GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Viadukt i Konstruktor natječu se za izgradnju dijelova autoceste u BiH

Viadukt i Konstruktor natječu se za izgradnju dijelova autoceste u BiH
CESTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.09.2015 / 16:16
Autor: SEEbiz / H
SARAJEVO - Autoceste Federacije BiH uputile su u utorak poziv pretkvalificiranim tvrtkama, među kojima su i hrvatski Viadukt te Konstruktor inženjering, za dostavljanje financijskih ponuda za izgradnja triju poddionica autoceste na koridoru Vc između Međugorja i Počitelja te mosta preko Neretve kao i dijela autoceste od izlaza Zenica sjever do izlaza Zenica jug, priopćeno je iz sjedišta Autocesta u Mostaru.
Rok za dostavljanje ponuda pretkvalificiranim tvrtkama je 60 dana a, prema detaljima poziva, autocestom dužine 11 kilometara spojit će se Počitelj s Međugorjem, ali i s ostatkom Europe spajanjem na autocestu Dalmatinu te će započeti nastavak izgradnje dionice autoceste Zenica jug – Zenica sjever, ukupne dužine 7 kilometara.

Za izgradnju dviju dionica osigurano je oko 150 milijuna eura iz Europske investicijske banke i fonda OFID, a u tijeku je postupak za dobivanje 50 milijuna eura od Kuvajtskog fonda za obnovu i razvoj.

"Intenzivne aktivnosti za početak izgradnje novih 18 kilometara autoceste na Koridoru Vc, koje se privode kraju, pokazatelj su jasnog opredjeljenja federalnog ministarstva prometa i komunikacija da je izgradnja autoceste kroz našu zemlju prioritet. U izgradnju tih dviju dionica uložit će se 200 milijuna eura", rekao je ministar prometa i veza Federacije BiH Denis Lasić.

Hrvatska tvrtka Viadukt zajedno s konzorcijem Hering iz BiH natječe se dionicu autoceste između Međugorja i Počitelja. Za istu dionicu prijavio se i Konstruktor inženjering u konzorciju s turskom kompanijom Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. Viadukt se s Heringom prijavio i za izgradnju mosta preko rijeke Neretve u mjestu Počitelju, najvećeg mosta na trasi koridora Vc te za izgradnju dijela autoceste između Zenice sjever i Zenice jug.

Tagovi: Viadukt, Konstruktor, Autoceste Federacije BiH
PROČITAJ I OVO
Sokobanja: Rasprodato 95 odsto kapaciteta
TURIZAM
Sokobanja: Rasprodato 95 odsto kapaciteta
BEOGRAD - Iako smo ceo april bili u vanrednom stanju, sa zatvorenim granicama i ugostiteljskim objektima, zvanična statistika je zabeležila da je u našoj zemlji za tih 30 dana bilo 6.293 turista, od toga 1.052 stranca, što je u odnosu na isti taj period prošle godine pad od 98 odsto.
Želite putovati? Čekat ćete znatno duže na aerodromima
ČEKANJA
Želite putovati? Čekat ćete znatno duže na aerodromima

LONDON - Zbog novih globalnih uputa o fizičkom distanciranju, uvedenim kako bi se sigurno pokrenuo zračni promet tijekom pandemije koronavirusa, u nekim zračnim lukama putnici će prije leta morati dolaziti još dva sata ranije, rekla je šefica skupine međunarodnih aerodroma u utorak.

Opatijski hotelijer: Ova kriza je za nas gora od rata
SLIKOVITO
Opatijski hotelijer: Ova kriza je za nas gora od rata
BERLIN - Austrijski dnevni list Die Presse piše o posljedicama korona-krize i tome kako je ona punom snagom pogodila Hrvatsku koja je «ovisna o turizmu», ali i dodaje da bi dugoročno gledajući ta zemlja mogla profitirati.
Zagrebačka burza: Sedmi uzastopni rast CROBEX-a
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Sedmi uzastopni rast CROBEX-a
ZAGREB - Sedmi uzastopni rast CROBEX-a bio je popraćen prilično slabim prometom.
Poljoprivrednicima Zagrebačke županije na raspolaganju 7,7 milijuna bespovratnih kuna
POTPORE
Poljoprivrednicima Zagrebačke županije na raspolaganju 7,7 milijuna bespovratnih kuna
ZAGREB - Zagrebačka županija povećala je sredstva za bespovratne potpore u poljoprivredi sa 6,5 na 7,7 milijuna kuna, objavili su u utorak iz Županije te pozvali poljoprivrednike da se jave na javni poziv i ostvare bespovratne potpore u maksimalnom iznosu do 150 tisuća kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE