GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veleposlanik Goldstein u prijamnoj sobi drži Titovu fotografiju

Veleposlanik Goldstein u prijamnoj sobi drži Titovu fotografiju
TITOVIM PUTEM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.11.2013 / 09:37
Autor: SEEbiz / Jutarnji.hr
PARIZ - Redakciji Jutarnjeg lista ovih se dana obratio jedan građanin Pariza, podrijetlom iz Hrvatske, vrlo iznenađen činjenicom da veleposlanik Republike Hrvatske u Francuskoj Ivo Goldstein na centralnoj poziciji u sobi za prijam ima izloženu uokvirenu fotografiju Josipa Broza Tita.
Veleposlanik Goldstein rekao je Jutarnjem listu da se fotografija u prijamnoj sobi nalazi slučajno i da je njegova namjera bila da je za dvadesetak dana pokloni jednom poznatom pariškom kafiću u kojemu je Tito nerijetko boravio.

Fotografija čelnika socijalističke Jugoslavije, oko čije se ličnosti već godinama u javnosti vode žestoke polemike, u prijamnoj je sobi bila smještena uz još dvije fotografije.

Na jednoj je naš veleposlanik s francuskim predsjednikom Françoisom Hollandeom, a na drugoj s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem.

Na dnu fotografije Josipa Broza (fotografija je iz ratnog razdoblja, a Broz u vojnoj odori) sitnim je slovima otisnuta kratka legenda na francuskom i engleskom jeziku koja govori o njegovoj ulozi u antifašističkom pokretu.

Iz Ministarstva vanjskih poslova doznali smo da ne postoji zabrana u vezi s tim čiju se fotografiju ili sliku može držati na policama i u radnoj prostoriji veleposlanika.

Postoji Zakon o grbu, zastavi i himni koji kaže da se u središnjoj prostoriji veleposlanstva drži grb.

"Ako se neka fotografija, djece, Zagreba ili neke treće osobe, drži na stolu, kaminu ili policama, Zakon to ne brani", doznajemo sa Zrinjevca. Zakon, ukratko, izrijekom ne zabranjuje isticanje fotografije Josipa Broza.

Uobičajeno je pak da diplomati u svojim radnim prostorijama drže fotografije primopredaje vjerodajnica ili obiteljske slike.

Tagovi: Ivo Goldstein, Josip Broz Tito, Francuska
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Slab promet i stagnacija indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet i stagnacija indeksa
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su indeksi stagnirali uz različite predznake i skroman promet, jer nakon završetka sezone objava poslovnih rezultata kompanija investitori nemaju novih smjernica iz poslovnog sektora.
Dolar u blagom plusu prema košarici valuta
FOREX
Dolar u blagom plusu prema košarici valuta
LONDON - Dolar je u ponedjeljak blago ojačao prema najvažnijim svjetskim valutama na svjetskim tržištima, uz stabilizaciju valuta koje investitori percipiraju rizičnijima, uslijed smirivanja situacije na tržištima obveznica.
Hrvatska je druga najtraženija destinacija TUI-ja u 2021. godini
DESTINACIJE
Hrvatska je druga najtraženija destinacija TUI-ja u 2021. godini
ZAGREB - Prema podacima jednog od najvećih svjetskih turoperatora TUI-ja, po dosadašnjem bukingu programa za 2021. godinu Hrvatska se nalazi na visokom drugom mjestu najtraženijih destinacija na tržištu Austrije, izvijestio je Branimir Tončinić, direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Beču.
HŽ: Počeo remont dionice Podsused Tvornica - Zaprešić
REMONT
HŽ: Počeo remont dionice Podsused Tvornica - Zaprešić
ZAGREB - Zbog remonta je lijevi kolosijek pruge državna granica - Savski Marof - Zagreb Glavni kolodvor zatvoren za promet između kolodvora Podsused Tvornica i Zaprešić do 14. ožujka u ponoć, izvijestile su u ponedjeljak Hrvatske željeznice (HŽ).
Domaćih gostiju samo 10 posto manje nego prije pandemije
SOLIDNO
Domaćih gostiju samo 10 posto manje nego prije pandemije
ZAGREB - Stranci se drže svojih zemalja i na Jadranu su malobrojni, ali naši građani koriste subotu i nedjelju da nekamo otputuju. Protekli vikend jadranski su domaćini ugostili 18.000 turista i sedam tisuća više nego tijekom radnih dana u prethodnom tjednu, piše u ponedjeljak Večernji list.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE