija 3. maj d.d. iz Rijeke.
Vlada je donijela i odluku o stupanju u posjed nekretnine u k.o. Imotica prije pravomoćnosti rješenja o izvlaštenju radi uklanjanja teško nadoknadive štete za Republiku Hrvatsku na izgradnji međunarodnoga cestovnog graničnog prijelaza I. kategorije Zaton Doli – Neum II.

Osim toga, dopunjena je odluka o visini naknade članovima povjerenstava, vijeća, savjeta, radnih skupina i drugih sličnih tijela iz svibnja ove godine, a izmijenjena je odluka o osnivanju povjerenstva za izradu nacrta prijedloga zakona o plaćama kojom je za njegova predsjednika imenovan Davor Ljubanović, državni tajnik u Ministarstvu uprave.

Prihvaćen je zaključak u vezi s izvješćem međuresorne radne skupine za pripremu aktivnosti potrebnih za definiranje i određivanje kritične nacionalne infrastrukture Hrvatske, a ta se skupina zadužuje da, radi neposredne koordinacije zaštite i osiguranja djelovanja kritičnih nacionalnih infrastruktura, do travnja 2012. godine izradi nacrt prijedloga zakona kojim će se urediti područje kritičnih nacionalnih infrastruktura.

Na temelju višegodišnje provedbe ISPA u Hrvatskoj pokazala se potreba za izmjenama i dopunama nekih memoranduma i to glede produžetka roka provedbe te osiguravanja usklađenosti pojedinih dijelova memoranduma vezanih uz opis i karakteristike projekta sa stvarnim stanjem proisteklim iz tijeka njegove provedbe. Zato je vlada na današnjoj sjednici donijela odluke o pokretanju postupka za sklapanje sporazuma između vlade i Europske komisije o izmjeni i dopuni memoranduma o financiranju koje je usuglašeno o dodjeli pomoći iz instrumenta za pretpristupnu strukturnu politiku za pripremu liste projekata za instrument za pretpristupnu pomoć (IPA) u sektoru zaštite okoliša u Zagrebu.

Također je izmijenjen i dopunjen memorandum o financiranju koje je usuglašeno između Europske komisije i Vlade RH o dodjeli pomoći iz instrumenta za pretpristupnu strukturnu politiku za Regionalni centar za gospodarenje otpadom Bikarac u Šibensko-kninskoj županiji. Donesena je odluka o izmjeni i dopuni memoranduma o financiranju koje je usuglašeno o dodjeli pomoći iz instrumenta za pretpristupnu strukturnu politiku za obnovu željezničke pruge na dionici Vinkovci-Tovarnik-državna granica za Vukovarsko-srijemsku županiju. Izmijenjen je i dopunjen memorandum o financiranju uglašenom između Europske komisije i Vlade RH o dodjeli pomoći iz instrumenta za pretpristupnu strukturnu politiku za program za vode i otpadne vode u Karlovcu.

Vlada je na današnjoj sjednici izmijenila odluku o pokretanju postupka za sklapanje ugovora između Vlade RH i Vlade Republike Kosova o međunarodnome cestovnom prijevozu putnika i tereta.

Vlada je prihvatila memorandum o suglasnosti o poljoprivredi i ruralnom razvoju između hrvatskog Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i talijanskog Ministarstva poljoprivredne, prehrambene i šumarske politike te memorandum o suglasnosti između hrvatskog i slovenskog ministarstva obrane o načelima za doprinos Školi vojne policije u NATO-ovoj misiji obuke – Afganistan u okviru operacije ISAF.

Na sjednici je prihvaćeno izvješće o pregovorima za sklapanje ugovora između Hrvatske i Makedonije o izručenju.

Vlada je dala suglasnost Hrvatskome skijaškom savezu za održavanje FIS Svjetskog kupa u ski rolerima u Oroslavlju od 16. do 18. rujna 2011. te je prihvatila pokroviteljstvo nad 7. međunarodnim festivalom kazališta slijepih i slabovidnih BIT koji će se održati od 7. do 13. listopada u Zagrebu.

Tagovi: Vlada RH, brodogradnja, Kraljevica, Brodotrogir, 3. maj, Brodosplit
PROČITAJ I OVO
Novi pad na Wall Streetu, katastrofa United Airlinesa
KOREKCIJA
Novi pad na Wall Streetu, katastrofa United Airlinesa
NEW YORK - Američki su indeksi pali drugi uzastopni dan, a najviše su stradale dionice u sektoru zračnog prijevoza.
Bill Miller: Bitcoin ulazi u mainstream, nema govora o balonu
PORUKE
Bill Miller: Bitcoin ulazi u mainstream, nema govora o balonu
NEW YORK - Dugogodišnji investitor Bill Miller smatra kako bitcoin nije balon već kako najpopularnija kriptovaluta čvrsto ulazi u mainstream.
Beogradska berza: Metalac dobitnik dana
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Metalac dobitnik dana
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze skliznuli su danas naniže, a splasnula je i investiciona aktivnost na domaćem tržištu kapitala.
Zagrebačka burza: Brodari najveći dobitnici, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Brodari najveći dobitnici, indeksi pali
ZAGREB - Domaće tržište kapitala u utorak se vratilo u crveni teritorij, pri čemu su indeksi CROBEX i CROBEX10 oslabili 0,1 posto i 0,2 posto.
Zlato uzletjelo na najvišu razinu u dva mjeseca
PLEMENITI METALI
Zlato uzletjelo na najvišu razinu u dva mjeseca
LONDON – Cijena zlata dosegla je u ponedjeljak najvišu razinu od sedam tjedana jer su slabiji dolar i niži prinosi na američke državne obveznice povećali atraktivnost ovog plemenitog metala, iako je apetit za rizičnijom imovinom i dalje bio jak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE