GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Victoria Group: Nova fabrika skroba i energije u Zrenjaninu

Victoria Group: Nova fabrika skroba i energije u Zrenjaninu
INVESTICIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.11.2011 / 09:14
Autor: SEEbiz / Tanjug
ZRENJANIN - U obnovljenim pogonima u krugu nekadašnje fabrike šećara u Zrenjaninu "Viktorija grupa“ će do kraja 2012. godine izgraditi novu fabriku za proizvodnju skroba i slatkog sirupa od kukuruza, kao i postojenje za paletiranja bio mase za proizvodnju energije, izjavila je direktor marketinga te kompanije Natalija Kurjak.
Novosadska "Victorija Group" kupila je, posle stečaja, za 400 miliona dinara ostatak nekadašnje Šećerane na dobroj lokaciji, udaljenoj dva kilometra od centra Zrenjanina, a svega kilometar od postojeće Skrobare, u stečaju.

Nova članica novosadske komapnije nazvana je "Victroria Starch" ( strarch-skrob) i do sada je zaposlila 15 radnika koji ucestvuju u izboru savremene opreme za fabriku skroba i sirupa.

Prerma proračunima iz kompanije "Victoria strarch" će za tri godine otplatiti investiciju od 50 miliona evra, što zvuči neverovatno u odnosu na dosadašnju praksu.

Kurjak je rekla da će rentabilnoj proizvodnji skoba i sirupa umnogome dopineti još jedna nova članica kompanije, "Victoria green energy", sa postrojenjima za paletiranje biomase .

"To je postrojenje za proizvodnji energije od slame - ostataka pšenice i soje i od stabljika kukuruza, čega na banatskom poljima ima u izobilju, pa je već ove godine otkupljeno 70.000 tona sirovine", rekla je direktor marketinga.

Pokretanjem pogona za paletiranje, biće obezbeđen jeftin energent za rad zrenajiniske fabrike skroba, bečejskog „Sojaproteina „ fabrike "Victoria Oil" u Šidu, a značajan deo će biti usmeren u izvoz.

U "Victoria Group" su izračunali da će objedinjeni sistem nabavke materijala, prerade sirovina, repromaterijala i proizvodnje, značajno umanjeti troškove poslovanja, a veliku koristist će imati i poljoprivrednici, jer je do sada biomasa ostajala neiskorišćena, često i paljena na njivama.

Tagovi: Victoria Group, fabrika, skrob, energija
PROČITAJ I OVO
Nijemci ustrajni, mnogi će ljetovati u Hrvatskoj
USUSRET LJETU
Nijemci ustrajni, mnogi će ljetovati u Hrvatskoj
BERLIN - Hrvatska je i prije korone bila kod Nijemaca jedna od omiljenih destinacija za ljetni godišnji odmor. Razvoj korona–krize ju je sada učinio atraktivnijom od nekih drugih zemalja u koje Nijemci inače rado odlaze.
Zagrebačka burza: Indeksi porasli peti dan zaredom, Ingra dobitnica dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli peti dan zaredom, Ingra dobitnica dana
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su Crobex indeksi porasli više od pola posto, ostvarivši dobitke peti dan zaredom, a zahvaljujući tome na tjednoj razini su u plusu za više od 4 posto.
Rovinj: Kruzera nema, čekaju se jahte i mega jahte
NAUTIČKI TURIZAM
Rovinj: Kruzera nema, čekaju se jahte i mega jahte
ROVINJ - Šteta je velika, naročito ako se uzme u obzir da je luka Valdibora, koja je domaćin brodovima dužim od četrdeset metara, prošle sezone ugostila osamdesetak kruzera, s oko 24 tisuće ljudi.
Kineski investitori s rekordnim investicijama na burzi u Hong Kongu
REKORDI
Kineski investitori s rekordnim investicijama na burzi u Hong Kongu
HONG KONG – Zakon o sigurnosti u Hong Kongu, koji je već usvojen u Pekingu, postaje snažan poticaj investitorima iz NR Kine da svoja sredstva ulažu u Hong Kong, bez obzira na svakodnevne turbulencije na tržištu kapitala.
Washington odobrio prodaju Kuvajtu 84 rakete Patriot
RAKETE
Washington odobrio prodaju Kuvajtu 84 rakete Patriot
WASHINGTON - Washington je u četvrtak objavio da je odobrio prodaju Kuvajtu 84 rakete Patriot najnovije generacije te pošiljku opreme namijenjene modernizaciji proturaketnih sustava emirata u ukupnoj vrijednosti 1,425 milijarda dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE