GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlada FBiH imenovala radnu grupu za Energopetrol

Vlada FBiH imenovala radnu grupu za Energopetrol
SPORNA PITANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.10.2015 / 07:02
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Vlada Federacije imenovala je u Radnu grupu za analizu spornih pitanja međuvlasničkih odnosa i otvorenih pitanja u vezi sa izvršenjem obaveza iz Ugovora o dokapitalizaciji "Energopetrola“ d.d. Sarajevo Suvada Osmanagića, Indu Ažman, Dragu Vrbića, Amru Đenušić i Aidu Skoko.


Vlada FBiH imenovala radnu grupu za EnergopetrolVlada je dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru Union banke d.d. Sarajevo za imenovanje Begić Leona za izvršnog direktora za operacije u ovoj banci d.d. Sarajevo, do isteka mandata Uprave, odnosno do 31.3.2019. godine.

Vlada FBiH dala je danas punomoći za učešće u radu i odlučivanju na skupštinama privrednih društava Jakubu Mušinbegoviću (BNT Tvornica mašina i hidraulike d.d. Novi Travnik), Denijelu Pelidiji (Operator Terminali Federacije) i Emini Selman (Fabrika duhana Sarajevo d.d. Sarajevo).

Vlada FBiH donijela je odluke o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje Upravnog odbora Finansijsko-informatičke agencije, te o propisivanju općih i posebnih kriterija koje je potrebno da ispunjavaju osobe za izbor i imenovanje na ove pozicije. Utvrđen je i tekst javnog konkursa i imenovana konkursna komisija.
U Komisiju za provođenje postupka izbora direktora Federalnog zavoda za zapošljavanje danas su imenovani Amra Đendušić (predsjednica), Mario Glibić, Denijel Pelidija, Mirjana Vučić i Mirsada Jahić (članovi), saopćeno je iz Vlade FBiH.
Tagovi: Vlada FBiH, Energopetrol, Suvan Osmanagić, Ina-MOL
PROČITAJ I OVO
Cappelli: Glavni cilj održati turistički sustav stabilnim do kraja krize
CILJEVI
Cappelli: Glavni cilj održati turistički sustav stabilnim do kraja krize
ZAGREB - Glavni cilj je održati turistički sustav stabilnim do trenutka kada će moći nastaviti normalno poslovati, da bi bio spreman što bolje pozicionirati se na tržištu po završetku krize uzrokovane Covidom-19, poručio je u ponedjeljak ministar Gari Cappelli sa sjednice Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice (TV HTZ).
Nautički turizam traži hitne mjere za opstanak sektora
HITNO
Nautički turizam traži hitne mjere za opstanak sektora
ZAGREB - Ostvarivanje mogućnosti za potpore radnicima i oslobađanje marina od plaćanja koncesijske naknade za pomorsko dobro za 2021.
Dolar stabilan, funta pod pritiskom
FOREX
Dolar stabilan, funta pod pritiskom
LONDON - Tečaj dolara u ponedjeljak je na međunarodnim tržištima bio stabilan prema košarici valuta, izuzev prema jenu, pod utjecajem vijesti da usporava broj smrtnih slučajeva u Europi dok ubrzava u Japanu i drugim zemljama u Aziji.
Potreba Kine za sirovinama mogla bi postati usko grlo izvoza
SIROVINE
Potreba Kine za sirovinama mogla bi postati usko grlo izvoza
PEKING - Kina je veliki izvoznik sirovina a u budućnosti bi mogla znatno smanjiti opskrbu trgovinskih partnera poput Njemačke kako bi podmirila vlastitu potražnju, pokazalo je izvješće objavljeno u ponedjeljak.
Prijepodnevni uzlet na Zagrebačkoj burzi
ZSE INTRADAY UPDATE
Prijepodnevni uzlet na Zagrebačkoj burzi
ZAGREB - Na Zagrebačkoj su burzi u ponedjeljak ujutro Crobex indeksi skočili više od 3,5 posto, pa tako prate rast europskih burzi, koje su potaknute vijestima o usporavanju rasta broja umrlih od koronavirusa u Europi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE