GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Više od 60 SDP-ovaca želi u Predsjedništvo stranke

Više od 60 SDP-ovaca želi u Predsjedništvo stranke
SDP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.03.2016 / 08:33
Autor: SEEbiz
ZAGREB -  Dok će 2.travnja biti poznato tko će voditi glavnu oporbenu stranku sljedeće četiri godine, SDP-ovci će dva tjedna kasnije na izbornoj konvenciji izabrati i novo Predsjedništvo te više od 100 članova Glavnog odbora.
Upravo će ta dva tijela, ovisno o struji koja dobije više članova, utjecati i koliko će u svom radu ubuduće biti slobodan novi predsjednik stranke.

Čak 66 kandidata, prema popisu objavljenom na stranicama SDP-a, želi u Predsjedništvo stranke, koje je uz Glavni odbor jedno od glavnih tijela glavne oporbene stranke.

Prema SDP-ovom Statutu Predsjedništvo SDP-a ima 18 članova, a čine ga, osim predsjednika stranke, potpredsjednici te članovi Predsjedništva izabrani na Konvenciji. I upravo će o sastavu Predsjedništva ovisiti i koliko će novom ili starom predsjedniku stranke biti lako voditi stranku.

Predsjedništvo se bira na konvenciji, a nove članove jednog od najviših tijela stranke ovaj put će birati više od 2200 delegata na konvenciji. Kome su oni naklonjeniji, još uvijek nije jasno.

Gotovo sasvim jasno može se, doduše, zaključiti da su se kandidati za članove Predsjedništva podijelili po pola - naime, otprilike polovicu čine Milanoviću bliski ljudi, dok drugu polovicu čine one koji podržavaju Komadinu.

Novi mandat u Predsjedništvu zatražili su gotovo svi članovi aktualnog Predsjedništva - Rajko Ostojić, Davor Bernardić, Milanka Opačić, Gordan Maras, Ranko Ostojić, Mihael Zmajlović, Siniša Hajdaš Dončić, Biljana Borzan, Branko Grčić, Arsen Bauk, Mirando Mrsić, Željko Jovanović te Vedran Babić.

Zanimljivo je da se na kandidaturu nisu odlučili Boris Lalovac, Siniša Varga, Tihomir Jakovina kao ni friško u stranku primljen Orsat Miljenić. U donošenju odluka o aktualnim političkim pitanjima ipak želi sudjelovati Predrag Matić Fred, koji je poput Miljenića nedavno primljen u stranku.

Iako se u ovom slučaju uglavnom radi o Milanoviću naklonjenim ljudima, a na popisu kandidata za Predsjedništvo su i oni skloni Komadini. Osim već spomenutih Davora Bernardića i Rajka Ostojića, u Predsjedništvu žele sjediti i Tonino Picula, Bernardiću blizak Zvane Brumnić iz Zagreba, bivši saborski zastupnik Draženko Pandek iz Zagreba, Josip Benčić i Zlatko Latković iz Karlovca, Mladen Novak iz Nedelišća koji je nedavno pobijedio na unutarstranačkim izborima i postao šef međimurskog SDP-a, drugi čovjek Komadininog stožera Erik Fabijanić, Davorko Vidović koji je više puta jasno kritizirao Milanovića, šef splitskog SDP-a Ivo Baldasar, ali i Renata Sabljar Dračevac i Ivana Posavec Krive koje su se na svojim Facebook profilima jasno opredijelile za Komadinu.

No, još važniji bit će izbor za Glavni odbor koji je taj koji utvrđuje program stranke, potvrđuje liste za izbore, bira glavnog tajnika stranke, ali i raspravlja o svim političkim, ekonomskim, socijalnim i ostalim pitanjima vezanim uz djelatnost stranke, o tome zauzima stavove i donosi odluke. Tko će to biti doznat će se 16. travnja, piše tportal.
Tagovi: SDP, Predsjedništvo SDP-a, Zoran Milanović, Zlatko Komadina, Arsen Bauk, Gordan Maras
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Atlantic Grupa u fokusu, Dukat dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic Grupa u fokusu, Dukat dobitnik dana
ZAGREB - Kraj tjedna donio je korekciju indeksa na Zagrebačkoj burzi no i znatno veći promet no prethodnih dana.
Cijene svinjetine u Njemačkoj snažno pale zbog zaraze u velikoj klaonici
MESO
Cijene svinjetine u Njemačkoj snažno pale zbog zaraze u velikoj klaonici
BERLIN - Cijene svinjetine u Njemačkoj naglo su pale nakon zatvaranja klaonice Toennies među čijim se radnicima proširila zaraza koronavirusom, pa su poljoprivrednici prisiljeni prodavati životinje po niskim cijenama.
Ekocid u malostonskom zaljevu: Školjkama prijeti masovni pomor
UŽASNO
Ekocid u malostonskom zaljevu: Školjkama prijeti masovni pomor
METKOVIĆ - Je li na jugu hrvatskog jadrana na pomolu novi ekocid koji će katastrofalne posljedice imati na domaću marikulturu i u konačnici gastronomiju. Udruga Stonski školjkari obavijestila je javnost pismom u kojem ukazuje na problematiku lokacije i tehnologije odabrane za izgradnju novog Županijskog centra za gospodarenje otpadom (CGO) u Lučinom razdolju.
Korona povećala plaćanje karticama
KARTICE
Korona povećala plaćanje karticama
BEOGRAD - Tokom maja korisnici su 70 odsto više plaćali Visa karticama u odnosu na mart mesec prošle godine. To, kako je saopštila ova kartičarska kompanija, pokazuju rezultati prvog regionalnog istraživanja "U korak sa digitalnom budućnošću" sprovedeno na uzorku od 500 korisnika kartica u zemljama regiona, starosti od 18 do 55 godina.
Gradonačelnik Novalje traži zabranu održavanja svih zabava na Zrću i Katarelcu
ZAHTJEVI
Gradonačelnik Novalje traži zabranu održavanja svih zabava na Zrću i Katarelcu

NOVALJA - Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao sjednicu putem videokonferencije nakon čega su objavljeni detalji važni za trenutnu situaciju po pitanju provođenja protuepidemijskih mjera na tome području.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE