GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vjerovnici prihvatili plan restrukturiranja Adriadiesela

Vjerovnici prihvatili plan restrukturiranja Adriadiesela
SPAS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2015 / 16:04
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U postupku predstečajne nagodbe nad karlovačkim Adriadieselom u srijedu je održano ročište na kojem je za prihvaćanje Izmijenjenog plana financijskog restrukturiranja glasovalo više od dvije trećine vjerovnika Adriadiesela, objavili su iz te tvrtke.
"Izmijenjeni plan financijskog restrukturiranja, temeljem kojeg se vjerovnici odriču 70 posto svojih potraživanja, izglasan je sa 68,89 posto glasova, odnosno više od dvije trećine vjerovnika su prihvatili plan, a samim time se dala šansa Adriadieselu za novi život", navode iz te tvrtke.

Ističu i kako je ovakav ishod događaja značajan ne samo za više od dvije stotine radnika Adriadiesela, već i za grad Karlovac i Karlovačku županiju.

"Nastojat ćemo da još ove godine tvrtka Adriadiesel postane profitabilna što podrazumijeva redovito i na vrijeme podmirivanje plaća radnicima, fakture dobavljača, preostale dugove vjerovnicima te što je najbitnije za budućnost tvrtke ulagati u nove kadrove i razvoj novih proizvoda i usluga", izjavio je tom prigodom predsjednik Uprave Adriadiesela Nenad Končar.

Postupak predstečajne nagodbe nad Adriadieselom otvoren je početkom rujna prošle godine, a tijekom postupka utvrđeno je da ukupna dugovanja tvrtke (osim prema razlučnim vjerovnicima) iznose 26,8 milijuna kuna, od čega prema državi i državnim tijelima oko 4,7 milijuna kuna.

Tagovi: Adriadiesel, Nenad Končar
PROČITAJ I OVO
Kataklizma na Adi Bojani
RUŠENJE
Kataklizma na Adi Bojani
ULCINJ - Erozivni proces na zapadnom delu ostrva Ada Bojana ugrozio je smeštajne kapacitete HTP "Ulcinjska rivijera". Nepovoljni vremenski uslovi i veliki talasi počeli su da urušavaju apartmane koji su se usled erozije našli na prvoj liniji do mora.
Osniva se Savjet za oporavak i razvoj turizma
SAVJET
Osniva se Savjet za oporavak i razvoj turizma
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o osnivanju Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenje turističke ponude kojom se okupljaju svi relevantni dionici turističkog sektora kako bi se zajedničkim djelovanjem hrvatski turizam što bolje pripremio za nadolazeće razdoblje, navodi se u priopćenju medijima.
Europljani spremni za inozemna putovanja, posebno Nijemci
PUTOVANJA
Europljani spremni za inozemna putovanja, posebno Nijemci
BERLIN - Europljani se više zanimaju i spremni su za putovanja u inozemstvo u idućih 12 mjeseci, posebno Nijemci, pri čemu od odredišta najviše traže visoke sigurnosne standarde i pozitivne epidemiološke slike, no i dalje se suočavaju s ograničenjima putovanja čije se ukidanje, kao i porast putovanja, očekuje s dostupnošću cjepiva.
Kriptovalute stižu na Wall Street
VELIKI INTERES
Kriptovalute stižu na Wall Street
NEW YORK - Povećani interes institucionalnih investitora, prihvaćanje od strane sve više kompanija i platnih sustava, kao i ponovna vjera da bi mogle biti sigurno sklonište kapitala u kriznim vremenima, ponovno su donijeli optimizam u svijet kriptovaluta.
U Švicarskoj će skijanja ipak biti, ali uz ograničenja
SKIJANJE
U Švicarskoj će skijanja ipak biti, ali uz ograničenja
BERN - Za Božić će se moći skijati u Švicarskoj, ali uz ograničene kapacitete, objavila je u petak vlada, dok je ona u Italiji rekla da će preko blagdana skijaške staze biti zatvorene.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE