GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Velike promjene u vlasničkoj strukturi Vupika

Velike promjene u vlasničkoj strukturi Vupika
ŠTO SE KUPOVALO?
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2012 / 11:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Mirovinski fondovi očekivano nisu bili pretjerano aktivni krajem kolovoza na ZSE.
Raiffeisen OMF nastavio je kupovati dionice Hrvatskog Telekoma (ZSE:HT-R-A). Kupnjom 18.451 dionice vrijedne 3,7 milijuna kuna povećao je udjel na 6,81 posto i učvrstio treću poziciju u vlasničkoj strukturi.

AZ OMF kupio je 921 dionicu Privredne banke Zagreb (ZSE:PBZ-R-A) i učvrstio četvrtu poziciju s 0,23 posto udjela. Kupio je i 250 dionica Vira (ZSE:VIRO-R-A) gdje je također četvrti sa 7,03 posto udjela te 5 dionica Čakovečkih mlinova (ZSE:CKML-R-A) gdje je šesti s 5,48 posto udjela.

PBZ Croatia osiguranje kupilo je 5.862 dionice Zagrebačke banke (ZSE:ZABA-R-A) i učvrstio treću poziciju s 0,53 posto udjela.

Među investicijskim fondovima, HPB Global stekao je veliki paket od 10.300 dionica Jadran Kapitala i skočio s devetog na sedmu poziciju s 4,20 posto udjela.

Erste Adriatic Equity kupio je 8 dionica PBZ-a te ostao deveti s 0,07 posto udjela.

Fragaria je kupila dodatni paket od 1.946 dionica, odnosno 4,7 posto Agromeđimurja (ZSE:AGMM-R-A) vrijednih gotovo milijun kuna te učvrstila drugu poziciju s 21,47 posto udjela.

Skrbnički račun PBZ-a prodao je 1.635 dionica Atlantic Grupe (ZSE:ATGR-R-A) no ostao je treći s 8,91 posto udjela.

Slavonski ZIF kupio je 320 dionica Belja (ZSE:BLJE-R-A) i učvrstio treću poziciju s 0,53 posto udjela.

Skrbnički račun PBZ-a prodao je 10.208 dionica Hidroelektre niskogradnje (ZSE:HDEL-R-A) i ispao s liste deset najvećih vlasnika (dosad je bio osmi).

Mesna industrija braća Pivac kupila je 1.613 dionica Kraša (ZSE:KRAS-R-A) i učvrstila treću poziciju s 6,37 posto udjela.

Skrbnički račun Erste kupio je veliki paket od 9.360 dionica Vupika (ZSE:VPIK-R-A) pa skočio sa sedmog na peto mjesto s 1,32 posto udjela. Skrbnički račun Zabe kupio je 1.000 dionica i s desetog skočio na osmo mjesto s 0,41 posto udjela. Dionice je prodavao Ivica Pivac koji je prodao 3.500 komada i pao s osmog na deseto mjesto te skrbnički račun Erstea koji se riješio 500 komada no i dalje je deveti s 0,39 posto udjela.

Tagovi: Raiffeisen OMF, PBZ Croatia osiguranje, AZ OMF, HPB Global, Erste Adriatic Equity, Vupik, Belje, Slavonski ZIF, Atlantic Grupa, Hidroelektra niskogradnja, ZSE:HT-R-A, ZSE:ATGR-R-A, ZSE:VPIK-R-A, ZSE:BLJE-R-A, ZSE:KRAS-R-A, ZSE:HDEL-R-A, Mesna industr
PROČITAJ I OVO
Sokobanja: Rasprodato 95 odsto kapaciteta
TURIZAM
Sokobanja: Rasprodato 95 odsto kapaciteta
BEOGRAD - Iako smo ceo april bili u vanrednom stanju, sa zatvorenim granicama i ugostiteljskim objektima, zvanična statistika je zabeležila da je u našoj zemlji za tih 30 dana bilo 6.293 turista, od toga 1.052 stranca, što je u odnosu na isti taj period prošle godine pad od 98 odsto.
Želite putovati? Čekat ćete znatno duže na aerodromima
ČEKANJA
Želite putovati? Čekat ćete znatno duže na aerodromima

LONDON - Zbog novih globalnih uputa o fizičkom distanciranju, uvedenim kako bi se sigurno pokrenuo zračni promet tijekom pandemije koronavirusa, u nekim zračnim lukama putnici će prije leta morati dolaziti još dva sata ranije, rekla je šefica skupine međunarodnih aerodroma u utorak.

Opatijski hotelijer: Ova kriza je za nas gora od rata
SLIKOVITO
Opatijski hotelijer: Ova kriza je za nas gora od rata
BERLIN - Austrijski dnevni list Die Presse piše o posljedicama korona-krize i tome kako je ona punom snagom pogodila Hrvatsku koja je «ovisna o turizmu», ali i dodaje da bi dugoročno gledajući ta zemlja mogla profitirati.
Zagrebačka burza: Sedmi uzastopni rast CROBEX-a
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Sedmi uzastopni rast CROBEX-a
ZAGREB - Sedmi uzastopni rast CROBEX-a bio je popraćen prilično slabim prometom.
Poljoprivrednicima Zagrebačke županije na raspolaganju 7,7 milijuna bespovratnih kuna
POTPORE
Poljoprivrednicima Zagrebačke županije na raspolaganju 7,7 milijuna bespovratnih kuna
ZAGREB - Zagrebačka županija povećala je sredstva za bespovratne potpore u poljoprivredi sa 6,5 na 7,7 milijuna kuna, objavili su u utorak iz Županije te pozvali poljoprivrednike da se jave na javni poziv i ostvare bespovratne potpore u maksimalnom iznosu do 150 tisuća kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE