GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veliko spajanje hrvatskih građevinskih kompanija?

Veliko spajanje hrvatskih građevinskih kompanija?
OPCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2013 / 12:19
Autor: SEEbiz / Jutarnji.hr
ZAGREB - Udruživanje ili smrt - to je sve što je preostalo hrvatskim građevinskim tvrtkama u skoroj budućnosti, tvrde za Jutarnji list dobro upućeni u građevinski biznis u Hrvatskoj.
Nekoliko mjeseci prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju i otvaranja tržišta većina domaćih građevinskih tvrtki na koljenima je i samostalno se ne mogu boriti protiv svjetskih građevinskih divova. Iako se godinama priča kako bi domaći građevinari trebali zajednički nastupati na tržištima, to se nije dogodilo.

U vrijeme građevinskog buma u Hrvatskoj čelnici vodećih domaćih građevinskih tvrtki nisu željeli ni čuti za međusobnu suradnju. Osjećali su se jakima i neuništvima, pojedini direktori nogom su otvarali vrata predsjednika uprava HAC-a i ARZ-a i nemetali im svoje uvjete. Luka Miličić, direktor Dalekovoda, tada je imao nadimak El Bahati, a Željko Žderić Smail Aga.

Danas je situacija uvelike drugačija. Posla nema, strana konkurencija ubrzano preuzima i ono malo posla, a dio nekada jakih tvrtki, kao što su Konstruktor i Dalekovod, je pred stečajem. Predstavnici Vlade stoga već mjesecima vode razgovore s domaćim građevinskim tvrtkama kako bi se dogovorilo njihovo udruživanje i zajednički izlazak na tržište.

Više izvora u Vladi i građevinskim tvrtkama potvrdilo nam je da je održano nekoliko krugova razgovora, ali zasad bez konkretnog dogovora, premda je svima jasno da je to jedini put za opstanak. Prema neslužbenim informacijama, u konzorciju bi se mogli naći Viadukt, Tehnika, Hidroelektra-Niskogradnja, Zagreb-Montaža, Dalekovod, Bilfinger Đuro Đaković Montaža i Zagorje Tehnobeton. Institut IGH nije obuhvaćen jer on nije građevinska kompanija.

Kako tvrde sugovornici Jutarnjeg, jedan takav konzorcij imao bi pokrivene sve segmente građevinskog posla - visokogradnju, niskogradnju, opremanje i metalne konstrukcije. Tako udruženi domaći građevinari imali bi neke šanse u borbi protiv stranih kompanija na domaćem tržištu, ali i za izlazak na strana tržišta. Uostalom, Viadukt, Dalekovod, Zagreb-Montaža i Tehnika imaju iskustava rada u inozemstvu.

Skeptici napominju da će se i takav konzorcij teško probiti na tržištu Europske Unije i ostatka Europe, gdje se natječaji za projekte raspisuju po pravilima Europske banke za obnovu, a njihove uvjete domaće kompanije teško mogu zadovoljiti. Uz to, napominje se da naše građevinske tvrtke nisu prošle restrukturiranje, a radna snaga im je mnogo skuplja od bugarske ili rumunjske pa su stoga nekonkuretni na tržištu.

Vlada se u pružanje pomoći oko udruživanja domaćih građevinara uključila iz jednostavnih razloga. Usprkos teškom stanju, i danas se sedam posto od ukupnih prihoda u Hrvatskoj ostvari u građevinskom sektoru koji zapošljava oko 80.000 ljudi. Zato je jasno postavljen cilj da se taj sektor pokuša spasiti.

Prema nekim procjenama, iza tog plana stoje Zagrebačka, Privredna i još neke banke koje su milijunskim iznosima kreditirale domaće građevinare i njihovim spašavanjem zapravo žele spasiti svoje investicije. Osim toga, više banaka suvlasnice su domaćih građevinara i u interesu im je da tvrtke ne propadnu.

Iako inicijativa u stručnoj javnosti nailazi na odobravanje, mnogi smatraju kako će udruživanje, ako ga bude, doći prekasno. Upozorava se da su velike strane građevinske tvrtke iskoristile vrijeme dok su se domaći građevinari svađali i polako preuzimale tržište. Prije svih austrijski Strabag, francuski Bouygues i austrijski Alpine Bau. Strabag je na velika vrata u Hrvatsku ušao preuzimanjem gradnje autoceste Zagreb - Macelj od tvrtke Walterbau. Nakon toga je hrvatska podružnica tvrtke na natječajima dobivala sve više poslova i istovremno počela gradnju infrastrukture u Hrvatskoj.

Odnosno, Strabag je ciljano kupovao građevinske tvrtke koje su u vlasništvu imale sirovine - kamenolome i asfaltne baze: Kamen Ingrad, Cestar, Croatia Asfalt, Euroasfalt , PZC Split te Pomgrad. Istovremeno je osnovao i Strabag Hidroinženjering za vađenje kamena i šljunka. Na taj način ovladao je sirovinama nužno potrebnima za gradnju i održavanje prometnica. Usto, Strabag je financijski izrazito jak. Njihovi predstavnici u Hrvatskoj nikad nisu “plakali” u HAC-u ili ARZ-u kad im HAC ili ARZ ne bi navrijeme platili. Za nenaplaćen iznos u Hrvatskoj zadužili bi se u Austriji uz kamatu od dva posto, a ovdje bi penale za kašnjenje plaćanja naplaćivali uz 17 posto kamate.

Francuski Bouygues, koji preko svoje Bina Istre gradi Istarski ipsilon, proširio se i na sjever Hrvatske. Njegova tvrtka Colas 2007. je za 22 milijuna eura kupila tvrtku Ceste Varaždin, a austrijski Alpine Bau kupio je Osijek Koteks.
Tagovi: građevinsi sektor, Viadukt, Institut IGH, Ingra, Dalekovod, Zagreb-Montaža, Tehnika, Strabag, Luka Miličić, Željko Žderić
PROČITAJ I OVO
Wall Street Journal: Hrvatska postala slučaj za promatranje
PORAZNO
Wall Street Journal: Hrvatska postala slučaj za promatranje
ZAGREB - Hrvatska je postala slučaj za promatranje o tome kako međunarodna putovanja mogu biti ubrzivači pandemije COVID-19, piše utjecajni list Wall Street Journal u članku posvećenom otvaranju Hrvatske za strane turiste ovog ljeta, što je dovelo do povećanja broja novooboljelih i u Hrvatskoj i u zemljama u koje su se ti turisti vratili.
Norveški stabilizacijski fond trebao bi više ulagati u američke dionice
VLADA
Norveški stabilizacijski fond trebao bi više ulagati u američke dionice

OSLO - Norveški stabilizacijski fond vrijedan 1.150 milijardi dolara trebao bi više ulagati u imovinu u SAD-u i Kanadi, istovremeno smanjujući svoje udjele u Europi, priopćila je u ponedjeljak norveška manjinska vlada.

Jen na novim najvišim razinama u šest mjeseci prema dolaru
FOREX
Jen na novim najvišim razinama u šest mjeseci prema dolaru
LONDON - Tečaj jena u ponedjeljak je na međunarodnim tržištima ojačao šesti dan zaredom prema dolaru, nakratko dosegnuvši najviše razine u šest mjeseci, jer su se investitori u uvjetima pada cijena dionica okrenuli kupnjama jena zbog njegova statusa valute-utočišta za kapital u neizvjesnim vremenima.
Hrvatska nautička ponuda na Nautical Channelu kojeg prati 200 milijuna gledatelja
NAUTIKA
Hrvatska nautička ponuda na Nautical Channelu kojeg prati 200 milijuna gledatelja
ZAGREB - Hrvatska turistička zajednica putem emisije „Safe harbour“ promovira nautički turizam na Nautical Channelu, kojeg prati više od 200 milijuna gledatelja u preko 100 zemalja svijeta.
Azijska tržišta: Indeksi pali, trgovina oprezna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, trgovina oprezna
ŠANGAJ - Na većini azijskih burzi cijene su dionica u ponedjeljak pale, prateći pad Wall Streeta u petak, a ulagači su oprezni jer se čini da oporavak najvećih svjetskih gospodarstava od koronakrize gubi na zamahu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE