GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Via Vita: U fokusu novi operativni program i inovacije u prometu

Via Vita: U fokusu novi operativni program i inovacije u prometu
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.11.2022 / 20:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatsko društvo za ceste - Via Vita sa zadovoljstvom najavljuje: 9. KONGRES: „Inovacije i eskalacije“ Opatija, 20.-22.11.2022.

Hrvatsko društvo za ceste - Via Vita redovitom organizacijom kongresa već više desetljeća okuplja stručnjake i zainteresiranu javnost raspravama, okruglim stolovima i predavanjima s temama vezanim uz cestovno povezivanje. Budući da se strateškim dokumentima Vlade Republike Hrvatske i Europske unije sve više naglasak stavlja na multimodalnost, ovakav cehovski pristup prometnim pitanjima više nije dovoljan. Povezivanje razvojnih planova različitih vidova prometa oblikuje sve aktualne i buduće projekte, stoga je naš tradicionalni cestovni forum već dvije godine uspješno proširen pozivom široj stručnoj javnosti koja se bavi prometom.

Kongres je potaknut potrebom da se sudionici prometnog sektora okupe na jednom mjestu, rasprave aktualne teme i međusobno razmjene promišljanja o sadašnjem trenutku, operativnim planovima za narednu godinu, kao i o konceptu i strategiji prometnog razvoja Republike Hrvatske.

Na Kongresu će dionici velikih projekata predstaviti ono na čemu rade, s osvrtom i naglaskom na ostvarenja ali i sve teškoće koje prate realizaciju infrastrukturnih zahvata. U domeni planske pripreme fokus je na novom operativnom programu, a ući ćemo i u sferu inovacija u prometu, naravno ne zaboravljajući spomenuti sigurnost prometa koja je uvijek prioritet. Potaknuti ćemo raspravu i sudjelovanje na temu eskalacije cijena te sudionicima približiti projekt kojim je Republika Hrvatska spojena, od ideje do realizacije.

Prepoznati koncept prati nas i ove godine, sa rasporedom odvijanja kroz samostalna izlaganja i panel diskusija koja pokrivaju različite aspekte aktualnih tema u sadašnjem trenutku.

Svoja viđenja i prijedloge iznijeti će kreatori prometne i gospodarske politike, istaknuti gospodarstvenici i poduzetnici.

I ove godine organizator stavlja naglasak na čvršće povezivanje struke s razvitkom prometne politike u Republici Hrvatskoj.

Kongres je koncipiran kao platforma za otvoreni dijalog svih relevantnih dionika o aktualnom stanju i razvitku strategije sektora koji bitno utječe na gospodarski rast.

Po završetku svi sudionici biti će bogatiji za informacije o planovima razvoja prometne politike u novom četverogodišnjem planskom razdoblju ali i široj perspektivi.

Predstavnici i kreatori prometne i gospodarske politike dobiti će realan uvid u sektorsku problematiku, kroz razmjenu konstruktivnih prijedloga tijekom diskusija, samostalnih izlaganja i panela.

Ove godine najavljujemo slijedeće teme:

Izlaganje i diskusija: Operativni programi
Panel: Eskalacija cijena
Panel: Digitalizacija u građevinarstvu
Panel: Opći tehnički uvjeti
Panel: Implementacija inovacija u prometu
Panel i izlaganja: Od ideje do realizacije Projekta Cestovno povezivanje s južnom Dalmacijom
te novost - TERENSKI DIO KONGRESA – Posjet gradilištu D403

Tagovi: Via Vita, Oleg Butković, Josip Škorić
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Regionalne banke podigle raspoloženje
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Regionalne banke podigle raspoloženje
NEW YORK - Američki su indeksi porasli i u utorak, a rast su predvodile regionalne banke.
Zagrebačka burza: Drugi uzastopni pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Drugi uzastopni pad indeksa
ZAGREB - Utorak je donio drugi uzastopni dan pada indeksa na Zagrebačkoj burzi uz slabašan promet.
Azijska tržišta: Indeksi porasli, čeka se novo povećanje kamatnih stopa Feda
OPTIMIZAM
Azijska tržišta: Indeksi porasli, čeka se novo povećanje kamatnih stopa Feda
ŠANGAJ - Azijski indeksi porasli su u utorak nakon što je Wall Street bio optimističan zbog nade da bi bankarska kriza mogla popustiti.
Wall Street: Indeksi porasli, splasnuli strahovi od bankarske krize
MANJE STRAHA
Wall Street: Indeksi porasli, splasnuli strahovi od bankarske krize
NEW YORK - Američki su indeksi u novi tjedan ušli rastom, a očito su barem zasad splasnuli strahovi odširenja bankarske krize.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, blagi pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, blagi pad indeksa
ZAGREB - Blagi pad indeksa i slabašan promet obilježili su početak novog tjedna na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE