GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlada ministarstvima, agencijama i javnim poduzećima zabranila poslove s PR tvrtkama

Vlada ministarstvima, agencijama i javnim poduzećima zabranila poslove s PR tvrtkama
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.07.2012 / 12:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tijelima državne uprave, pravnim osobama s javnim ovlastima i drugim pravnim osobama kojima je osnivač Republika Hrvatska, te trgovačkim društvima u kojima je Republika Hrvatska većinski ili pretežiti vlasnik dionica ili imatelj poslovnih udjela, nije dopušteno angažirati temeljem ugovora fizičke i pravne osobe za obavljanje poslova uspostavljanja i održavanja odnosa s javnošću i upravljanja komunikacijama prema definiranim ciljnim skupinama ili javnostima", stoji u vladinim materijalima za današnju sjednicu.

Naime, danas bi ministri trebali prihvatiti Odluku o obavljanju poslova odnosa s javnošću.  Odluka Vlada ima i jednu iznimku.

"Iznimno, tijela, pravne osobe i trgovačka društva iz točke I. ove Odluke, mogu uz prethodnu suglasnost Vlade Republike Hrvatske koja se utvrđuje posebnom odlukom, za PR poslove temeljem ugovora angažirati fizičke i pravne osobe izvan svojega sustava, samo kada se radi o projektima, programima i aktivnostima većeg opsega i gospodarskog značaja", stoji u odluci Vlade.

Odluka o zabrani rada s PR agencijama došla je u jeku afere koja je direktno vezana uz ured premijera Zorana Milanovića kada je otkriveno da Zinka Bardić prima plaću u PR agenciji, a besplatno radi za premijera. Sličan slučaj otkriven je i kod prvog potpredsjednika Radimira Čačića gdje mu PR poslove obavlja Ankica Mamić vlasnica agencije IM&C.  

"Dodatnog plaćanja javnim novcem PR usluga nema. Točka. Iznimno za velike projekte, ali o tome će znati cijela javnost i cijela Hrvatska. Sve drugo je stvar privatnih odnosa, povjerenja ili stranačkih financija jer stranke i dalje postoje", rekao je danas na Vladi premijer Zoran Milanović objašnjavajući današnju odluku.

Naime, Milanović je na Vladi ustvrdio kako država ne bi trebala angažirati i dodatno plaćati vanjske suradnike kada ima svoje ljude. Milanović je svoj primjer pokazao kao pozitivan. 

"Ja imam ured od devet ljudi, koji su plaćeni za svoj posao", naglasio je Milanović.

Tagovi: Vlada RH, Zoran Milanović, Zinka Bardić, PR tvrtke, Radimir Čačić, Ankica Mamić
PROČITAJ I OVO
Goldman Sachs: Ulažite u euro, zaboravite dolar
PREPORUKE
Goldman Sachs: Ulažite u euro, zaboravite dolar
NEW YORK - Analitičari Goldman Sachsa preporučuju investitorima da ulažu dugoročno u euro u trenutku kad je dolar dotaknuo najniže razine u mjesec i pol dana.
Beogradska berza: Povećan promet, u fokusu akcije Dinare
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Povećan promet, u fokusu akcije Dinare
BEOGRAD - Ukupna vrednost trgovanja na Beogradskoj berzi iznosila je danas 23,7 miliona dinara (201,8 hiljada evra), pri čemu su akcije beogradskog preduzeća za spoljnu i unutrašnju trgovinu "Dinara" odnele tri četvrtine prometa.
Zagrebačka burza: Slab promet, Atlantska plovidba dobitnica dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet, Atlantska plovidba dobitnica dana
ZAGREB - Početak tjedna donio je blagi rast indeksa Zagrebačke burze, ali i nastavak slabog prometa.
Grčka ukida karantenu za građane EU-a i još pet zemalja
POTEZI
Grčka ukida karantenu za građane EU-a i još pet zemalja
ATENA - Grčka uprava za civilno zrakoplovstvo objavila je u ponedjeljak da ukida obveznu karantenu od sedam dana za građane Europske unije i još pet zemalja.
Imovina investicijskih fondova u 2021. porasla za milijardu i pol kuna
RAST
Imovina investicijskih fondova u 2021. porasla za milijardu i pol kuna
ZAGREB - Ukupna neto vrijednost imovine (NAV) svih otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom (UCITS fondovi) u Republici Hrvatskoj krajem ožujka 2021. iznosila je 19,3 milijarde kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE