GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlada imenovala pomoćnike ministara

Vlada imenovala pomoćnike ministara
IMENOVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2016 / 15:41
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice razriješila dio pomoćnika i zamjenika ministara i na njihova mjesta imenovala dio dužnosnika, o čemu su proteklih dana intenzivno raspravljali Most i Domoljubna koalicija.
"Vlada je razriješila dužnosti pomoćnicu ministra financija i ravnateljicu Porezne uprave Jasnu Kropf i za pomoćnika ministra financija i ravnatelja Porezne uprave imenovala Zdravka Zrinušića. Za pomoćnika ministra financija imenovala je Zvonka Šakića, a za pomoćnicu ministra i glavnu državnu rizničarku te Nacionalnu dužnosnicu za ovjeravanje imenovala Ivanu Jakir-Bajo.

Vlada je razriješila pomoćnicu ministrice rada i mirovinskoga sustava Mirjanu Rađenović i pomoćnicima ministrice imenovala Marija Bebića i Marinka Papugu.

Razriješen je dosadašnji zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Jakša Puljiz, a pomoćnicima ministra imenovani su Tomislav Jurendić, Davor Huška, Marija Vučković i Dragan Jelić.

Dužnosti pomoćnika ministra zaštite okoliša i prirode, Vlada je razriješila Nenada Strizrepa.

Vlada je imenovala pomoćnicima ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Jadranku Fržop, Alena Gereka, Juru Šarića, Marija Madunića i Alena Gospočića.

Razriješeni su dosadašnji pomoćnici ministra obrane Zoran Drča i Sunčana Vukelić, a pomoćnicima su imenovani Nikola Brzica, Zoran Piličić i Zdravko Jakop.

Vlada je razriješila pomoćnicu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Tanju Djaković te na osobni zahtjev Ružicu Beljo Lučić, a pomoćnicima imenovala Stipu Mamića i Krešu Zadru.

Pomoćnicima ministra zdravlja Vlada je imenovala Ružicu Palić Kramarić i Veru Katalinić Janković, a Ivu Milatića razriješila i ponovno imenovala na dužnost pomoćnika ministra zdravlja.

Razriješeni su dosadašnji pomoćnici ministra gospodarstva Ismar Avdagić, Filko Cezner i Senada Dürrigl, a pomoćnicima ministra gospodarstva imenovani su Damir Juzbašić, Boris Hajduković i Gordana Brcković.

Razriješen je zamjenik ministra graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir te dosadašnji pomoćnici ministra Borka Bobovec, Danijel Meštrić i Davorin Oršanić. Pomoćnicima ministra Vlada je imenovala Danijela Žambokija i Igora Čižmeka.

Maju Vučinić-Knežević Vlada je imenovala pomoćnicom ministrice socijalne politike i mladih, a Roberta Pendea Vlada je razriješila, a potom ponovno imenovala pomoćnikom ministra turizma.

Razriješen je i dosadašnji pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković, a pomoćnicom ministra imenovana Snježana Brzica.

Vlada je razriješila pomoćnice ministra poduzetništva i obrta Nadicu Žužak i Dijanu Bezjak, a novim je pomoćnicima imenovala Anu Mandac i Marija Antonića.

Vlada je, također, razriješila dužnosti zamjenicu ministra pravosuđa Sandru Artuković Kunšt, a na osobni zahtjev, razriješila je i pomoćnicu ministra poljoprivrede Zrinku Starešinić", stoji u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade.

Na zatvorenom dijelu sjednice dogovorena su i ona imenovanja i razrješenja:

"S danom 22. veljače 2016. godine, Vlada je, radi isteka mandata, razriješila dosadašnjeg ravnatelja Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskoga rata Antu Nazora, i ponovno ga imenovala na tu dužnost s danom 23. veljače 2016. godine, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Na osobni je zahtjev Vlada razriješila člana Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkurentnost koji se imenuje kao predstavnik tijela državne uprave nadležnog za gospodarstvo, Tomislava Pokaza.

Vlada je utvrdila Prijedlog odluke o razrješenju člana Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije, Zdeslava Matića, s danom 11. veljače 2016. godine, na osobni zahtjev, radi odlaska na novu dužnost, te ga uputila u Hrvatski sabor na donošenje.

Razriješen je dosadašnji sanacijski upravitelj Opće županijske bolnice Vinkovci Dubravko Korenika te je imenovan vršitelj dužnosti sanacijskog upravitelja bolnice Krunoslav Šporčić.

Razriješeni su dosadašnji predsjednik Branko Grčić i članica Upravnog vijeća Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Helga Bubanović Devčić, a imenovani su predsjednik po položaju Tomislav Tolušić i novi član Upravnog vijeća Juraj Ivanković", stoji u priopćenju Vlade.

Tagovi: Zdravko Zrinušić, Domoljubna koalicija, MOST, Jadranka Fržop, Alen Gerek, Snježana Brzica, Robert Pende, Nikola Brzica, Zoran Piličić, Jure Šarić, Alen Gospočić
PROČITAJ I OVO
Hrvatska za Mađarsku na zelenoj listi, turisti mogu dolaziti bez problema
GRANICE
Hrvatska za Mađarsku na zelenoj listi, turisti mogu dolaziti bez problema
ZAGREB - Mađarska vlada Hrvatsku svrstala u tzv. zelenu kategoriju stranih zemalja, što znači da mađarski državljani koji turistički posjete Hrvatsku ne moraju u karantenu niti predočiti test na Covid-19 pri povratku u svoju zemlju, izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).
Evo zašto ove godine svjedočimo viškovima lubenice
LUBENICE
Evo zašto ove godine svjedočimo viškovima lubenice
ZAGREB - Izostanak potražnje turističkog sektora povećao je tržišne viškove lubenice u Hrvatskoj, pa se domaći otkupljivači okreću izvozu, pokazuje u ponedjeljak objavljena analiza konzultantske tvrtke Smarter.
Dolar nastavio slabiti prema košarici valuta
FOREX
Dolar nastavio slabiti prema košarici valuta
LONDON - Dolar je u ponedjeljak nastavio slabiti u odnosu na košaricu šest najznačajnijih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima dok investitori za daljnje smjernice čekaju nove globalne gospodarske pokazatelje i početak sezone objave poslovnih izvješća u SAD-u.
Njemački turisti ogorčeni: Za 100 eura na Krku i u Rijeci dobili tek 600 kuna
OGORČENJE
Njemački turisti ogorčeni: Za 100 eura na Krku i u Rijeci dobili tek 600 kuna

RIJEKA - Jedan njemački turist ovih se dana neugodno iznenadio kada je u jednoj mjenjačnici na Krku zamijenio 100 eura.

Azijska tržišta: Indeksi rastu zbog očekivanja dobrih zarada kompanija
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi rastu zbog očekivanja dobrih zarada kompanija
ŠANGAJ - Na azijskim burzama u ponedjeljak su cijene dionica dosegnule najviše razine u zadnjih pet mjeseci jer investitori očekuju da će poslovni rezultati američkih kompanija, čija objava kreće ovoga tjedna, premašiti njihova očekivanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE