GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlada CG: Još bez razmatranja ponuda za Montenegro Defence Industry

Vlada CG: Još bez razmatranja ponuda za Montenegro Defence Industry
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2014 / 19:32
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Neistinite su i neosnovane tvrdnje objavljene u današnjem izdanju dnevnog lista "Dan" da Vlada Crne Gore prodaje DOO Montenegro Defence Industry određenom kupcu što se tvrdi u naslovu, da se na javni poziv javio konzorcijum koji čine kompanije navedene u nadnaslovu i u prvoj rečenici teksta i da je dnevnom listu bilo što na ovu temu saopšteno iz Vlade, odnosno kako se tvrdi "u Vladi", saopšteno je iz izvršne vlasti.
Kako su naglasili, Vlada Crne Gore uputila je javni poziv za učešće na javnom tenderu radi prodaje 100 odsto kapitala privrednog društva sa ograničenom odgovornošću "Montenegro Defence Industry".

"Prijavljivanje na javni poziv trajalo je do 30. oktobra 2014. godine. Ponude još nijesu ni razmatrane te stoga ništa u vezi sa ponudama nije ni moglo biti medijima "saopšteno u Vladi". Štoviše, nikakva komunikacija novinara dnevnog lista "Dan" u vezi sa ovom temom nije postojala ni sa predsjednikom, zamjenikom predsjednika ili sekretarom Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, ni sa predsjednikom Tenderske komisije za privatizaciju, ni sa Biroom za odnose s javnošću Vlade Crne Gore te je stoga potpuno neutemeljena tvrdnja da je "Danu" bilo što u vezi sa ovim "saopštavano u Vladi" s obzirom na činjenicu da niko osim navedenih subjekata nije ovlašćen da bilo što saopštava javnosti u vezi sa procesima privatizacije i procedurama koje su u toku", ističu u Vladi.

Javnost će, kako su dodali, u vezi sa ovim javnim tenderom biti, kao i u svakom drugom slučaju, informisana pravovremeno i neselektivno.

Tagovi: Montenegro Defence Industry, Vlada Crne Gore
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi pali
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u ponedjeljak su kliznuli naniže, već drugi trgovinski dan zaredom te su tako na putu gubitka većeg od jedan posto od početka studenoga.
Dolarov indeks u blagom plusu na početku tjedna
FOREX
Dolarov indeks u blagom plusu na početku tjedna
LONDON - Dolar je u ponedjeljak blago ojačao prema najvažnijim svjetskim tržištima valutama na međunarodnim tržištima, nakon što je početni šok izazvan pojavom nove varijante koronavirusa splasnuo, a investitori čekaju nove smjernice.
PBZ Invest preimenovan u Eurizon Asset Management Croatia
PROMJENE
PBZ Invest preimenovan u Eurizon Asset Management Croatia
ZAGREB – PBZ Invest d.o.o., društvo za upravljanje investicijskim fondovima, od danas posluje pod imenom Eurizon Asset Management Croatia društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje investicijskim fondovima (skraćeno ime: Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.).
Hrvatski građani putuju manje, troše više i vole adventska putovanja
ANKETA
Hrvatski građani putuju manje, troše više i vole adventska putovanja
ZAGREB - Hrvatski građani u 2021. su prosječno turistički putovali 2,7 puta, što je manje od 3,4 putovanja u 2020., i pritom na putovanju trošili oko 8.000 kuna, za razliku od lanjskih 6.100, a zbog pandemije i lošijih financija većina ne planira i ne zna hoće li putovati ove zime, ali planira neko adventsko putovanje.
Britanija zbog omikrona sazvala hitni sastanak G7
G7
Britanija zbog omikrona sazvala hitni sastanak G7
LONDON - Zbog brzog širenja omikron varijante koronavirusa Velika Britanija je sazvala neplanirani sastanak ministara zdravstva G7 u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE